אקדח cz שירה כדורים של עוזי, מה המשמעות?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
אקדח cz שירה כדורים של עוזי, מה המשמעות?
שלום
אני יודע, זה לא חוקי ואני נגד שימוש של כדורים מהצא.כל בעלי העיניין המוכרים למניהם כמובן שיגידו שזה גורם לנזק כדי לא לפגוע בפרנסה. וזה מובן
אבל מה האמת ולמה
רציתי לדעת כי יש לי ויכוח עם חבר האם זה גורם לנזק לאקדח או לא.
תודה אילן
אני יודע, זה לא חוקי ואני נגד שימוש של כדורים מהצא.כל בעלי העיניין המוכרים למניהם כמובן שיגידו שזה גורם לנזק כדי לא לפגוע בפרנסה. וזה מובן
אבל מה האמת ולמה
רציתי לדעת כי יש לי ויכוח עם חבר האם זה גורם לנזק לאקדח או לא.
תודה אילן
- סליקאי ארד

כמה בעיות עם תחמושת עוזי הישנה (פיקות עגולות)
1. הפיקה קשה ומותאמת במיוחד (ובכוונה) לנוקר הסטטי של העוזי. יש אשכול שלם אי שם בתחילת הסליק על הנושא, מי שרוצה, שיחפש.. הבעייה היא בביצוע נקירה ונזק הנגרם לנוקר לאורך זמן, עד כדי שבירתו.
2. הפיקות "ההן" העגולות, עשויות מחומר הגורם לקורוזיה במתכת ממנה עשוי הנשק, ולכן גרמה לנזק לעוזים ותגרום גם לנזק לכל כלי אחר.
3. התחמיש (מטען האבש"ר) הנמצא בתרמיל התחמושת המדוברת, הינו מטען מוגבר, בלחץ של +P ויועד לירי מתמ"ק בעל מאפיינים מסויימים - משקל סדן, אורך קנה, שיטת נעילה בהכבדה, עליה ניתן לקרוא גם בכתבה שיש במדור הכתבות של הסליק.
http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=133
חוץ מזה, אם אתה רוצה להריח ריח של ביצה סרוחה, סע לים המלח או לחמת גדר, יותר בריא..
(ובסופו של יום, התחמושת הינה תחמושת צבאית וככזו, מיועדת לירי בכלים צבאיים)
1. הפיקה קשה ומותאמת במיוחד (ובכוונה) לנוקר הסטטי של העוזי. יש אשכול שלם אי שם בתחילת הסליק על הנושא, מי שרוצה, שיחפש.. הבעייה היא בביצוע נקירה ונזק הנגרם לנוקר לאורך זמן, עד כדי שבירתו.
2. הפיקות "ההן" העגולות, עשויות מחומר הגורם לקורוזיה במתכת ממנה עשוי הנשק, ולכן גרמה לנזק לעוזים ותגרום גם לנזק לכל כלי אחר.
3. התחמיש (מטען האבש"ר) הנמצא בתרמיל התחמושת המדוברת, הינו מטען מוגבר, בלחץ של +P ויועד לירי מתמ"ק בעל מאפיינים מסויימים - משקל סדן, אורך קנה, שיטת נעילה בהכבדה, עליה ניתן לקרוא גם בכתבה שיש במדור הכתבות של הסליק.
http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=133
מנגנון הכבדה פשוטה והצתה מוקדמת.
המחלק הנדחף כלפי בית הבליעה בכוח הקפיץ המחזיר ובאמצעות משקלו, אוטם את שטח הפנים של הסדן כלפי בית הבליעה ובאמצעות התרמיל, את חלל בית הבליעה. בסדן במערכת זו, הנוקר הינו נוקר קבוע, והצתת הפיקה מתרחשת בד בבד עם השלמת תנועת המחלק כלפי בית הבליעה, כאשר הפיצוץ מתבצע עת המחלק מכביד על בית הבליעה. לאחר הנקירה, הסדן ממשיך את תנועתו לפנים, מכוח התפשטות הקפיץ המחזיר. בנקודה זו, חייבת להתבצע השהייה מסוימת על ידי התרחבות התרמיל הפליז, הנדבק אל דפנות בית הבליעה על מנת למנוע מצב בו נפתחת הנעילה לפני גמר הפיצוץ. עם חזרת התרמיל לקוטר המאפשר חליצתו מבית הבליעה, מתחיל הסדן את תנועתו לאחור.
מנגנון זה מוכר במנגנון העוזי (ודומיו) , בדגמי "מכנס פתוח".
חוץ מזה, אם אתה רוצה להריח ריח של ביצה סרוחה, סע לים המלח או לחמת גדר, יותר בריא..
(ובסופו של יום, התחמושת הינה תחמושת צבאית וככזו, מיועדת לירי בכלים צבאיים)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
לטעמיהנזק בהא הידיעה הוא דווקא למחלק !
הסתכלו באתר בלוקר ותבינו.
הפיקה המעוגלת היא גמישה ולכן למיטב ידיעתי לא עושה נזק לנוקר.
נזק הרבה יותר גדול לנוקר עושות נקירות ביבש ללא כדור תרגול או בלוקר.
הסכנה בפיקה מעוגלת זה לחיצה על ההדק ואיור !
לחיצה נוספת על ההדק (בדבל אקשן ) תגרום ירי
כלומר קפיץ הנוקר לא לוקח את הכדור בפעם הראשונה ! ואם חס וחלילה זה הכדור של להיות או לחדול...... אז כל מילה מיותרת.
לגבי טיב האבש"ר נכון וצרף אליו גם תחמושת סינית לאקדח או זבל אחר שלעיתים מתגלגל אלינו.
הסתכלו באתר בלוקר ותבינו.
הפיקה המעוגלת היא גמישה ולכן למיטב ידיעתי לא עושה נזק לנוקר.
נזק הרבה יותר גדול לנוקר עושות נקירות ביבש ללא כדור תרגול או בלוקר.
הסכנה בפיקה מעוגלת זה לחיצה על ההדק ואיור !
לחיצה נוספת על ההדק (בדבל אקשן ) תגרום ירי
כלומר קפיץ הנוקר לא לוקח את הכדור בפעם הראשונה ! ואם חס וחלילה זה הכדור של להיות או לחדול...... אז כל מילה מיותרת.
לגבי טיב האבש"ר נכון וצרף אליו גם תחמושת סינית לאקדח או זבל אחר שלעיתים מתגלגל אלינו.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אתה יכול לפרט איך פיקות עגולות גורמות נזק למחלק?
לגבי פיקות קורוזיביות, אני חשבתי שהפסיקו לייצר אותן בסביבות שנות ה-50 או ה-60... הדרך לבדוק אם פיקה קורוזיבית היא די קלה:
1. לפרק את הקליע מהכדור ולזרוק את אבק השריפה (יש מכשיר מיוחד לפירוק כדורים)
2. לטעון את התרמיל עם הפיקה בנשק
3. לכוון את הנשק ללוח ברזל נקי ממרחק של 20-30 ס"מ בערך ולירות.
4. אם הפיקה קורוזיבית יופיע על הלוח עיגול מדיוק של חלודה כעבור יום...
בכל מקרה של ספק, יש לשטוף את הנשק במי סבון או בכל חומר מנטרל חומציות אחר הירי...
כשחייתי בארה"ב הייתי קונה קופסאות תחמושת 0.45 עם פיקות קורוזיביות מעודפי צבא משנות ייצור של מלחמת העולם השנייה 1940 -- 1945 ב-3$ לקופסא ויורה אותם בטונות. חוץ מהסירחון לא היו שום בעייות
א.
לגבי פיקות קורוזיביות, אני חשבתי שהפסיקו לייצר אותן בסביבות שנות ה-50 או ה-60... הדרך לבדוק אם פיקה קורוזיבית היא די קלה:
1. לפרק את הקליע מהכדור ולזרוק את אבק השריפה (יש מכשיר מיוחד לפירוק כדורים)
2. לטעון את התרמיל עם הפיקה בנשק
3. לכוון את הנשק ללוח ברזל נקי ממרחק של 20-30 ס"מ בערך ולירות.
4. אם הפיקה קורוזיבית יופיע על הלוח עיגול מדיוק של חלודה כעבור יום...
בכל מקרה של ספק, יש לשטוף את הנשק במי סבון או בכל חומר מנטרל חומציות אחר הירי...
כשחייתי בארה"ב הייתי קונה קופסאות תחמושת 0.45 עם פיקות קורוזיביות מעודפי צבא משנות ייצור של מלחמת העולם השנייה 1940 -- 1945 ב-3$ לקופסא ויורה אותם בטונות. חוץ מהסירחון לא היו שום בעייות
א.
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי כסף

10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד