שאלה לגבי רמפה בקולט אופיסרס שראיתי היום
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה לגבי רמפה בקולט אופיסרס שראיתי היום
שלום רב!
ראיתי היום קולט אופיסרס סדרה 80.
הכלי שופר מעט, דווקא לטעמי.
במבט על רמפת ההזנה ראיתי מדרגה,
הרמפה על הגוף בשיפוע ומסוף הרמפה עד תחילת השיפוש שעל שפת הקנה יש ממש מדרגה.
בכלים אחרים של קולט שראיתי כולל אופיסרס זה לא היה כך.
האם כך זה במקור? או שזה כתוצאה ממשחק בנשק?
עד כמה עלולה אותה מדרגה לגרום למעצורי הזנה?
יש מה לעשות בכדי לשפר עניין זה?
תודה!
ראיתי היום קולט אופיסרס סדרה 80.
הכלי שופר מעט, דווקא לטעמי.
במבט על רמפת ההזנה ראיתי מדרגה,
הרמפה על הגוף בשיפוע ומסוף הרמפה עד תחילת השיפוש שעל שפת הקנה יש ממש מדרגה.
בכלים אחרים של קולט שראיתי כולל אופיסרס זה לא היה כך.
האם כך זה במקור? או שזה כתוצאה ממשחק בנשק?
עד כמה עלולה אותה מדרגה לגרום למעצורי הזנה?
יש מה לעשות בכדי לשפר עניין זה?
תודה!
כנראה שראית כלי שלא ממש שופר...
תלוי במיקום הקנה בזמן הבדיקה שלך, המעבר בין הרמפה שעל הגוף לקנה צריך להיות המשכי ובעיקר חלק ומלוטש, כך גם הרמפה עצמה והחלק התחתון של פתח בית הבליעה.
גם על הזוית של השיפוע יש הרבה מה לאמר.
ב1911 קצרים כמו האופיסר שציינת זה פחות חשוב כי קפיץ(ים) המחזיר(ים) חזק דיו כדי להתגבר על הרבה מכשולים שבדרכו של הכדור התורן, למרות התנועה הקצרה של הצינה לאחור.
anyway, רצוי שלא תהיה שם מדרגה
נ.ב.
סידרה 80 זה חולירע !
תלוי במיקום הקנה בזמן הבדיקה שלך, המעבר בין הרמפה שעל הגוף לקנה צריך להיות המשכי ובעיקר חלק ומלוטש, כך גם הרמפה עצמה והחלק התחתון של פתח בית הבליעה.
גם על הזוית של השיפוע יש הרבה מה לאמר.
ב1911 קצרים כמו האופיסר שציינת זה פחות חשוב כי קפיץ(ים) המחזיר(ים) חזק דיו כדי להתגבר על הרבה מכשולים שבדרכו של הכדור התורן, למרות התנועה הקצרה של הצינה לאחור.
anyway, רצוי שלא תהיה שם מדרגה
נ.ב.
סידרה 80 זה חולירע !
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
הגוף מאלומניום לא?
את זה אני שואל כדי לוודא שזו לא פלדה מחוסמת
אלא במקרה הקיצוני אלומיניום שעבר זיקון.
(אך... איך המרצה להנדסת חומרים היה גאה בי...)
דבר שני בדקתי את הרמפה כשמשכתי את המחלק מעט לאחור... איך אמורים לבדוק?
ודבר אחרון:
מה ההבדל, מדוע סידרה 80 פחות טובה?
נאמר משהו על מנגנון הגנת נוקר, מה הכוונה?
והאם זה קריטי?
תודה!
אגב, אני צריך לשערך את מחירו של כלי זה,
אז אם מישהו יודע לתת הערכה כללית - (מחירון יענו
)
הכלי כאמור במצד טוב,
ניצרה דו צדדית, הדק משופר, מצב חיצוני טוב מאוד,
מוט מוביל לקפיץ מחזיר ובושינג חיצוני מורחב, משפך מחסנית קטן.
הרבה תודה!
את זה אני שואל כדי לוודא שזו לא פלדה מחוסמת
אלא במקרה הקיצוני אלומיניום שעבר זיקון.
(אך... איך המרצה להנדסת חומרים היה גאה בי...)
דבר שני בדקתי את הרמפה כשמשכתי את המחלק מעט לאחור... איך אמורים לבדוק?
ודבר אחרון:
מה ההבדל, מדוע סידרה 80 פחות טובה?
נאמר משהו על מנגנון הגנת נוקר, מה הכוונה?
והאם זה קריטי?
תודה!
אגב, אני צריך לשערך את מחירו של כלי זה,
אז אם מישהו יודע לתת הערכה כללית - (מחירון יענו
הכלי כאמור במצד טוב,
ניצרה דו צדדית, הדק משופר, מצב חיצוני טוב מאוד,
מוט מוביל לקפיץ מחזיר ובושינג חיצוני מורחב, משפך מחסנית קטן.
הרבה תודה!
מספר נתונים, בין גוף התחתון לקנה המדרגה המותרת היא 32\1 אינץ זה אומר שהמדרגה או הרווח פחות ממלימטר . במידה ויש מדרגה גדולה מזה זה לא תקין.זוית הרמפה בגוף צריכה להיות רציפה עם הכניסה (רמפה) של הקנה. אסור להרחיב את הרמפה יותר מהתיכנון המקורי של אותו הקוטר.(קוטר המתוכנן של הכלי). בקיצור במידה ורואים כלי שהרמפה נראית
לא להתקרב מכיוון שיהיו לו מעצורים בעקבות הזנה לקויה.
הרמפה צריכה להיות מלוטשת ומבריקה ללא שריטות וחריצים ומדרגות.רוב הקנים של 0.45 שיוצאים מבתי החרושת השונים מגיעם בזוית הנכונה ורק זקוקים לפוליש.
אבטחת נוקר: ישנם כלים שהכלי נצור ישנו גם פין שנלחץ ונועל את הנוקר בצינה כך שבמידה והפטיש נופל מסיבה כלשהיא הנוקר לא יזוז כל עוד הכלי נצור ולא תפלט יריה. (אבטחה נמצאת גם בסדרה 80 של קולט) נמצאת גם בטנגפוליו יריחו ועוד .(יש נטיה במדינתנו לפרק אבטחה זו!
מסיבות שונות ומשונות )
איני מבין (לא נפגשתי בסידרה 80)מה רע בסדרה 80 אבל אשמח לקבל הסבר.
הרמפה צריכה להיות מלוטשת ומבריקה ללא שריטות וחריצים ומדרגות.רוב הקנים של 0.45 שיוצאים מבתי החרושת השונים מגיעם בזוית הנכונה ורק זקוקים לפוליש.
אבטחת נוקר: ישנם כלים שהכלי נצור ישנו גם פין שנלחץ ונועל את הנוקר בצינה כך שבמידה והפטיש נופל מסיבה כלשהיא הנוקר לא יזוז כל עוד הכלי נצור ולא תפלט יריה. (אבטחה נמצאת גם בסדרה 80 של קולט) נמצאת גם בטנגפוליו יריחו ועוד .(יש נטיה במדינתנו לפרק אבטחה זו!
איני מבין (לא נפגשתי בסידרה 80)מה רע בסדרה 80 אבל אשמח לקבל הסבר.
נערך לאחרונה על ידי יאיר אדרי בתאריך 02 פברואר 2006, 22:22, נערך פעם אחת בסך הכל.
אני במקומך הייתי הולך על גוף מפלדה מחוסמת ולא אלומיניום תעופתי.
השילוב של צינת פלדה שנעה על גוף מאלומיניום הוא לא בדיוק להיט מבחינה של עמידות ושחיקה. כמו כן באקדחי 1911 עם גוף אלומיניום יש נטיה לנקב שבו עובר הסרן של עצר המחלק להפוך להיות אובאלי במשך הזמן, כי זה המקום שסופג הרבה מאד רתע בשעת ירי.
לגבי שיפורים או לא...המבחן האמיתי זה מבחן התוצאה. זאת אומרת ירי של הרבה תחמושת מסוגים שונים. אתה צריך גם להזין כדור כמה פעמים לראות אם הקליע שוקע פנימה לתוך התרמיל. כנ"ל להזין תחמושת הולופוינט ולראות אם השפה של הנקב של הקליע מתעוותת כתוצאה מהמכה ברמפת ההזנה.
כמו שאמרתי, אני במקומך הייתי מעדיף כלי "בתול" שלא עבר שום שיפורים ושינויים, ואת השיפורים הייתי מכניס בכלי בעצמי ולפי טעמי ועל ידי מומחה בעל שם ובעל המלצות שיכול לעמוד מאחרי העבודה שהוא עשה.. בלי זה, הסיכויים לקנות חתול בשק גבוהים מאד.
א.
השילוב של צינת פלדה שנעה על גוף מאלומיניום הוא לא בדיוק להיט מבחינה של עמידות ושחיקה. כמו כן באקדחי 1911 עם גוף אלומיניום יש נטיה לנקב שבו עובר הסרן של עצר המחלק להפוך להיות אובאלי במשך הזמן, כי זה המקום שסופג הרבה מאד רתע בשעת ירי.
לגבי שיפורים או לא...המבחן האמיתי זה מבחן התוצאה. זאת אומרת ירי של הרבה תחמושת מסוגים שונים. אתה צריך גם להזין כדור כמה פעמים לראות אם הקליע שוקע פנימה לתוך התרמיל. כנ"ל להזין תחמושת הולופוינט ולראות אם השפה של הנקב של הקליע מתעוותת כתוצאה מהמכה ברמפת ההזנה.
כמו שאמרתי, אני במקומך הייתי מעדיף כלי "בתול" שלא עבר שום שיפורים ושינויים, ואת השיפורים הייתי מכניס בכלי בעצמי ולפי טעמי ועל ידי מומחה בעל שם ובעל המלצות שיכול לעמוד מאחרי העבודה שהוא עשה.. בלי זה, הסיכויים לקנות חתול בשק גבוהים מאד.
א.
- תרמתי למען הסליק

ההבדל בין הסדרות הוא באמת באותו מנגנון אבטחת נוקר הקיים בסידרה 80.
המנגנון לא קשור כלל לניצרה אלא להדק. הנוקר נעול כל עוד ההדק לא לחוץ.
מדובר ב 2 מנופים הנמצאים בגוף ומעלים פין עם קפיץ בתוך הצינה שמאפשר תנועה של הנוקר.
המנגנון מפריע ליצור לחיצה הדק טובה בכלים האלו, וזו הסיבה שהסידרה פחות אהודה על יורים ונשקים כאחד. רוב הכלים לירי מעשי בנויים על עקרון של 70, ואפילו קולט חזר לייצר את הסידרה הזאת במקום ה80 או במקביל אליה.
נוקרים ושיניים חולצות של סידרה 80 יתאימו לסדרה 70 אך לא ההיפך.
OMRI-T
גופי אלומיניום אינם בחירה טובה ב 1911, למרות משקלם הקל יותר מאלו של גופי הפלדה למינה.
לא ניתן להעריך אף אקדח מבלי "ליגוע בסחורה".
המנגנון לא קשור כלל לניצרה אלא להדק. הנוקר נעול כל עוד ההדק לא לחוץ.
מדובר ב 2 מנופים הנמצאים בגוף ומעלים פין עם קפיץ בתוך הצינה שמאפשר תנועה של הנוקר.
המנגנון מפריע ליצור לחיצה הדק טובה בכלים האלו, וזו הסיבה שהסידרה פחות אהודה על יורים ונשקים כאחד. רוב הכלים לירי מעשי בנויים על עקרון של 70, ואפילו קולט חזר לייצר את הסידרה הזאת במקום ה80 או במקביל אליה.
נוקרים ושיניים חולצות של סידרה 80 יתאימו לסדרה 70 אך לא ההיפך.
OMRI-T
גופי אלומיניום אינם בחירה טובה ב 1911, למרות משקלם הקל יותר מאלו של גופי הפלדה למינה.
לא ניתן להעריך אף אקדח מבלי "ליגוע בסחורה".
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
omri_t כתב:האם המנגנון הזה דומה למנגנון אבטחת הנוקר של הגלוק?
בו יש בליטה על גשר ההדק אשר בעת לחצה נעה ולוחצת את פין אבטחת הנוקר פנימה
ואז מתאפשרת תנועת הנוקר?
עמרי.
ברמת העיקרון כן..זה איזה דוקרן שלוחץ על פין אבטחת הנוקר שנמצא בתחתית הצינה כמו בגלוק.
לגבי השאלות האחרות ששאלת, אני ממליץ בחום שתתיחס ברצינות להערות של החברה פה בפורום...לרבים מתוך אלה שענו לך פה יש נסיון רב עם אקדחי 1911 שנצבר במשך הרבה שנים, והנסיון הזה יכול לחסוך לך הרבה כסף ועוגמת נפש... חכם לומד מנסיונם של אחרים...
א.
- תרמתי למען הסליק

נישארו לי כמה שאלות שלא ממש הבנתי:
1. באיזה מצב יש לבדוק את הרמפה?
כשהיא משוכה לאחור במלואה? או בתחילת המהלך?
2. לגבי גוף האלומניום,
אינני יורה ירי מעשי, וגם לא נוהג לירות הרבה.
גם הבעלים כרגע לא ירה הרבה באקדח... לדבריו.
האקדח מיועד להגנה עצמית.
האם בכל-זאת לסגת מכלי שכזה?
3. מה נקודות הכשל\תורפה אותן יש לבדוק בגוף אלומניום בכדי להבין את מצבו?
(לא הבנתי איזה חלק מקבל צורה אליפטית, מהו אותו סרן מדובר?)
4. מה התוצאות של השחיקה שנוצרת באלומניום?
תודה רבה!
1. באיזה מצב יש לבדוק את הרמפה?
כשהיא משוכה לאחור במלואה? או בתחילת המהלך?
2. לגבי גוף האלומניום,
אינני יורה ירי מעשי, וגם לא נוהג לירות הרבה.
גם הבעלים כרגע לא ירה הרבה באקדח... לדבריו.
האקדח מיועד להגנה עצמית.
האם בכל-זאת לסגת מכלי שכזה?
3. מה נקודות הכשל\תורפה אותן יש לבדוק בגוף אלומניום בכדי להבין את מצבו?
(לא הבנתי איזה חלק מקבל צורה אליפטית, מהו אותו סרן מדובר?)
4. מה התוצאות של השחיקה שנוצרת באלומניום?
תודה רבה!
אני אישית לא היתי ממליץ על גוף אלומיניום מכיוון שאין אנו יודעים את סוג הסגסוגת ממנה הוא עשוי.
במידה ואין חיזוק מתכתי (ואין) באיזור כניסת עצר המחלק בציר שעובר מצד לצד דרך התושבת של הקנה יש סיכוי שחור זה יגדל עקב הרתע ויתן חופש שיתן ממש מכה בזמן ירי.
אין לי נסיון עם קולט גוף אלומיניום אבל מנסיון עם כלי אחר (ברטה) גוף אלומיניום, זה לא כדאי.
בגופי ה1911 הפולימריים ישנה תושבת חיזוק רצינית כמסילה ועצר המחלק.
שחיקה נוספת תיתן חופש גדול או לא גדול בין הגוף התחתון לצינה ואפילו עד כדי שקשוק מתכת בזמן ניעור האקדח.פינות חסרות ומעיכות נפוץ באלומיניום.לגבי צבע שחור יש אפשרות לתקן באמצעות משחת אנודייז (ציפיים נוספים ?)
לגבי הרמפה צריך שתיגש עם הכלי לנשק שמבין ב1911 כדי שיראה אותה ואולי יוכל לומר האם הכל בסדר ואו לא בסדר.
בהצלחה

במידה ואין חיזוק מתכתי (ואין) באיזור כניסת עצר המחלק בציר שעובר מצד לצד דרך התושבת של הקנה יש סיכוי שחור זה יגדל עקב הרתע ויתן חופש שיתן ממש מכה בזמן ירי.
אין לי נסיון עם קולט גוף אלומיניום אבל מנסיון עם כלי אחר (ברטה) גוף אלומיניום, זה לא כדאי.
בגופי ה1911 הפולימריים ישנה תושבת חיזוק רצינית כמסילה ועצר המחלק.
שחיקה נוספת תיתן חופש גדול או לא גדול בין הגוף התחתון לצינה ואפילו עד כדי שקשוק מתכת בזמן ניעור האקדח.פינות חסרות ומעיכות נפוץ באלומיניום.לגבי צבע שחור יש אפשרות לתקן באמצעות משחת אנודייז (ציפיים נוספים ?)
לגבי הרמפה צריך שתיגש עם הכלי לנשק שמבין ב1911 כדי שיראה אותה ואולי יוכל לומר האם הכל בסדר ואו לא בסדר.
בהצלחה
במילים אחרות,
רוב החברה ממליצים לך להמנע מ-1911 עם גוף אלומיניום בגלל בעיות של שחיקה מוגברת אחרי שימוש יחסית קצר.
באקדחי 1911 שטחנו הרבהכדורים יכולים גם להפתח סדקים בגוף בכל מיני מקומות (לרוב בחיבור בין מגן האבק לגוף, באיזור הקדח של עצר המחלק ובנקודה מסויימת במסילות) לכן שווה שנשק בלתי תלוי יבחן את הכלי לפני שאתה קונה. וזו עוד סיבה לקנות כלי "בתול" שלא ציפו אותו בניקל.
לגבי הרמפה. כפי שאמרתי קודם, הרמפה יכולה להראות נהדר "על הנייר", האקדח גם יזין לך כדור ראשון בדריכה בלי שיהוק וגיהוק -- אבל בירי יתקע לך אחרי כל כדור שני. לכן המבחן האמיתי של האקדח הוא בירי, ושל הרבה סוגי תחמושת.
א.
רוב החברה ממליצים לך להמנע מ-1911 עם גוף אלומיניום בגלל בעיות של שחיקה מוגברת אחרי שימוש יחסית קצר.
באקדחי 1911 שטחנו הרבהכדורים יכולים גם להפתח סדקים בגוף בכל מיני מקומות (לרוב בחיבור בין מגן האבק לגוף, באיזור הקדח של עצר המחלק ובנקודה מסויימת במסילות) לכן שווה שנשק בלתי תלוי יבחן את הכלי לפני שאתה קונה. וזו עוד סיבה לקנות כלי "בתול" שלא ציפו אותו בניקל.
לגבי הרמפה. כפי שאמרתי קודם, הרמפה יכולה להראות נהדר "על הנייר", האקדח גם יזין לך כדור ראשון בדריכה בלי שיהוק וגיהוק -- אבל בירי יתקע לך אחרי כל כדור שני. לכן המבחן האמיתי של האקדח הוא בירי, ושל הרבה סוגי תחמושת.
א.
- תרמתי למען הסליק

לא צריך כל כך להיבהל.
יש לי אולטרה X (שזה תואם 1911) עם גוף אלומיניום והוא ירה כבר כמה אלפי כדורים טובים מכל הסוגים השונים ואין לו כל בעיה של מעצורים תקלות סדקים וכו'.
כך שלא צריך עד כדי כך לפחד מזה.
וגם ובמידה ונניח יהיו בעיות של סדקים/שחיקה/וכו' , זה סך הכל אקדח ותמיד אפשר להחליף אותו באקדח חדש.
תקנה מה שנוח לך בירי ומתאים לך ליד ולכיס.
בהצלחה.
יעקב
יש לי אולטרה X (שזה תואם 1911) עם גוף אלומיניום והוא ירה כבר כמה אלפי כדורים טובים מכל הסוגים השונים ואין לו כל בעיה של מעצורים תקלות סדקים וכו'.
כך שלא צריך עד כדי כך לפחד מזה.
וגם ובמידה ונניח יהיו בעיות של סדקים/שחיקה/וכו' , זה סך הכל אקדח ותמיד אפשר להחליף אותו באקדח חדש.
תקנה מה שנוח לך בירי ומתאים לך ליד ולכיס.
בהצלחה.
יעקב
אני חבר גאה במועדון הפרה המשוגעת.
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד