רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??
מפניות שקיבלתי, יש מצב.ניר ל כתב:אין שום מצב שתקום עוד התארגנות ...
הלוואי והיו מאות כמו שאתה אומר, זה היה מקל את העבודה. לכן אני חושב שחלק חשוב ממה שצריך לעשות זה שהעניין יגיע לאוזניהם של כמה שיותר בעלי אינטרס. איך לעשות זאת, יש לי רעיון או שניים, מה שבטוח זה שלא דרך המטווחים שמשוועים להכנסות וחושבים שהחוק החדש יהווה הכנסה נוספת עבורם (think again).ניר ל כתב:יש 100,000 כלים ברשיון ״משמר״ רק כמה מאות מתוכם מודעים בכלל להתרחשויות ומגלים התעניינות
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
~Hunter~ כתב:itamar כתב:תפנו לאחת מחברות הביטוח ותעשו איתם דיל לביטוח צד ג' לנושאי נשק
הנושא כבר נבדק ע"י עו"ד ונמצא שאיננו חוקי בארץ. וזה אגב ההבדל בין מי שרק מיצר רעיונות למי שבאמת מנסה לעשות משהו.
ושוב, כמו שכתבתי קודם:
" לגבי התארגנות מתחרה, אני אניח לרגע שאתם מסוגלים לזה ואז כמובן השאלה היא איפה הייתם עד עכשיו ולמה חיכיתם שהעמותה תקום מי שמבין בנושא אמור לדעת שפיזור כח על פני ארגונים רבים פוגע במאמץ משותף. כשאני נפשגתי עם מר' קין, בכיר מ-NRA שביקר בארץ, הוא אמר לי שאחת הסיבות לחוסר שת"פ של NRA עם מה שקורה בארץ כי יש לנו יותר מדי ארגונים קטנים מדי שכל אחד מושך לכיוון אחר: עמותת הציידים, עמותת הצלפים, עמותת הירי המעשי, עמותת הירי הספורטיבי, עמותה לקידום תרבות הנשק. ריבוי התארגנויות שכל אחת מושכת לכיוון שלה מקל על משרד הבט"פ להיתקדם בשיטת הפרד ומשול שלו!
אתם רוצים להציג דעה אלטרנטיבית - הצטרפו לעמותה, תביאו חברים (שמזה, כידוע נגזר הכח הפוליטי והתקציבי של כל ארגון) תשכנעו חברים להצביא לכם ותכווינו את המנגנון הקיים, עם מאות חברים רשומים ותקציב מסודר, לאן שתרצו או לאן שהרוב שיצביע לכם יבקש."
אבל זה באמת ידרוש לעשות משהו, להשקיע מאמץ, זמן, כסף זה טיפה יות רמסובך מלשבת בפורום ולהיתמרמר.
לא הרבה יותר פשוט והגיוני לשנות את תקנון העמותה כדי שייצג בצורה נאמנה את האינטרסים של מרבית אוכלוסית היעד שהיא אמורה ממילא לייצג?? אני באמת לא מבין מה הסיפור?
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

1. תקנון משנים מבפנים, לא מבחוץ. הוא כפוף לאישור רשם העמותות.
2. נדמה לי שבלבלת בין תקנון לעקרונות. התקנון הוא מסמך שענינו ארגון ושיטה. עקרונות העמותה הוא מסמך שמדבר על מטרות וקוי מחשבה, ונראה לי שזו היתה כוונתך. גם את המסמך הזה משנים מבפנים ולא מבחוץ, שאם לא כן הוא ישתנה בערך כל יומיים.
2. נדמה לי שבלבלת בין תקנון לעקרונות. התקנון הוא מסמך שענינו ארגון ושיטה. עקרונות העמותה הוא מסמך שמדבר על מטרות וקוי מחשבה, ונראה לי שזו היתה כוונתך. גם את המסמך הזה משנים מבפנים ולא מבחוץ, שאם לא כן הוא ישתנה בערך כל יומיים.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
רשמתי כאן פוסט ארוך, אבל החלטתי למחוק אותו כי כל המריבות האלו ממילא לא יואילו.
התכוונתי לפני מספר ימים לרשום תגובת אדם מכובד מה nra להתנהלות העמותה, אבל לא רשמתי אותה כי מישהו רשם בעבר שהרי לא ניתו להשוות זכויות נשק בארץ ובארה"ב, או בכלל את ארה"ב לישראל - החוקה, התיקון וכל הבבל"ת. מישהו מהעמותה אם אני לא טועה. מקובל.
אז הנה פתאום "נציג nra" בארץ אמר מה שאמר, למנהלי העמותה כמובן, והנה זה בסדר. אשמח "להחליף חוויות" ושמות הנציגים בהם מדובר. אלא אם כן זה סודי. במקרה שלי זה לא: מדובר במי שהיה נציג nra ב iapcar לפני מספר שנים, ושאיתו נשארתי בקשר.
אבל nra זה לא פרה קדושה, יש להם מספיק מקטרגים מבית. ומכיוון שאין לי כבר כוחות נפשיים להתווכח עם אף אחד, נותר לי לשאול האם מבחינת מנהלי הסליק זה מקובל בכלל שיהיה דיון על גוף ייצוגי נוסף מעל דפי אתר זה.
התכוונתי לפני מספר ימים לרשום תגובת אדם מכובד מה nra להתנהלות העמותה, אבל לא רשמתי אותה כי מישהו רשם בעבר שהרי לא ניתו להשוות זכויות נשק בארץ ובארה"ב, או בכלל את ארה"ב לישראל - החוקה, התיקון וכל הבבל"ת. מישהו מהעמותה אם אני לא טועה. מקובל.
אז הנה פתאום "נציג nra" בארץ אמר מה שאמר, למנהלי העמותה כמובן, והנה זה בסדר. אשמח "להחליף חוויות" ושמות הנציגים בהם מדובר. אלא אם כן זה סודי. במקרה שלי זה לא: מדובר במי שהיה נציג nra ב iapcar לפני מספר שנים, ושאיתו נשארתי בקשר.
אבל nra זה לא פרה קדושה, יש להם מספיק מקטרגים מבית. ומכיוון שאין לי כבר כוחות נפשיים להתווכח עם אף אחד, נותר לי לשאול האם מבחינת מנהלי הסליק זה מקובל בכלל שיהיה דיון על גוף ייצוגי נוסף מעל דפי אתר זה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
גיא, תשמע,
אני חושב שחבל על הזמן ועל המשאבים הכלכליים והנפשיים להקמת עמותה חדשה,
יש לנו עמותה שכבר רצה זמן מה, שנציגיה כבר פיתחו ערוץ תקשורת עם נציגי משרדי הממשלה
עם עיתונאים ועם (אולי) פוליטיקאים.
חבל לבזבז אנרגיה כפולה, חבל לתת אפשרות שישחקו בהפרד ומשול בין שתי העמותות.
אתה רואה בעצמך כמה קשה לגייס חברים חדשים למרות שכולנו, כל אחד מאיתנו יושב על ראשיהים של בני משפחה וחברים ואלה עד לרגע האחרון שבו ממש ניזדקק לכוחם (ואני בטוח שבאותו רגע הם אכן יצטרפו).
ואולי גם נריץ נציג עמותה לפוליטיקה או שיתהדק הקשר עם פוליטיקאי מכהן.
בזמנו גם נציגי האופנוענים פיתחו איסטרטגיה של תמיכה בחבר כנסת אחד ממפלגה אחת שאפילו הם לא היו מצביעים לה ברגיל.
תקשיב להצעתו של רם, תצטרף אלינו לעמותה, ועשה מעשים/רעיונות מבפנים.
אני חושב שחבל על הזמן ועל המשאבים הכלכליים והנפשיים להקמת עמותה חדשה,
יש לנו עמותה שכבר רצה זמן מה, שנציגיה כבר פיתחו ערוץ תקשורת עם נציגי משרדי הממשלה
עם עיתונאים ועם (אולי) פוליטיקאים.
חבל לבזבז אנרגיה כפולה, חבל לתת אפשרות שישחקו בהפרד ומשול בין שתי העמותות.
אתה רואה בעצמך כמה קשה לגייס חברים חדשים למרות שכולנו, כל אחד מאיתנו יושב על ראשיהים של בני משפחה וחברים ואלה עד לרגע האחרון שבו ממש ניזדקק לכוחם (ואני בטוח שבאותו רגע הם אכן יצטרפו).
ואולי גם נריץ נציג עמותה לפוליטיקה או שיתהדק הקשר עם פוליטיקאי מכהן.
בזמנו גם נציגי האופנוענים פיתחו איסטרטגיה של תמיכה בחבר כנסת אחד ממפלגה אחת שאפילו הם לא היו מצביעים לה ברגיל.
תקשיב להצעתו של רם, תצטרף אלינו לעמותה, ועשה מעשים/רעיונות מבפנים.
- סליקאי כסף

ramdishon כתב:1. תקנון משנים מבפנים, לא מבחוץ. הוא כפוף לאישור רשם העמותות.
אני חושב שמדובר בעניין עקרוני שנוגע ללב פעילות העמותה ולליבם/כיסם של 100K בעלי רשיונות בתבחין משמר שנמצאים בסיכון.
זה לא עניין שולי בכלל, זה נושא בוער שעומד על סדר היום ולא משהו שהולך להשתנות כל יום או יומיים.
לצורך שקיפות ואמינות, כל הנושא של ייצוג הולם של האינטרסים של אותם 100K אזרחים, צריך לבוא לידי ביטוי בגלוי בחלון הראווה של העמותה ובראש סדר העדיפויות ולא בחדרי חדרים.
שכל מי שנכנס לאתר העמותה ידע שהנושא הזה נמצא במרכז הפעילות ובראש סדר העדיפויות.
זו דעתי האישית, ואני בטוח שהרבה יסכימו איתי.
למה זה לא נמצא? תחושת הבטן שלי היא שזה רק עניין של אגו... ועל אגו הרבה מאוד דברים נפלו וחבל.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

הרבה אנשים עושים כאן הרבה רעש מכלום.
כל ההיסטריה כאן היא בגלל שיש שמועה שכמה בעלי משמר קיבלו מכתב תום עילה.
עד שאני לא רואה מכתב כזה בעיניים אני לא מאמין לזה, ואני ממליץ גם לאחרים לא להיכנס לפאניקה משמועות ולקחת אותן בעירבון מוגבל.
כל אחד כאן מתחפר בעמדה שלו וחושב שהוא יודע מה הכי נכון לעשות, וזה בסדר לחשוב אחרת.
אבל.. להקים גוף מקביל רק בשביל "להראות לעמותה מה זה", זה קצת קלישאה, וזה יגרום נזק לשני הצדדים.
בוא נניח שתקימו ייצוג מקביל, מה אז?
בכל מקום שהעמותה פועלת ומנסה לכוון למקום מסוים, אתם תפעלו במקביל ותנסו לכוון למקום אחר? מה יהיה כתוב בפרוטוקולים בכנסת?
X - נציג העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל;
Y - נציג המתחרים של העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל;
לא נראה לי.. נראה לי שפשוט יפסיקו לספור את כולם, ולא יהיה שום ייצוג שירצו לעבוד איתו.
כי למה שהרשויות יכנסו לאש הצולבת הזאת?
ליעקב עמית יש כוח לשמוע נציגים מכל עמותה או התארגנות שרוצים להשמיע את קולם?
לרח"ט אבטחה יש זמן פנוי לשמוע הצעות להכשרה של כל התארגנות?
לועדת הפנים של הכנסת יש רצון להזמין את כל מי שיש לו מה לומר?
אני מציע להרגיע טיפה את הרוחות כרגע, ולא להיכנס לפאניקה או היסטריה מדברים שלא אומתו.
דברים שאומתו עד כה:
1. התבחין המשמר בוטל, וזה לא חדש, זה כבר קרה לפני שנה, וההבדל היחידי הוא שבמקום לכתוב במסמך התבחינים החדש בצורה בולטת שהתבחין בוטל, כמו ברשימה הקודמת, פשוט לא כתבו אותו בתוך המסמך האחרון שפורסם בכלל.
וואו, איזה הבדל, כאילו לפני שנה הוא "לא בוטל", מה קרה שהתעוררתם עכשיו?
2. יש כרגע אפשרות להחליף נשק גם תחת תבחין משמר ולשמור על התבחין, אך ללא אפשרות למכור את הנשק לפני ההחלפה.
דברים לא מאומתים:
1. שאנשים קיבלו מכתבי "תום עילה" בתבחין משמר.
2. משתמע מכך שאי אפשר גם לחדש רישיון בתבחין משמר, וההשערה הזאת גם לא אומתה, ומהיכרותי האישית היא ככל הנראה אף הופרכה.
כל ההיסטריה כאן היא בגלל שיש שמועה שכמה בעלי משמר קיבלו מכתב תום עילה.
עד שאני לא רואה מכתב כזה בעיניים אני לא מאמין לזה, ואני ממליץ גם לאחרים לא להיכנס לפאניקה משמועות ולקחת אותן בעירבון מוגבל.
כל אחד כאן מתחפר בעמדה שלו וחושב שהוא יודע מה הכי נכון לעשות, וזה בסדר לחשוב אחרת.
אבל.. להקים גוף מקביל רק בשביל "להראות לעמותה מה זה", זה קצת קלישאה, וזה יגרום נזק לשני הצדדים.
בוא נניח שתקימו ייצוג מקביל, מה אז?
בכל מקום שהעמותה פועלת ומנסה לכוון למקום מסוים, אתם תפעלו במקביל ותנסו לכוון למקום אחר? מה יהיה כתוב בפרוטוקולים בכנסת?
X - נציג העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל;
Y - נציג המתחרים של העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל;
לא נראה לי.. נראה לי שפשוט יפסיקו לספור את כולם, ולא יהיה שום ייצוג שירצו לעבוד איתו.
כי למה שהרשויות יכנסו לאש הצולבת הזאת?
ליעקב עמית יש כוח לשמוע נציגים מכל עמותה או התארגנות שרוצים להשמיע את קולם?
לרח"ט אבטחה יש זמן פנוי לשמוע הצעות להכשרה של כל התארגנות?
לועדת הפנים של הכנסת יש רצון להזמין את כל מי שיש לו מה לומר?
אני מציע להרגיע טיפה את הרוחות כרגע, ולא להיכנס לפאניקה או היסטריה מדברים שלא אומתו.
דברים שאומתו עד כה:
1. התבחין המשמר בוטל, וזה לא חדש, זה כבר קרה לפני שנה, וההבדל היחידי הוא שבמקום לכתוב במסמך התבחינים החדש בצורה בולטת שהתבחין בוטל, כמו ברשימה הקודמת, פשוט לא כתבו אותו בתוך המסמך האחרון שפורסם בכלל.
וואו, איזה הבדל, כאילו לפני שנה הוא "לא בוטל", מה קרה שהתעוררתם עכשיו?
2. יש כרגע אפשרות להחליף נשק גם תחת תבחין משמר ולשמור על התבחין, אך ללא אפשרות למכור את הנשק לפני ההחלפה.
דברים לא מאומתים:
1. שאנשים קיבלו מכתבי "תום עילה" בתבחין משמר.
2. משתמע מכך שאי אפשר גם לחדש רישיון בתבחין משמר, וההשערה הזאת גם לא אומתה, ומהיכרותי האישית היא ככל הנראה אף הופרכה.
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד