רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??
קראתי את פס״ד קרינסקי , כולל הערעור , לא מצאתי כל נזק שנגרם ממנו .
הבנתי לפני כן שאירוע גניבה מצריך הוכחת עילה בתבחין תקף שונה מ״משמר״ ע״מ לקבל שוב רשיון. כל הסנקציות האחרות היו על השולחן לפני פסק הדין והן מצויינות שם אחת אחת. הוא הלך מראש על טיעון חסר סיכוי והפסיד.
אגב גם לפני שהיו תבחינים לא היית מקבל אוטומאטית רשיון חדש בלי עילה מתאימה ותקפה בעקבות גניבה או אבדן.
לא עשינו רעש כשהגדירו אותנו תחת תבחינים שונים ובהחלט קרה משהו רע - נמנע מאיתנו תחילה להחליף ואח״כ למכור את הנשק . יש לי גלוק דור 3 בתבחין משמר שאינני יכול לקבל עבורו תמורה אם אני מעוניין להחליפו או לוותר עליו, בטענה המופרכת שרוצים לצמצם את מספר כלי הנשק - הרי הם אלו ששולטים על השוק ומחליטים כמה כלי נשק יהיו ולמי והרי לא מונעים מכירת כלי נשק חדשים.
זו אגב טענה שכל אדיוט יכול להוכיח בבית המשפט גם בלי עו״ד ועם שופט עיוור.
אין שום מצב שתקום עוד התארגנות ... הכל דיבורים, יש 100,000 כלים ברשיון ״משמר״ רק כמה מאות מתוכם מודעים בכלל להתרחשויות ומגלים התעניינות, השאר חיים את חייהם ומגיעים לחידוש אחת לשלוש שנים. בהתחשב בכך שבעקבות המעבר למערכת מחשב חדשה כנראה נמחק חלק מבסיס הנתונים - גם לא תגיע לחלקם הודעת חידוש ואם פעם ייזכרו בכך הם יאבדו את הרשיון ממילא, עדיף יהיה להם כבר לשתוק...
הבנתי לפני כן שאירוע גניבה מצריך הוכחת עילה בתבחין תקף שונה מ״משמר״ ע״מ לקבל שוב רשיון. כל הסנקציות האחרות היו על השולחן לפני פסק הדין והן מצויינות שם אחת אחת. הוא הלך מראש על טיעון חסר סיכוי והפסיד.
אגב גם לפני שהיו תבחינים לא היית מקבל אוטומאטית רשיון חדש בלי עילה מתאימה ותקפה בעקבות גניבה או אבדן.
לא עשינו רעש כשהגדירו אותנו תחת תבחינים שונים ובהחלט קרה משהו רע - נמנע מאיתנו תחילה להחליף ואח״כ למכור את הנשק . יש לי גלוק דור 3 בתבחין משמר שאינני יכול לקבל עבורו תמורה אם אני מעוניין להחליפו או לוותר עליו, בטענה המופרכת שרוצים לצמצם את מספר כלי הנשק - הרי הם אלו ששולטים על השוק ומחליטים כמה כלי נשק יהיו ולמי והרי לא מונעים מכירת כלי נשק חדשים.
זו אגב טענה שכל אדיוט יכול להוכיח בבית המשפט גם בלי עו״ד ועם שופט עיוור.
אין שום מצב שתקום עוד התארגנות ... הכל דיבורים, יש 100,000 כלים ברשיון ״משמר״ רק כמה מאות מתוכם מודעים בכלל להתרחשויות ומגלים התעניינות, השאר חיים את חייהם ומגיעים לחידוש אחת לשלוש שנים. בהתחשב בכך שבעקבות המעבר למערכת מחשב חדשה כנראה נמחק חלק מבסיס הנתונים - גם לא תגיע לחלקם הודעת חידוש ואם פעם ייזכרו בכך הם יאבדו את הרשיון ממילא, עדיף יהיה להם כבר לשתוק...
- סליקאי טיטניום

העמותה ביטלה את המשמר? העמותה? אולי היא גם פיצצה את צינור הנפט בערבה?
תתעוררו, לא יהיה לנו התיקון השני לחוקת ארה"ב ולכן כל הראיונות של "מגיע לי כי בא לי" הם לא רלוונטיים גם אם לגיטימיים. גם לי בא, באים לי הרבה דברים, אבל מה לעשות שאנחנו חיים במדינת המגבלות הבלתי אפשריות? אין פה עניין של היגיון כי לא, אחד בכנסת לא איכפת מהיגיון או צדק.
אז לפני כמה שנים לא איפשרו לבעלי "משמר" להחליף כלים וכמה אנשים, שהעניין היה חשוב להם, הרים את עצמם מכסא המחשב, נפגשו והתארגנו להילחם נגד הגזרה ההיא וגרזות נוספות. עכשיו אפשר להחליף. גם אם זה דפוק לחלוטין וגורם לאנשים נזק כספי כי הכלי הישן שלהם בעל ערך 0, אבל לפחות אפשר להחליף. האם זה מושלם? לא. האם זה טוב? לא. האם זה יותר טוב ממה שהיה לפני שנה - בוודאי. אותו סיפור גם לגבי בדיקת פסיכולוג, שלהזכירכם הייתה אמורה להיות בעיקר גזרה על בעלי הנשק הפרטי. כי כל מי שקורא את התמלילים של דיוני הועדה של הכנסת כבר ראה שצה"ל/משטרה/שב"ס וכו החריגו את עצמם מהחוק יפה מאוד.
עכשיו לגבי חובת האימון. האם אני אישית אוהב את הצורה בא זה יכנס? לא. האם אני מתאמן יותר מ פעם בשנה שכנראה ידרשו בקרוב? בוודאי. החמרה בדרישות האימון תכנס עם או בלי העמותה ומה שעמותה מנסה לעשות הוא למזער את הנזק.
ולגבי התארגנות מתחרה, אני אניח לרגע שאתם מסוגלים לזה ואז כמובן השאלה היא איפה הייתם עד עכשיו ולמה חיכיתם שהעמותה תקום (או שמה זה היה ה"אני יודע יותר טוב משר האוצר" הישראלי הסטנדרטי שלנו) מי שמבין בנושא אמור לדעת שפיזור כח על פני ארגונים רבים פוגע במאמץ משותף. כשאני נפשגתי עם מר' קין מ NRA שביקר בארץ, הוא אמר לי שאחת הסיבות לחוסר שת"פ של NRA עם מה שקורה בארץ כי יש לנו יותר מדי ארגונים קטנים מדי שכל אחד מושך לכיוון אחר: עמותת הציידים, עמותת הצלפים, עמותת הירי המעשי, עמותת הירי הספורטיבי, עמותה לקידום תרבות הנשק.
אתם רוצים להציג דעה אלטרנטיבית - הצטרפו לעמותה, תביאו חברים (שמזה, כידוע נגזר הכח הפוליטי והתקציבי של כל ארגון) תשכנעו חברים להצביא לכם ותכווינו את המנגנון הקיים, עם מאות חברים רשומים ותקציב מסודר, לאן שתרצו או לאן שהרוב שיצביע לכם יבקש.
תתעוררו, לא יהיה לנו התיקון השני לחוקת ארה"ב ולכן כל הראיונות של "מגיע לי כי בא לי" הם לא רלוונטיים גם אם לגיטימיים. גם לי בא, באים לי הרבה דברים, אבל מה לעשות שאנחנו חיים במדינת המגבלות הבלתי אפשריות? אין פה עניין של היגיון כי לא, אחד בכנסת לא איכפת מהיגיון או צדק.
אז לפני כמה שנים לא איפשרו לבעלי "משמר" להחליף כלים וכמה אנשים, שהעניין היה חשוב להם, הרים את עצמם מכסא המחשב, נפגשו והתארגנו להילחם נגד הגזרה ההיא וגרזות נוספות. עכשיו אפשר להחליף. גם אם זה דפוק לחלוטין וגורם לאנשים נזק כספי כי הכלי הישן שלהם בעל ערך 0, אבל לפחות אפשר להחליף. האם זה מושלם? לא. האם זה טוב? לא. האם זה יותר טוב ממה שהיה לפני שנה - בוודאי. אותו סיפור גם לגבי בדיקת פסיכולוג, שלהזכירכם הייתה אמורה להיות בעיקר גזרה על בעלי הנשק הפרטי. כי כל מי שקורא את התמלילים של דיוני הועדה של הכנסת כבר ראה שצה"ל/משטרה/שב"ס וכו החריגו את עצמם מהחוק יפה מאוד.
עכשיו לגבי חובת האימון. האם אני אישית אוהב את הצורה בא זה יכנס? לא. האם אני מתאמן יותר מ פעם בשנה שכנראה ידרשו בקרוב? בוודאי. החמרה בדרישות האימון תכנס עם או בלי העמותה ומה שעמותה מנסה לעשות הוא למזער את הנזק.
ולגבי התארגנות מתחרה, אני אניח לרגע שאתם מסוגלים לזה ואז כמובן השאלה היא איפה הייתם עד עכשיו ולמה חיכיתם שהעמותה תקום (או שמה זה היה ה"אני יודע יותר טוב משר האוצר" הישראלי הסטנדרטי שלנו) מי שמבין בנושא אמור לדעת שפיזור כח על פני ארגונים רבים פוגע במאמץ משותף. כשאני נפשגתי עם מר' קין מ NRA שביקר בארץ, הוא אמר לי שאחת הסיבות לחוסר שת"פ של NRA עם מה שקורה בארץ כי יש לנו יותר מדי ארגונים קטנים מדי שכל אחד מושך לכיוון אחר: עמותת הציידים, עמותת הצלפים, עמותת הירי המעשי, עמותת הירי הספורטיבי, עמותה לקידום תרבות הנשק.
אתם רוצים להציג דעה אלטרנטיבית - הצטרפו לעמותה, תביאו חברים (שמזה, כידוע נגזר הכח הפוליטי והתקציבי של כל ארגון) תשכנעו חברים להצביא לכם ותכווינו את המנגנון הקיים, עם מאות חברים רשומים ותקציב מסודר, לאן שתרצו או לאן שהרוב שיצביע לכם יבקש.
afss כתב:תביעה ייצוגית נגד משרד ממשלתי? בדקתם בכלל שיש "חיה כזאת"?
נגד משרד ממשלתי ניתן להגיש עתירה והיא צריכה להיות מבוססת.
בתי המשפט, כולל בג"ץ, אמרו את דברם פעמים רבות: נשיאת נשק בישראל, ע"י אנשים פרטיים, היא פריבילגיה שהמדינה יכולה לתת או לקחת.
תבחין "משמר" ניתן לאנשים שעילתם המקורית פגה, אבל עמדה לרשותם זכות הקניין. עלה על דעתכם שגם זכות זאת עלולה לפוג, אם המדינה לדוגמה תרכוש מאיתנו את כלי הנשק?
אני מספר לכם שהחוק עומד להשתנות מבסיסו ויחד עימו גם העילות והתבחינים (שאין לאף אחד מושג מה הם יהיו בסוף) ואתם מתבכיינים על חובת אימונים?
מה תעשו אם תשתמשו בנשק ותפגעו באדם הלא נכון? אז לא תשלמו כמה מאות בודדות של שקלים בשנה, אז תשלמו אלפים לעו"ד ואולי גם מאות אלפים כפיצויים! זה עדיף לכם?
וחוץ מזה, מישהו מכם חשב על כך שאם 150,000 מחזיקי נשק יחויבו לירות לפחות פעם בשנה, אז מחירי האימון ירדו?
תסתכל בתקדימים משפטיים, כן גם בנושא של נשק. יש מלא דיונים ופסיקות בנושא לטובת העותרים והמערערים.
המדינה לא יכולה להפקיע סתם כך בשרירות לב משהו שניתן לך ברשות ובזכות - גם תמורת תשלום הוגן.
1. צריכה להיות לזה סיבה טובה מאד ומוצדקת - לדוגמא הצורך לבנות על השדה שלך כביש שיקל בצורה משמעותית על עומסי התנועה.
2. בכל המקרים שהמדינה עושה את זה, מדובר בתהליכים משפטיים ארוכים ביותר, עם ערעורים על גבי ערעורים בכל מיני ערכאות שאורכים 10-15 שנה במקרה הטוב.
3. אם יועבר חוק בנושא שיפגע בזכויות בעלי תבחין משמר - הוא לא יעמוד במבחן בג"צ (השאלה מי יגיש אותו).
כל הגישה וביחוד של העמותה לנושא הזה פשוט כופרת בעיקר.
אם הייתה לי איזו מחשבה להצטרף, עכשיו אני יודע שלא.
אני מבין את הצורך בשמירה על רמה מבצעית וכו' אבל לרוץ ולנדב את הצוואר של בסיס התומכים של העמותה (אותם 150,000 בתבחין משמר) כך סתם לשוחט?
עלי זה לא מקובל.
תאמין לי שבתור בעל רשיון נהיגה שמבלה בכבישים כמה שעות ביום, הסיכויים שלי לפגוע במישהו בשוגג הרבה יותר גבוהים מאשר חס ושלום עם הנשק שלי. האם תעלה על דעתך לחייב אותי בטסט נהיגה כמה פעמים בשנה?? הזוי.. פשוט הזוי!!!! לא.. בשביל זה יש ביטוח צד ג'!!
יודע מה? כשאתה תסכים לעבור מבחן מעשי בנהיגה פעם בשנה אני אסכים לעבור מבחן מעשי בירי.
ואם בתור עמותה אתם באמת רוצים לדאוג לציבור שאותו אתם אמורים לייצג, תפנו לאחת מחברות הביטוח ותעשו איתם דיל לביטוח צד ג' לנושאי נשק.. ככה אולי גם תוכלו להכניס כמה שקלים לקופה.
ולגבי מחירי האימון - אצלינו המחירים אף פעם לא יורדים אלא רק עולים. כנראה שכחת איפה אתה חי.
ברגע שיחייבו אימון כשירות שנתי, ציבור היורים יהיה שבוי בידי בעלי המטווחים שינצלו את ההזדמנות לעשות קופה.
כן, תיווצר גם תעשייה של קומבינות סביב כל הנושא הזה שתמורת תשלום מתאים תקבל את החותמת שמכשירה אותך.
ולסיום - אחת ל-3 שנים כל בעל רשיון אמור להתייצב על קו היורים ולהוכיח למדריך הירי שהוא מסוגל:
- למלא אחר הוראות הבטיחות ולתפעל את הנשק שלו בצורה שלא תסכן אותו ואת הסביבה
- להוכיח שהוא מסוגל לפגוע 50 כדור במטרה לפי ההוראות שהוא מקבל מהמדריך.
אם מדריך הירי ממלא את תפקידו כראוי, זו מסננת מספיק טובה כדי להשאיר בחוץ את אלה שלא כשירים.
כבר ראיתי מספיק מקרים שבהם מדריך ירי אומר לבעל הרשיון - מצטער אני לא יכול להעביר אותך.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

העו"ד עשה נזק בכך שפנה לבג"ץ ואיפשר לבג"ץ להכשיר את השטות הזו שהרישיון מבוטל כאשר הכלי נגנב בתבחין משמר.
כל ההתפלמסות הייתה שאם לא בוטל הרישיון, הרי שהוא זכאי לקבל אקדח חדש גם בתבחין משמר.
אבל בגלל הגדרתו של התבחין המשמר והפרשנות שהמשרד לבט"פ מייחס לו, הם מרשים לעצמם לבטל רשיונות בתבחין משמר כאשר הנשק נגנב ובכך גם יכולים להדוף טענה בדבר זכאות לרישיון חדש בתבחין משמר שכן "הרצף נקטע", ועצם זה שהעו"ד פנה לבג"ץ ללא ייצוג משפטי מקצועי בעניין, עזר לבג"ץ להכשיר את השטות הזאת, שתמנע מאנשים רבים אחרים לקבל אקדח חדש אם חלילה נגנב מהם, מכיוון שעכשיו לבט"פ יש פס"ד בג"צי שמאפשר להם לבטל רשיונות משמרים כאשר הכלי נגנב.
ולמה אני אומר שמדובר בשיטת מצליח שחבל לנו שהוכשרה בבית משפט?
בגלל שאם הרישיון שלך הוא לתוקף של 3 שנים, ומיד אחרי החידוש גונבים לך את האקדח, אז מבחינת הבט"פ יש להם קייס לבטל לך את הרישיון ולמנוע ממך בעתיד אקדח אחר.
מה הבעייתיות פה? שהאמתלה עליה הם נשענים כי מרגע שנגנב הכלי פוקע הרישיון היא טענה מצוצה מהאצבע, שכן אם הרישיון עדיין לא פג תוקף, ונניח והם לא ביטלו אותו כאשר נגנב הכלי, והמשטרה מוצאת באורח נס את האקדח אחרי שנה וחצי, מבחינה מנהלתית אין אפילו צורך בחידוש רישיון והאקדח אמור להיות מוחזר לבעליו, שכמובן מחזיק ברישיון תקף לאקדח.
ברגע שהבט"פ תופס טרמפ על גניבה של אקדח כדי לבטל רישיון, הוא יכול לתרץ אחר כך שמרגע שהרישיון התבטל, נקטע הרצף של התבחין המשמר, ובכך למנוע ממך אקדח חדש, ואפילו את המשך החזקתו של האקדח שנגנב, אם יימצא.
חבל שבג"ץ לא בחן נקודת מבט זו והכשיר את התנהלות הבט"פ.
ואני די סבור שעו"ד שמתמחה בתחום היה יכול לעלות על הטענה שלי בלי הרבה מחשבה.
לכן, פסה"ד הזה כן דופק את כולם, כי הוא גם לא הוגן וגם מכשיר התנהלות לקויה ובזויה של הבט"פ.
אז שוב, מי שרוצה להקים התארגנות מקבילה שיהיה לו בהצלחה, רק שלא יהיה פזיז.
ובנימה אישית אני עדיין לא מבין על מה כל המהומה.
זה לא ש-120 אלף אנשים קיבלו עכשיו מכתבי תום עילה, ובאופן אישי לא ראיתי אפילו בנאדם אחד שקיבל, ואני מעדיף לא להיות ניזון מ"שמועות" של בעלי מטווחים וכדומה, ובוודאי מבלי להכיר את כל הפרטים של כל מקרה ומקרה.
מי שיש לו תבחין משמר יכול רק לברך על כך שיש לו זכות להחזיק בנשק ולהיות פטור מהוכחת עילה.
ואם נמחקו כלי נשק מהמאגר ואנשים לא יקבלו הודעת חידוש, אני עדיין חושב שזו חובתו של בעל הרישיון להיות אחראי לתוקפו ולחידושו, ולא לבנות על המשרד לבט"פ שישלח לו הודעת חידוש.
בעיקר למי ש"הולך על ביצים" ויודע שאיחור של יום אחד בחידוש הרישיון יגרור לביטולו.
ומי שלא מודע לכך, בעיה שלו.
אני כן טורח לקרוא את המכתבים שאני מקבל מהמדינה לרבות האותיות הקטנות ודואג לשים לב לכל שינוי שהמדינה מחוללת לי, בין אם זה ברישיון נהיגה, רישיון רכב, רישיון נשק וכו'.
מי שעד היום לא שם לב שברישיון הנשק שלו כתוב "תבחין משמר" ואין לו מושג מה זה אומר וזה לא מעניין אותו, שלצערי זה רוב נושאי הנשק, שלא יבכה אחר כך אם הוא לא חידש את הרישיון בזמן ואיבד אותו, גם אם המדינה לא שלחה לו הודעת חידוש.
כל ההתפלמסות הייתה שאם לא בוטל הרישיון, הרי שהוא זכאי לקבל אקדח חדש גם בתבחין משמר.
אבל בגלל הגדרתו של התבחין המשמר והפרשנות שהמשרד לבט"פ מייחס לו, הם מרשים לעצמם לבטל רשיונות בתבחין משמר כאשר הנשק נגנב ובכך גם יכולים להדוף טענה בדבר זכאות לרישיון חדש בתבחין משמר שכן "הרצף נקטע", ועצם זה שהעו"ד פנה לבג"ץ ללא ייצוג משפטי מקצועי בעניין, עזר לבג"ץ להכשיר את השטות הזאת, שתמנע מאנשים רבים אחרים לקבל אקדח חדש אם חלילה נגנב מהם, מכיוון שעכשיו לבט"פ יש פס"ד בג"צי שמאפשר להם לבטל רשיונות משמרים כאשר הכלי נגנב.
ולמה אני אומר שמדובר בשיטת מצליח שחבל לנו שהוכשרה בבית משפט?
בגלל שאם הרישיון שלך הוא לתוקף של 3 שנים, ומיד אחרי החידוש גונבים לך את האקדח, אז מבחינת הבט"פ יש להם קייס לבטל לך את הרישיון ולמנוע ממך בעתיד אקדח אחר.
מה הבעייתיות פה? שהאמתלה עליה הם נשענים כי מרגע שנגנב הכלי פוקע הרישיון היא טענה מצוצה מהאצבע, שכן אם הרישיון עדיין לא פג תוקף, ונניח והם לא ביטלו אותו כאשר נגנב הכלי, והמשטרה מוצאת באורח נס את האקדח אחרי שנה וחצי, מבחינה מנהלתית אין אפילו צורך בחידוש רישיון והאקדח אמור להיות מוחזר לבעליו, שכמובן מחזיק ברישיון תקף לאקדח.
ברגע שהבט"פ תופס טרמפ על גניבה של אקדח כדי לבטל רישיון, הוא יכול לתרץ אחר כך שמרגע שהרישיון התבטל, נקטע הרצף של התבחין המשמר, ובכך למנוע ממך אקדח חדש, ואפילו את המשך החזקתו של האקדח שנגנב, אם יימצא.
חבל שבג"ץ לא בחן נקודת מבט זו והכשיר את התנהלות הבט"פ.
ואני די סבור שעו"ד שמתמחה בתחום היה יכול לעלות על הטענה שלי בלי הרבה מחשבה.
לכן, פסה"ד הזה כן דופק את כולם, כי הוא גם לא הוגן וגם מכשיר התנהלות לקויה ובזויה של הבט"פ.
אז שוב, מי שרוצה להקים התארגנות מקבילה שיהיה לו בהצלחה, רק שלא יהיה פזיז.
ובנימה אישית אני עדיין לא מבין על מה כל המהומה.
זה לא ש-120 אלף אנשים קיבלו עכשיו מכתבי תום עילה, ובאופן אישי לא ראיתי אפילו בנאדם אחד שקיבל, ואני מעדיף לא להיות ניזון מ"שמועות" של בעלי מטווחים וכדומה, ובוודאי מבלי להכיר את כל הפרטים של כל מקרה ומקרה.
מי שיש לו תבחין משמר יכול רק לברך על כך שיש לו זכות להחזיק בנשק ולהיות פטור מהוכחת עילה.
ואם נמחקו כלי נשק מהמאגר ואנשים לא יקבלו הודעת חידוש, אני עדיין חושב שזו חובתו של בעל הרישיון להיות אחראי לתוקפו ולחידושו, ולא לבנות על המשרד לבט"פ שישלח לו הודעת חידוש.
בעיקר למי ש"הולך על ביצים" ויודע שאיחור של יום אחד בחידוש הרישיון יגרור לביטולו.
ומי שלא מודע לכך, בעיה שלו.
אני כן טורח לקרוא את המכתבים שאני מקבל מהמדינה לרבות האותיות הקטנות ודואג לשים לב לכל שינוי שהמדינה מחוללת לי, בין אם זה ברישיון נהיגה, רישיון רכב, רישיון נשק וכו'.
מי שעד היום לא שם לב שברישיון הנשק שלו כתוב "תבחין משמר" ואין לו מושג מה זה אומר וזה לא מעניין אותו, שלצערי זה רוב נושאי הנשק, שלא יבכה אחר כך אם הוא לא חידש את הרישיון בזמן ואיבד אותו, גם אם המדינה לא שלחה לו הודעת חידוש.
- סליקאי זהב

לא מבין,
אתה מכיר מקרה שמישהו שנגנב לו הנשק קיבל אוטומטית רשיון לנשק חדש בלי הוכחת עמידה בתבחין חדש?
תמיד היה כתוב בחוברת שהוצאת רשיון אחרי גניבה או אבדן משמעותה התחלת ההליך מחדש ( יראו בו כמי שמבקש רשיון לראשונה.
או שאתה חושב שעו״ד מקצועי יכול היה לייצר תקדים לטובת בעלי תבחין משמר ? ומה היה הטעם בתקדים כזה אם הבט״פ יכול פשוט לסגור את הפרצה יום למחרת ע״י ביטול התבחין לחלוטין ?
אני חושב שדווקא הבג״ץ נתן להם חיזוק כן להשאיר את התבחין המשמר מבלי שיהיו חשופים לתביעות עתידיות .
אתה צודק ( או מי שכתב), הוצאתי רשיון לפני שיטת התבחינים, לא הוזהרתי שמא בעתיד יחולט הנשק באופן חד צדדי , אין לי צורך להיות מודאג ממה שהם כותבים תחת הגדרת התבחין, כל עוד זה לא פוגע בזכויותיי ואני יכול להמשיך לישון.
העובדה היא שזה כן פוגע , הנגיסה בזכויות התבחין המשמר נעשתה בהדרגה, לאחר שבמשך תקופה ארוכה לא הייתה לו שום משמעות שהצדיקה פניה לערכאות מצד בעלי רשיונות ישנים.
כיום ההוצאה הכרוכה בפניה לסעד משפטי עולה על שווים של מרבית האקדחים, לכן לא ימצא מי שמעוניין לתבוע בכדי לחייב את הבט״פ לאפשר קבלת תמורה בעד הנשק.
מחר תהיה חובת אימון של פעם בשנה לפחות, בטוח יהיו החרגות של אוכלוסיות מסויימות, בעלי המשמר שהם 80% ממחזיקי נשק פרטי יאלצו לכתת רגליהם. החשש שלי הוא שרבים מהם יחליטו לוותר על הנשק. חלק מהם אנשי צבא ומשטרה לשעבר או תושבי שטחים שיכולים לבקש נשק גם בעתיד וחלק כי זה יהפוך למעיק מדי עבורם והם ממילא אינם מוציאים את הנשק מהכספת.
ככה נאבד את הגנת העדר של 100 אלף משמר ונישאר בערך עם 5000 , שברגע יוכלו לגרד תקציב בשביל לפצותם על חילוט הנשק...
גם בעלי המטווחים שחושבים שזה ישפר את העסקים עומדים להתאכזב...
אל תגידו לי שזה לא תרחיש אפשרי
אתה מכיר מקרה שמישהו שנגנב לו הנשק קיבל אוטומטית רשיון לנשק חדש בלי הוכחת עמידה בתבחין חדש?
תמיד היה כתוב בחוברת שהוצאת רשיון אחרי גניבה או אבדן משמעותה התחלת ההליך מחדש ( יראו בו כמי שמבקש רשיון לראשונה.
או שאתה חושב שעו״ד מקצועי יכול היה לייצר תקדים לטובת בעלי תבחין משמר ? ומה היה הטעם בתקדים כזה אם הבט״פ יכול פשוט לסגור את הפרצה יום למחרת ע״י ביטול התבחין לחלוטין ?
אני חושב שדווקא הבג״ץ נתן להם חיזוק כן להשאיר את התבחין המשמר מבלי שיהיו חשופים לתביעות עתידיות .
אתה צודק ( או מי שכתב), הוצאתי רשיון לפני שיטת התבחינים, לא הוזהרתי שמא בעתיד יחולט הנשק באופן חד צדדי , אין לי צורך להיות מודאג ממה שהם כותבים תחת הגדרת התבחין, כל עוד זה לא פוגע בזכויותיי ואני יכול להמשיך לישון.
העובדה היא שזה כן פוגע , הנגיסה בזכויות התבחין המשמר נעשתה בהדרגה, לאחר שבמשך תקופה ארוכה לא הייתה לו שום משמעות שהצדיקה פניה לערכאות מצד בעלי רשיונות ישנים.
כיום ההוצאה הכרוכה בפניה לסעד משפטי עולה על שווים של מרבית האקדחים, לכן לא ימצא מי שמעוניין לתבוע בכדי לחייב את הבט״פ לאפשר קבלת תמורה בעד הנשק.
מחר תהיה חובת אימון של פעם בשנה לפחות, בטוח יהיו החרגות של אוכלוסיות מסויימות, בעלי המשמר שהם 80% ממחזיקי נשק פרטי יאלצו לכתת רגליהם. החשש שלי הוא שרבים מהם יחליטו לוותר על הנשק. חלק מהם אנשי צבא ומשטרה לשעבר או תושבי שטחים שיכולים לבקש נשק גם בעתיד וחלק כי זה יהפוך למעיק מדי עבורם והם ממילא אינם מוציאים את הנשק מהכספת.
ככה נאבד את הגנת העדר של 100 אלף משמר ונישאר בערך עם 5000 , שברגע יוכלו לגרד תקציב בשביל לפצותם על חילוט הנשק...
- סליקאי טיטניום

בשורה התחתונה ניר צודק.
פסק הדין הזה לא שינה דבר מהמצב הקודם.
גניבה/השחתה של נשק היו מאז ומתמיד אירוע מכונן שבעקבותיו הבעלים היו נדרשים להוכיח עמידה באחד מהתבחינים - ולא משנה באיזה תבחין היה הרשיון של הנשק שאבד.
אני ממש לא מאמין בתבחין שמבוסס על "כשירות מבצעית" כי הוא עומד על כרעי תרנגולת.
התבחין הזה יבוטל דקה אחת אחרי שיתברר שהוא הפך למכונה להנפקת רשיונות.
בדיוק כפי שקרה לירי המעשי באמצע שנות ה-90.
אם למישהו יש איזו אשלייה אז שישכח מזה.
אף אחד לא יתן לזה לקרות, כי המדיניות הייתה ותשאר מדינות מצמצמת - יותר נכון מבטלת..
בנתיים המשרד לבט"פ מבשל את הצפרדע לאט, כדי שלא נקפוץ לו פתאום מהסיר..
כפי שאמרתי מליון פעם, החבר'ה האלה בשירות הציבורי כבר שכחו מזמן את כל הטריקים שעוד לא למדנו...
א.
פסק הדין הזה לא שינה דבר מהמצב הקודם.
גניבה/השחתה של נשק היו מאז ומתמיד אירוע מכונן שבעקבותיו הבעלים היו נדרשים להוכיח עמידה באחד מהתבחינים - ולא משנה באיזה תבחין היה הרשיון של הנשק שאבד.
אני ממש לא מאמין בתבחין שמבוסס על "כשירות מבצעית" כי הוא עומד על כרעי תרנגולת.
התבחין הזה יבוטל דקה אחת אחרי שיתברר שהוא הפך למכונה להנפקת רשיונות.
בדיוק כפי שקרה לירי המעשי באמצע שנות ה-90.
אם למישהו יש איזו אשלייה אז שישכח מזה.
אף אחד לא יתן לזה לקרות, כי המדיניות הייתה ותשאר מדינות מצמצמת - יותר נכון מבטלת..
בנתיים המשרד לבט"פ מבשל את הצפרדע לאט, כדי שלא נקפוץ לו פתאום מהסיר..
כפי שאמרתי מליון פעם, החבר'ה האלה בשירות הציבורי כבר שכחו מזמן את כל הטריקים שעוד לא למדנו...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ניר ל כתב:לא מבין,
אם לא הבנת אז אני אסביר.
האם בנאדם שנגנב לו אקדח מקבל אוטומטית רישיון לאקדח אחר? לא!
קודם כל צריך לבדוק האם התבצעה רשלנות מצידו בשמירה על כלי היריה, ואז אם לא הייתה רשלנות, שנשללת רק לאחר חקירת משטרה שלוקחת זמן, רק אז לפקיד הרישוי מותר לטפל בבקשה של אדם כזה.
אני מודע לכך שהמשרד לבט"פ מפרסם שמי שנגנב לו נשק, יראו בו כמי שמבקש רישיון לראשונה.
זה מה שהם רוצים ולשם הם שואפים וזה מה שהם באמת עושים,, ואז עומדת לרשותם האופציה "לסרב" לתת רישיון למי שאינו עומד בתבחינים התקפים.
מכיר את השיטה, מכיר את הפרוצדורה, מכיר את הבט"פ, ואני יודע שהם עושים זאת גם בתבחין משמר ואז באים ואומרים "משנגנב כלי היריה התבטל הרישיון ונקטע הרצף של התבחין המשמר לכן המבקש אינו עומד בתבחין, זה לא שיש לנו בעיה להנפיק לו רישיון על בסיס תבחין זה אלא שהוא פשוט "חדל" לעמות בו".
מילכוד 22 קלאסי.
ומכיוון שנמאס לי כל פעם מחדש להפנות לפס"דים אז אני אפנה אותך לגוגל, לחפש פס"דים של אנשים שהחזיקו באקדח ע"ב עילות שלא קיימות יותר, או בעגה המקצועית "תבחין בוטל/לא קיים", ביקשו רישיון על אקדח אחר במקום זה שנגנב, סורבו ע"י המשרד לבט"פ, הגישו ערעור שגם הוא סורב באמתלת מה שאתה בעצמך אמרת שמי שנגנב לו אקדח ורוצה אחד אחר צריך לעמוד "בתבחין תקף" וייחשב כ"מי שמבקש לראשונה רישיון", ולאחר סירוב העירעור פנו לבית דין לעניינים מנהליים.
בית הדין קבע לא פעם, ולא פעמיים, כי אדם צריך לעמוד בתנאים שהוצבו לו ביום הוצאת הרישיון ותו לא, ולכן אי אפשר להחיל רטרואקטיבית תקנות וחוקים חדשים בצורה שתפגע במי שקיבל כדין זכאות להחזקת כלי יריה.
בהקשר של מי שנגנב לו כלי יריה ולא נמצא פגם בהתנהלותו שהובילה לגניבת כלי היריה, קבע כבר בית המשפט לא פעם ולא פעמיים שהאמתלה המצוצה מן האצבע שלא נותנים רישיון לכלי יריה אחר במקום זה שנגנב מכיוון ש"לא עומד בתבחין עדכני" היא שטות גמורה.
ואני מזמין אותך לחפש וגם למצוא פס"ד של מי שקיבל רישיון עקב היותו קצין, לפני שיטת התבחינים, ולאחר שנגנב לו האקדח מהבית והוא ביקש רישיון על אקדח אחר הוא סורב, ובית המשפט קבע שהוא כן צריך לקבל רישיון לכלי אחר במקום זה שנגנב.
ויש לי עוד כמה דוגמאות.
ויותר מזה, עו"ד פוגל אפילו הצליח לייצג ולהשיג פס"ד שאמר שמי שהגיש בקשה לרישיון ע"ב תבחין מסוים, והיה והתבחין בוטל במהלך הטיפול של פקיד הרישוי בבקשה, ללא פרסום מוקדם מצד האגף לבטל את התבחין, עדיין יהא זכאי לקבלת רישיון ע"ב התבחין שבוטל, אם נכון לרגע הגשת הבקשה התבחין היה תקף.
אז כן, יש אנשים שנגנב להם אקדח, לא עמדו בשום תבחין תקף, ובית המשפט כבר חייב את האגף להנפיק להם רישיון לאקדח אחר במקום זה שנגנב גם מבלי לעמוד בשום תבחין עדכני, ע"ב העיקרון ש"אין דין רישיון חדש כרישיון קיים", על כל המשתמע כך, לרבות חוסר האפשרות לבטל תבחין של בעל רישיון קיים, ולדרוש ממנו בעתיד לעמוד בתבחין עדכני, שיכול להשתנות חדשות לבקרים.
וכן, אני בטוח שעו"ד מקצועי שמתמחה ברישוי כלי יריה היה מגיע לתוצאה שונה מעו"ד קרינסקי בבג"ץ
- סליקאי זהב

איתמר, תבחין כשירות מבצעית כבר קיים -
תעשה קורס, שלם אגרה שנתית, תשתתף ב 5 תחרויות לפחות כל שנה ,שתיים בליגה הארצית לפחות.
אחרי שלוש שנים תזכה לרשיון המיוחל שלא ישלל כל עוד תמשיך להתחרות .
אני מרשה לעצמי להניח עוד הנחה לא מופרכת -
לא רוצים ערבים עם נשק ברשיון, בגלל זה סגרו את את עילת המשא״ז ובגלל זה גם מקשים מאד על תחום הירי המעשי.
לא יכולים לקרוא לילד בשמו - זה לא פוליטקלי קורקט. אבל מי שחי באשליות צריך להבין את הנקודה הזאת.
באופן אישי אני חושב שזה מגוחך ובמגזר הערבי קל יותר להשיג נשק לא חוקי מלהשיג עגבנייה טרייה, אני גם חושב שמי שמבקש נשק ברשיון הוא צדיק יותר מהאפיפיור כי אין שום סכנה שיתפסו אותו עם נשק לא חוקי שלא צריך לתת עליו דין וחשבון ולהוציא עליו הוצאות. אבל מעדיפים לא לתת לעובדות (הידועות להם) לבלבל אותם.
כמו שכבר אמרתי - חובת אימון רק תוסיף לקיים, כולל לחברי ירי מעשי , לא תבוא במקום הגבלה קיימת.
תעשה קורס, שלם אגרה שנתית, תשתתף ב 5 תחרויות לפחות כל שנה ,שתיים בליגה הארצית לפחות.
לא רוצים ערבים עם נשק ברשיון, בגלל זה סגרו את את עילת המשא״ז ובגלל זה גם מקשים מאד על תחום הירי המעשי.
לא יכולים לקרוא לילד בשמו - זה לא פוליטקלי קורקט. אבל מי שחי באשליות צריך להבין את הנקודה הזאת.
באופן אישי אני חושב שזה מגוחך ובמגזר הערבי קל יותר להשיג נשק לא חוקי מלהשיג עגבנייה טרייה, אני גם חושב שמי שמבקש נשק ברשיון הוא צדיק יותר מהאפיפיור כי אין שום סכנה שיתפסו אותו עם נשק לא חוקי שלא צריך לתת עליו דין וחשבון ולהוציא עליו הוצאות. אבל מעדיפים לא לתת לעובדות (הידועות להם) לבלבל אותם.
כמו שכבר אמרתי - חובת אימון רק תוסיף לקיים, כולל לחברי ירי מעשי , לא תבוא במקום הגבלה קיימת.
- סליקאי טיטניום

אברסט, האם כל פסקי הדין שפרסמת הם של ערכאות נמוכות ( בית דין מנהלי)?
אם כן אין בהם שום פסיקה תקדימית מחייבת ולכן הם חסרי משמעות למעשה . כמו פסקי הדין שכן צידדו בעמדת המשרד לבטחון פנים.
אני מבין שהתרעומת אם כן היא על הערעור למחוזי ?
Ok פסיקתו היא כן מחייבת . אבל זה נוגע לעניין מאד ספציפי ולטענה מאד ספציפית - מה שלא מונע ממך גם היום לטעון טענה אחרת ולזכות אולי לפסק דין אחר. הרי בכל מקרה אתה מודה שהתעקשות על קבלת רשיון חדש חייבה פניה לבית משפט במקרים כאלו.
בכל מקרה היות שתבחין משמר כבר לא קיים, אפשר לשכוח מפסק הדין הזה.
אני לא משפטן ואף על פי כן ברור לי שאין כאן שחור ולבן, שההתפלפלויות של החברה האלה יכולות להיות אינסופיות, שכל דבר הוא בעל משמעות ... אז אין צורך להתווכח על כך.
אם כן אין בהם שום פסיקה תקדימית מחייבת ולכן הם חסרי משמעות למעשה . כמו פסקי הדין שכן צידדו בעמדת המשרד לבטחון פנים.
אני מבין שהתרעומת אם כן היא על הערעור למחוזי ?
Ok פסיקתו היא כן מחייבת . אבל זה נוגע לעניין מאד ספציפי ולטענה מאד ספציפית - מה שלא מונע ממך גם היום לטעון טענה אחרת ולזכות אולי לפסק דין אחר. הרי בכל מקרה אתה מודה שהתעקשות על קבלת רשיון חדש חייבה פניה לבית משפט במקרים כאלו.
בכל מקרה היות שתבחין משמר כבר לא קיים, אפשר לשכוח מפסק הדין הזה.
אני לא משפטן ואף על פי כן ברור לי שאין כאן שחור ולבן, שההתפלפלויות של החברה האלה יכולות להיות אינסופיות, שכל דבר הוא בעל משמעות ... אז אין צורך להתווכח על כך.
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:איתמר, תבחין כשירות מבצעית כבר קיים -
אני לא מכיר את הנושא של ירי מעשי כפי שהוא היום אבל...
האם רשיון של מתאמן ספורטיבי הוא רשיון נשיאה לכל דבר ועניין? או שהוא מוגבל רק לתחרויות ואימונים בלבד?
התלבשו על כל נושא ירי מעשי כי הוא הפך להיות בית חרושת להנפקת רשיונות שעקף את כל המערכת של משרד הפנים דאז.
כל אחד שרצה רשיון עבר קורס לירי מעשי שבסופו היה מקבל באופן אוטומטי רשיון ל-2 כלים,
ואני מכיר כמה כאלה שעם קצת לחץ מתון וקצת פוצי מוצי לפקיד הרישוי הגיעו ל-7-8 כלים ויותר.
לגבי תבחין משא"ז, שמעתי את העניין הזה על המגזר הערבי.. כן אני מסכים איתך שזה פטטי בצורה בלתי רגילה. כל מי שמוכן במגזר הזה להטות שכם ולהתנדב למשטרה מגיע לו לא רק רשיון אחרי 3 שנות התנדבות אלא גם צל"ש.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר.
הספקולציה הרווחת היא דווקא שתבחין "בעל עסק לזהב ויהלומים" בוטל בגלל המגזר הערבי, לא המשא"ז
סתם אנקדוטה...
הספקולציה הרווחת היא דווקא שתבחין "בעל עסק לזהב ויהלומים" בוטל בגלל המגזר הערבי, לא המשא"ז
סתם אנקדוטה...
- סליקאי זהב

Everest כתב:איתמר.
סתם אנקדוטה...
יש הרבה תבחינים שבוטלו.
משא"ז, נהג תחבורה ציבורית, בעל עסק זהב ויהלומים, משמר, ועוד היד נטויה.
הסיבות למה ממש לא מעניינות כי לא חסר כאלה.
מה שמעניין הוא השורה התחתונה והיא המדינות המחסלת שתשתמש בכל אמצעי כדי לשלול ממך את האפשרות לשאת נשק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אכן מספיק היה פעם לעבור קורס כדי לקבל רשיון, אאל״ט היה מצויין עליו ״לאימוני קליעה בלבד״ להבדיל מ ״ להגנה עצמית״ , גם לא היה קשור להתאחדות הקליעה. זה נגמר לפני 20 שנה.
היום יש ״נשיאה״ או ״אחזקה בבית״ שלא ברור לי הרציונל מאחוריה ולמי היא מיועדת.
ירי מעשי מוגדר ״לנשיאה״ וכיום יו״ר התאחדות הקליעה ויעקב עמית מתחרים בינהם מי יקשה יותר על היורים ...
אתה צריך המלצה מיו״ר ההתאחדות ואישורה ע״י יעקב עמית בכבודו, אח״כ שאר הבדיקות. זה אחרי כל המסכת שתיארתי...
זה לא נשמע נורא למעשה למי שממילא מתכוון להתאמן ברצינות ולא רק לתפוס טרמפ, אבל זה אומר שמשך שלוש שנים תצטרך להשכיר אקדח שחוט לאימונים ולתחרויות, מה שמייקר מאד את העסק, תצטרך לשלם יותר עבור תחמושת ותתחרה לעיתים עם אקדח לא מוכר.
אני העדפתי לרכוש אקדח מבית המסחר שאליו שייך אחד המטווחים שאנחנו מתאמנים בו, הוא כמובן לא רשום על שמי ואני לא יכול להוציא אותו משם לאימונים במטווח אחר, לא תמיד מתאפשר לי להשתמש בו לתחרויות אבל זה הרע במיעוטו.
לא מאפשרים היום לצבור כלים, שלושה מקסימום וגם זה טיפין טיפין. יש שלוש קטגוריות בארץ ולכל אחת שני סוגי תחמיש - אז צריך לבחור 3 מ 6 למעשה.
היום יש ״נשיאה״ או ״אחזקה בבית״ שלא ברור לי הרציונל מאחוריה ולמי היא מיועדת.
ירי מעשי מוגדר ״לנשיאה״ וכיום יו״ר התאחדות הקליעה ויעקב עמית מתחרים בינהם מי יקשה יותר על היורים ...
אתה צריך המלצה מיו״ר ההתאחדות ואישורה ע״י יעקב עמית בכבודו, אח״כ שאר הבדיקות. זה אחרי כל המסכת שתיארתי...
זה לא נשמע נורא למעשה למי שממילא מתכוון להתאמן ברצינות ולא רק לתפוס טרמפ, אבל זה אומר שמשך שלוש שנים תצטרך להשכיר אקדח שחוט לאימונים ולתחרויות, מה שמייקר מאד את העסק, תצטרך לשלם יותר עבור תחמושת ותתחרה לעיתים עם אקדח לא מוכר.
אני העדפתי לרכוש אקדח מבית המסחר שאליו שייך אחד המטווחים שאנחנו מתאמנים בו, הוא כמובן לא רשום על שמי ואני לא יכול להוציא אותו משם לאימונים במטווח אחר, לא תמיד מתאפשר לי להשתמש בו לתחרויות אבל זה הרע במיעוטו.
לא מאפשרים היום לצבור כלים, שלושה מקסימום וגם זה טיפין טיפין. יש שלוש קטגוריות בארץ ולכל אחת שני סוגי תחמיש - אז צריך לבחור 3 מ 6 למעשה.
- סליקאי טיטניום

אגב, חלק מהאקדחים איננו מתאים ממילא לנשיאה ורוב היורים רחוקים מלהיות לוחמי ימ״מ , עדיין זו כנראה הקבוצה הכי מאומנת ובטיחותית שיש מבין כל האלטרנטיבות ובהתחשב בהוצאות הכרוכות, נראה שגם מצבה הסוציו-אקונומי לא רע.
- סליקאי טיטניום

itamar כתב:תפנו לאחת מחברות הביטוח ותעשו איתם דיל לביטוח צד ג' לנושאי נשק
הנושא כבר נבדק ע"י עו"ד ונמצא שאיננו חוקי בארץ. וזה אגב ההבדל בין מי שרק מיצר רעיונות למי שבאמת מנסה לעשות משהו.
ושוב, כמו שכתבתי קודם:
" לגבי התארגנות מתחרה, אני אניח לרגע שאתם מסוגלים לזה ואז כמובן השאלה היא איפה הייתם עד עכשיו ולמה חיכיתם שהעמותה תקום מי שמבין בנושא אמור לדעת שפיזור כח על פני ארגונים רבים פוגע במאמץ משותף. כשאני נפשגתי עם מר' קין, בכיר מ-NRA שביקר בארץ, הוא אמר לי שאחת הסיבות לחוסר שת"פ של NRA עם מה שקורה בארץ כי יש לנו יותר מדי ארגונים קטנים מדי שכל אחד מושך לכיוון אחר: עמותת הציידים, עמותת הצלפים, עמותת הירי המעשי, עמותת הירי הספורטיבי, עמותה לקידום תרבות הנשק. ריבוי התארגנויות שכל אחת מושכת לכיוון שלה מקל על משרד הבט"פ להיתקדם בשיטת הפרד ומשול שלו!
אתם רוצים להציג דעה אלטרנטיבית - הצטרפו לעמותה, תביאו חברים (שמזה, כידוע נגזר הכח הפוליטי והתקציבי של כל ארגון) תשכנעו חברים להצביא לכם ותכווינו את המנגנון הקיים, עם מאות חברים רשומים ותקציב מסודר, לאן שתרצו או לאן שהרוב שיצביע לכם יבקש."
אבל זה באמת ידרוש לעשות משהו, להשקיע מאמץ, זמן, כסף זה טיפה יות רמסובך מלשבת בפורום ולהיתמרמר.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד