רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי afss » 09 ינואר 2015, 18:09

קצת לעשות סדר בעניינים ולהסביר לאן הרוח (ככל הנראה) תישוב.
בפגישה עם פרופ' שלמה שפירא, זה שמכין את טיוטת הצעת חוק כלי ירייה החדש, הוא אמר שאם הצעתו תתקבל, המבחן לקבלת נשק יהיה כפול: צורך וכשירות.
לצורך הדוגמה, אדם מבקש רישיון לרובה צייד, לשם צייד, ואז יבקשו ממנו, כמו בעבר, להוכיח ידע בהכרת חיות הצייד, חיות מוגנות, זמני צייד וכד'.
עכשיו בוא נאמר שאדם, שכיום אינו עומד בתבחינים, מבקש אקדח לצורך הגנה עצמית.
הפקיד ישאל אותו: מה הצורך שלך?
הוא יענה: כי בא לי!
הפקיד יקבל טענה זאת, אבל עכשיו הוא יתנה את קבלת הרישיון במעבר קורס מעמיק, נאמר שני ימי הכשרה ואח"כ שני אימונים בשנה. מה יאמר אותו אדם אז? לא בא לי?
אז עם כל הכבוד, אל תצפו שכאן בישראל תהיה דרגת חופש מוחלטת בכל הקשור לנשק. הזכות לשאת נשק, תמיד תבוא עם אחריות שכרוכה בה, חלקה אחריות עצמית (לא לשחק איתו, לשמור עליו במצב תקין, לא להזניח אותו ללא השגחה) וחלקה אחריות של המדינה, כגון חובת אימונים בתדירות מסוימת.
אז התכוננו לכך שלשם זזים הדברים, ומי שזה לא מוצא חן בעיניו יצטרך לחרוק בשיניו ולקבל אותם, יוכל לנסות ולהמשיך להיאבק בהם או שיוכל לעבור לארה"ב, שם יורים בטומיגן באופן חופשי.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי guyweisz » 09 ינואר 2015, 19:11

afss כתב:קצת לעשות סדר בעניינים ולהסביר לאן הרוח (ככל הנראה) תישוב.
בפגישה עם פרופ' שלמה שפירא, זה שמכין את טיוטת הצעת חוק כלי ירייה החדש, הוא אמר שאם הצעתו תתקבל, המבחן לקבלת נשק יהיה כפול: צורך וכשירות.
לצורך הדוגמה, אדם מבקש רישיון לרובה צייד, לשם צייד, ואז יבקשו ממנו, כמו בעבר, להוכיח ידע בהכרת חיות הצייד, חיות מוגנות, זמני צייד וכד'.
הפקיד יקבל טענה זאת, אבל עכשיו הוא יתנה את קבלת הרישיון במעבר קורס מעמיק, נאמר שני ימי הכשרה ואח"כ שני אימונים בשנה. מה יאמר אותו אדם אז? לא בא לי?
אז עם כל הכבוד, אל תצפו שכאן בישראל תהיה דרגת חופש מוחלטת בכל הקשור לנשק. הזכות לשאת נשק, תמיד תבוא עם אחריות שכרוכה בה, חלקה אחריות עצמית (לא לשחק איתו, לשמור עליו במצב תקין, לא להזניח אותו ללא השגחה) וחלקה אחריות של המדינה, כגון חובת אימונים בתדירות מסוימת.
אז התכוננו לכך שלשם זזים הדברים, ומי שזה לא מוצא חן בעיניו יצטרך לחרוק בשיניו ולקבל אותם, יוכל לנסות ולהמשיך להיאבק בהם או שיוכל לעבור לארה"ב, שם יורים בטומיגן באופן חופשי.

אף אחד לא דיבר על טומיגנים. אקדח להגנה עצמית זה לא בקשה לשני רוס"רים וטנק. עם כל הכבוד!
מה שלא הבנתי ממה שרשמת לגבי החוק החדש זה איפה עומדים בעלי עילה משמרת בחוק זה. על פניו הוא מקדם אפשרות שלא היתה בעבר, לנשיאת נשק לאנשים ללא תבחין במידה והם עוברים אימונים מסויים. זו קבוצה נוספת. אבל מה לגבינו? האם עלינו מישהו מגן?אגב, אם אני לא טועה העמותה בכלל קידמה את הצעת האימונים האלה, שבי פוגעת. מצטער מאוד. לדעתי ניר צודק, חובה לארגן מיד הגנה משפטית כוללת, ואת זה כל בעלי תבחין משמר צריכים לעשות בינינו. שום גוף מטריה, האנשים עצמם. אני כבר מזמן לא מאמין בגופי מטריה. שאלה לי אליך, אתה מוגן? אם כן, האם זה כי אתה בתבחין אחר? האם זה בגלל שיש לך אמצעים וגישה לכל האימונים האלה? האם זה כי אתה חבר דירקטוריון של אותה עמותה? כי אני מרגיש איך אני מאבד את הרישיון שלי, ובדיונים של החודשים האחרונים בסליק אני רק מגלה שאנשים מצדיקים את השינויים, ואף מקימים גוף שמקדם אותם. ועוד מבקשים שנצטרף לגוף הזה. Ni loco.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 09 ינואר 2015, 19:55

guyweisz כתב:
afss כתב:קצת לעשות סדר בעניינים ולהסביר לאן הרוח (ככל הנראה) תישוב.

אף אחד לא דיבר על טומיגנים. אקדח להגנה עצמית זה לא בקשה לשני רוס"רים וטנק. עם כל הכבוד!
מה שלא הבנתי ממה שרשמת לגבי החוק החדש זה איפה עומדים בעלי עילה משמרת בחוק זה. על פניו הוא מקדם אפשרות שלא היתה בעבר, לנשיאת נשק לאנשים ללא תבחין במידה והם עוברים אימונים מסויים. זו קבוצה נוספת. אבל מה לגבינו? האם עלינו מישהו מגן?אגב, אם אני לא טועה העמותה בכלל קידמה את הצעת האימונים האלה, שבי פוגעת. מצטער מאוד. לדעתי ניר צודק, חובה לארגן מיד הגנה משפטית כוללת, ואת זה כל בעלי תבחין משמר צריכים לעשות בינינו. שום גוף מטריה, האנשים עצמם. אני כבר מזמן לא מאמין בגופי מטריה. שאלה לי אליך, אתה מוגן? אם כן, האם זה כי אתה בתבחין אחר? האם זה בגלל שיש לך אמצעים וגישה לכל האימונים האלה? האם זה כי אתה חבר דירקטוריון של אותה עמותה? כי אני מרגיש איך אני מאבד את הרישיון שלי, ובדיונים של החודשים האחרונים בסליק אני רק מגלה שאנשים מצדיקים את השינויים, ואף מקימים גוף שמקדם אותם. ועוד מבקשים שנצטרף לגוף הזה. Ni loco.

אל תשכח שתביעה משפטית יכולה לשמש כחרב פיפיות(ראה מקרה עו"ד עופר קרינסקי).
לא צריך למהר ולהגיש תביעה ייצוגית פזיזה בגלל כל צעד של המשרד לבט"פ.
לפני שהייתי מגיש תביעה שיכולה להשפיע באופן כ"כ ניכר על כל בעלי תבחין משמר, הייתי מנסה לפעול בכמה מישורים רק כדי לסגור פינות לפני כן.
סביר להניח שמי שינסו לפגוע לו ברישיון והמשרד יראה שהוא לא הולך לוותר להם, הם יעדיפו לסגור איתו פינה בצד ולשמור על הרישיון שלו.
ואני עדיין לא מאמין שהם באמת הולכים לבטל ל-120 אלף אנשים את הרישיון, לא בבת אחת ולא בשיטת הסלאמי.
אם כן, מדוע הם לא עשו כך לפני 19 שנה וחיכו עם היום?
גם לפני 19 שנה לא היה תבחין משמר, פשוט לא היה תבחין בכלל.
היה "תבחין מלפני 1996", וגם שמעתי על מקרה שהיה כתוב למישהו ברישיון "עילה: אין", אם כי מעולם לא אימתתי את נכונות הדבר, לכן אני לוקח זאת בעירבון מוגבל.
לא ביטלו רישיונות לכל אותם אנשים ש"אין להם עילה" נכון? אז מה בדיוק השתנה עכשיו?
שעכשיו הם לקחו את כל אותם אנשים שלא היו להם עילות, השחילו להם בכוח עילה שנקראת "תבחין משמר", ואז החליטו שהם מבטלים אותה?
זה בדיוק מה שקרה לפני 19 שנה, לקחו את כל האנשים שהיה כתוב להם "הגנה עצמית" והחליטו שמהיום אין כזה דבר "הגנה עצמית", אלא "נשיאה/החזקה בלבד", עם תת סעיף "עילה".
מעבר לזה לא פגעו לאף אחד ברישיון.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 09 ינואר 2015, 20:36

זה כמו השבויים של דאע״ש שאנחנו רואים בטלויזיה , הם יודעים שהולכים לחתוך להם את הגרון ועדיין כל אחד מחכה בסבלנות לתורו... אולי יקרה נס.
התבחין המשמר מת , בכל מקרה מי שירצה רשיון יצטרך לנקוט בצעדים משפטיים. תפנימו את זה !

החשש מבית המשפט הוא הדדי, גם המשרד ״לבטחון פנים״ לא מעוניין מפסיקה תקדימית לרעתו, לכן כדאי לפעול ביחד .
זה ימנע את הצורך להתמודד מולם אחד אחד, גם אם הם מוותרים בסוף לכאלו שגוררים אותם להליכים משפטיים ועוברים הלאה לאלו שלא - זה עולה כסף וזמן , הרבה יותר מללכת ביחד.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 09 ינואר 2015, 21:42

ניר ל כתב:זה כמו השבויים של דאע״ש שאנחנו רואים בטלויזיה , הם יודעים שהולכים לחתוך להם את הגרון ועדיין כל אחד מחכה בסבלנות לתורו... אולי יקרה נס.
התבחין המשמר מת , בכל מקרה מי שירצה רשיון יצטרך לנקוט בצעדים משפטיים. תפנימו את זה !

החשש מבית המשפט הוא הדדי, גם המשרד ״לבטחון פנים״ לא מעוניין מפסיקה תקדימית לרעתו, לכן כדאי לפעול ביחד .
זה ימנע את הצורך להתמודד מולם אחד אחד, גם אם הם מוותרים בסוף לכאלו שגוררים אותם להליכים משפטיים ועוברים הלאה לאלו שלא - זה עולה כסף וזמן , הרבה יותר מללכת ביחד.

דווקא בטקטיקה שלך עדיף אחד אחד ולא ייצוגית.
ככה העומס שיפעל עליהם משפטית יהיה כ"כ גדול ולא יהיה להם מספיק כוח אדם ותקציב לטפל בו, ואז הם ירדו מהעץ לגבי כולם.
אני לא רואה סיבה לפעול במישור המשפטי בעניין זה כרגע.
כדי לפעול משפטית צריך להחליט מה בעצם מבקשים מבית משפט, ומה התוצאה ששואפים אליה.
ומה התוצאה ששואפים אליה? שלא יפגעו בבעלי תבחין משמר? עד שאני לא אראה בהכללה שפוגעים בבעלי תבחין משמר, אני לא רואה איך בית המשפט הוא הערוץ שצריך לפעול בו.
ומקרה פרטני או שניים על אנשים שלכאורה קיבלו מכתבי תום עילה בתבחין משמר, הם לא עילה לפנות לבית משפט בעת הזו באופן ייצוגי, אלא באופן פרטני בלבד(ואני עדיין אשמח לראות מכתב כזה סרוק מועלה כאן לסליק כדי להבין במה מדובר).
ואני דווקא מהמצדדים בהתקפות משפטיות על המשרד לבט"פ, אבל אני לא רואה כרגע שצריך לעשות כזה מהלך בצורה ייצוגית.
ואני עוד לא מדבר על העלות הכספית הגבוהה שמהלך כזה יגרור(כמה עשרות אלפי שקלים טובים שאני מוכן לתרום בהם את חלקי, אף על פי שאיני בעל תבחין משמר).
התבחין המשמר מת כמו שייעוד "הגנה עצמית" מת ולא גרר שום פגיעה ברישיון אצל אנשים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 09 ינואר 2015, 22:06

הם אלו שמווסתים את קצב הביטולים והם לא ממהרים להגיע לבית המשפט, הם עובדים בקצב שנוח להם ולכן אין חשש מ״הצפה״

אתה לא תראה שום מכתב עד שיגיע אליך אישית , מספר האנשים שמשתתפים כאן הוא זניח לחלוטין.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי afss » 10 ינואר 2015, 00:11

תביעה ייצוגית נגד משרד ממשלתי? בדקתם בכלל שיש "חיה כזאת"?
נגד משרד ממשלתי ניתן להגיש עתירה והיא צריכה להיות מבוססת.
בתי המשפט, כולל בג"ץ, אמרו את דברם פעמים רבות: נשיאת נשק בישראל, ע"י אנשים פרטיים, היא פריבילגיה שהמדינה יכולה לתת או לקחת.
תבחין "משמר" ניתן לאנשים שעילתם המקורית פגה, אבל עמדה לרשותם זכות הקניין. עלה על דעתכם שגם זכות זאת עלולה לפוג, אם המדינה לדוגמה תרכוש מאיתנו את כלי הנשק?
אני מספר לכם שהחוק עומד להשתנות מבסיסו ויחד עימו גם העילות והתבחינים (שאין לאף אחד מושג מה הם יהיו בסוף) ואתם מתבכיינים על חובת אימונים?
מה תעשו אם תשתמשו בנשק ותפגעו באדם הלא נכון? אז לא תשלמו כמה מאות בודדות של שקלים בשנה, אז תשלמו אלפים לעו"ד ואולי גם מאות אלפים כפיצויים! זה עדיף לכם?
וחוץ מזה, מישהו מכם חשב על כך שאם 150,000 מחזיקי נשק יחויבו לירות לפחות פעם בשנה, אז מחירי האימון ירדו?
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 10 ינואר 2015, 01:34

כתבתי את זה בפוסט השני, לא משנה איך תקרא לזה במונחים משפטיים.
נתחיל בזה שאם המדינה מחלטת קניין - שתשלם !
אבל איפה נשמע שמפרסמים שניתן להחליף בתבחין משמר, לא מאפשרים לקבל תמורה למעשה ובמקביל מבטלים את אותם רשיונות מדוברים - כל זה ע״י רשות אחת ומחלקה אחת , לא תגיד שיד שמאל ויד ימין אינן מתואמות, זו אותה יד .
תוסיף לכך שהמרוויח היחיד מכך הוא משטרת ישראל שזוכה לקבל את הכלים ששום סוחר הרי לא יסכים לקבל ללא תמורה וגם היא ת״פ אותו משרד ממשלתי.

אני לא רואה מצב שמשפטן ממולח לא מוצא כאן ביסוס לעתירה.
עם כל הכבוד לעמותה בלי ציניות - אין שום הישג בכך שמתאפשרת החלפת כלים , כאשר המטרה המתוכננת היא להחרים אותם בקרוב מאד. זה רק הוספת חטא על פשע וצריך להיות עיוור או לוקה בתסמונת שטוקהולם בכדי לא לחשוד שמדובר בהונאה מתוכננת.

לגבי האימונים - בכלל מצחיק, מטווחים נסגרים ואלו שנשארו לא יהיו מסוגלים לקלוט כמויות כפולות ומשולשות של מתאמנים.
גם בירי מעשי הגדילו חובת תחרויות והתוצאה היא שנרשמים לתחרויות פי 3 מהמספר המקסימאלי האפשרי והרוב נדחים, זאת יוזמה של התאחדות הקליעה ככל הידוע לי, התאחדות שאמורה לעודד את הענף ולא לכרות אותו...
לגבי אחריות אישית - אין בכך שום דבר רע . על טעויות צריכים לשלם וחלאס עם הפטרונות הזאת. זו בדיוק אותה פטרונות שמאפיינת את המשרדים הממשלתיים שמחליטים מה טוב לנו ומתקננים כל דבר.

לעניין הטומיגאן וארה״ב - הסבים שלי הגיעו לכאן ערב מלחה״ע 2 וניצלו בכך מהנאצים, כאן הם לחמו לעצמאות בשלטון זר שלטענתם הפקיר את דמם בכך שמנע מהם את האפשרות להגן על עצמם באמצעות נשק . אני לא רואה מה הם השיגו בנושא הזה לעומת המצב כיום במדינה ״שלנו״ . יכלו בקלות רבה יותר להגר לארה״ב , שם אזרח נורמטיבי זכאי להגן על גופו ורכושו בכל דרך כולל נשק חם.
אני מרגיש ככל שאני צובר יותר פז״מ שהם עשו טעות . כזו שאני וילדיי עלולים לשלם עליה ביוקר.
מדבריך הקודמים עולה שהחוק החדש מסתמן כקשה הרבה יותר מהתקנות הקיימות ואני מקווה שחלק מהחידושים שם לא נזרעו ע״י העמותה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי aviqq » 10 ינואר 2015, 08:56

לדעתי אם יחוייבו הכשרות תקופתיות מחיר השימוש במיטווח יעלה ולא ירד
בגלל שבעלי המטווחים ידעו שאתה חייב לבצע את ההשתלמות אלא אם יהיה פיקוח על המחירים
(בטוח שלא יהיה)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 10 ינואר 2015, 12:18

aviqq כתב:לדעתי אם יחוייבו הכשרות תקופתיות מחיר השימוש במיטווח יעלה ולא ירד
בגלל שבעלי המטווחים ידעו שאתה חייב לבצע את ההשתלמות אלא אם יהיה פיקוח על המחירים
(בטוח שלא יהיה)

אין יותר מדי תחרות בין מטווחים על לקוח שמגיע פעם ב-3 שנים והולך.
העיקר לחדש את הרישיון ולחזור הביתה לאפסן את האקדח בכספת לעוד 3 שנים.
שונה הדבר אם יצטרכו לבקר במטווח לעיתים תכופות יותר.
ועם כמה שאנשים אוהבים להתלונן על יוקר המחייה, אני בטוח שמה שיניע אותם גם במקרה הזה הוא איפה יותר זול לחדש ומי לוקח פחות על תחמושת, ולא "לגמור עם זה לעוד 3 שנים וזהו"
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי guyweisz » 10 ינואר 2015, 19:42

afss כתב:תביעה ייצוגית נגד משרד ממשלתי? בדקתם בכלל שיש "חיה כזאת"?
בתי המשפט, כולל בג"ץ, אמרו את דברם פעמים רבות: נשיאת נשק בישראל, ע"י אנשים פרטיים, היא פריבילגיה שהמדינה יכולה לתת או לקחת.
תבחין "משמר" ניתן לאנשים שעילתם המקורית פגה, אבל עמדה לרשותם זכות הקניין. עלה על דעתכם שגם זכות זאת עלולה לפוג, אם המדינה לדוגמה תרכוש מאיתנו את כלי הנשק?
אני מספר לכם שהחוק עומד להשתנות מבסיסו ויחד עימו גם העילות והתבחינים (שאין לאף אחד מושג מה הם יהיו בסוף) ואתם מתבכיינים על חובת אימונים?
מה תעשו אם תשתמשו בנשק ותפגעו באדם הלא נכון? אז לא תשלמו כמה מאות בודדות של שקלים בשנה, אז תשלמו אלפים לעו"ד ואולי גם מאות אלפים כפיצויים! זה עדיף לכם?
וחוץ מזה, מישהו מכם חשב על כך שאם 150,000 מחזיקי נשק יחויבו לירות לפחות פעם בשנה, אז מחירי האימון ירדו?

לא מאמין שאתם העמותה שאמורה לייצג את בעלי הנשק.
אישת רק יכול לברך על שלא הצטרפתי, גם הם הסיבות היו שונות.
אתם עושים הפוך מכל מה שעמותה אחרת בעולם עושה, כולל במדינות שגם בהן "אין זכות בסיסית להחזקת לנשק" - שזה מרביתן.
עכשיו תגיד לי משהו, איפה ראית מישהו מהציבור שלנו (לא חיילים, לא שוטרים ולא מאבטחים/שומרים - ציבור מחזיקי נשק קצר פרטי, בעיקר בתבחין המדובר) במשך כל השנים המדוברות ש"ירה במישהו בלי כוונה"? מדובר בציבור הכי איכותי שיכול להיות - ולא, לא בא לי לממן את שולחיך בעלי המטווחים. לא יריתי באף אחד וגם לא אירה באף אחד בטעות, את זה אני מבטיח לך. זה הכל תרוץ אחד ענק לעשות את מה שעושים, הרי הרע שנעשה בנשק חוקי (מעט הרע שנעשה בו), מקורו במעשי רצח (בעיקר בנשק ארגוני) ואין לו קשר לירי בשוגג. ומה לגבי אלו בתבחין משמר שבכלל לא נושאים את הנשק עליהם? למה הם צריכים את זה? אישית, שהמדינה תחליף לי את תבחין הנשיאה באחזקה ושלום על ישראל. כל היתר זה תרוצים.
החוק משתנה לחלוטין? ברור, אני לא מתפלא, ואני מודה לכוווווולכם ששכנעתם את הגולשים כאן ש"מה פתאום", "הכל אותו הדבר", "לא השתנה כלום". מזל שהדיון הזה קיים, כך התוודענו שהצעת חוק כזו בכלל קיימת, אחרת עד היום האחרון הייתם מסבנים אותנו.
אבל לאור מה שאתה רושם, אני מבין שחייבת לקום התארגנות מקבילה. אז זה מה שנעשה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי guyweisz » 10 ינואר 2015, 20:01

afss כתב:תביעה ייצוגית נגד משרד ממשלתי? בדקתם בכלל שיש "חיה כזאת"?

לגבי תביעה ייצוגית, לא זו היתה הכוונה, טעות שלי בהגדרה. תביעה ... יהיה אופיה שיהיה.
לגבי זכות קניין, יודע מה? שהמדינה תרכוש את כלי הנשק שלנו. אבל מכספי מי? מכספי הציבור? איך היא תשלם סכום ענק כזה? מהתקציב של מי? של המשרד לבטחון פנים שגם כך משווע לכסף? ומי השמאי שיאמוד את שווי הכלי האמור? ומה הוא יכלול? מגוון שיפורים בהם הושקע המון כסף? או שום דבר? אבל זה הדיון? really? קשה לי להאמין.
נשים את עניין הכסף בצד. זכות הקניין היא זכותו של אדם להשתמש בנכס או למנוע מאנשים אחרים לעשות שימוש בנכס פיזי או רוחני, או לפגוע בו. הווה אומר, שאם העניין הוא זכות הקניין ולא שווי הנשק, המדינה בכלל לא יכולה לפתור את זה ברכישה ללא רצון בעל הנשק למכור אותו. אז כנראה זו לא זכות הקניין מה שמדיר שינה מעיניהם. במדינת הכל כסף, מה שמפחיד אותם זה הכסף לא הקניין. אבל כנראה שעכשיו גם זה לא מפחיד אותם יותר. למה שיפחיד אם מוכרים אותנו תמורת נזיד עדשים?
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 10 ינואר 2015, 21:07

גיא.
דבר ראשון היו מקרים שגם אנשים בעלי רישיונות פרטיים, מיומנים ואחראיים, נקלעו למצבים מביכים, פלטו כדורים, פצעו אחרים/כמעט פצעו/ או סתם קרה משהו שלא היה צריך לקרות עם הנשק שלהם.
אני רוצה להאמין שלא ירית ולא תירה באף אחד בטעות, ואני בטוח שאתה עושה הרבה בשביל שזה לא יקרה, אבל אני מאמין שגם אתה וגם אני עושים הרבה כדי לא לפגוע באף אחד בכביש בטעות.
אבל מה לעשות.. לפעמים shit happens, ולא תמיד בגלל שדווקא אתה היית רשלן.
אתה חושב שהבחור שנפל לו התיק עם האקדח התכוון שיפלט כדור לתוך ראש של מישהי שישבה קרוב אליו ויגרום לה לאבד עין אחת?(מקרה אמיתי שקרה)
אני די בטוח שלא.
אם המדינה מחליטה מחר לרכוש את כלי הנשק, היא תעשה את זה מכספי הציבור, כן.
אבל היא לא תשלם סכום כזה ענק, בגלל זה היא לא קנתה אותם עד היום, אלא לאט לאט כירסמה בכמות כלי הנשק באופן מזדמן.
ולגבי זכות הקניין..
למדינה מותר לפגוע לך בקניין, לשם "תכלית ראויה", כלשון חוק היסוד שמגן על אותה "זכות הקניין".
אם המדינה מחליטה שזה אינטרס ציבורי לצמצם את כמות כלי הנשק, היא יכולה לפגוע לך בקניין, ואני די סבור שהיא אפילו תוכל לעשות את זה בלי פיצוי הולם אלא אם כן בית משפט יקבע אחרת.
לא מאמין? תשאל את בעלי הקרקעות שהפקיעו להם את הקרעקע לטובת בניית כבישים.
http://www.themarker.com/realestate/1.1575671
אני די סבור שהמדינה יכולה לפגוע לך בקניין באמצעות "קנייה" של כלי הנשק גם ללא רצונך למכור אותו.

הקייס של זכות הקניין יתפוס לדעתי בבית המשפט, אבל לא בהכרח ידאג לשמור את הרישיון אצלך(שזה מה שאתה רוצה בעצם, לא?).
אם אתה רוצה להקים התארגנות מקבילה, שיהיה בהצלחה, רק בבקשה אל תעשו דברים פזיזים שיפגעו בכולם כמו עו"ד עופר קרינסקי.
ועדיין לא הבנתי על מה כל המהומה.. האם קיבלת מכתב "תום עילה" בתבחין משמר לאחרונה?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pichinan » 11 ינואר 2015, 19:05

Everest - כשם שהעמותה לא התייעצה עם מי שאינו נמנה בין חבריה (בצדק או לא - זה כבר עניין שלהם) אם ההצעות שלה יפגעו בהם, לדעתי יש זכות לכל אדם להקים התארגנות שתגן על האינטרסים שלו. למשל, מה שדובר כאן עומד לפגוע בי קשות - למעשה אני אאבד את הרשיון שלי אם זה ימשיך הלאה. אני אתמוך גם כן כספית באיגוד/אגודה/עמותה (או מה שלא יקראו לזה) שיתמוך באינטרסים שלי. זרקו התבחין המשמר לכלבים, ביטלו אותו, נציגי עמותה שיקרו שהכל בסדר ולא לדאוג, אף אחד לא סיפר לנו על הפרופסור הזה (שאם מדובר בהוא מבר אילן אני כבר מבין במי מדובר) ועכשיו אנשים שאפילו לא היה להם רישיון יוכלו להגיש בקשה ולקבל תחת התנאי לכל האימונים האלה. העמותה שהעלתה את ההצעה הזו מרוצה, המטווחים מרוצים, כולם מרוצים. ואנחנו בשר תותחים. תומך חד משמעית בהתארגנות מקבילה, כולם עד עכשיו דאגו לתחת שלהם (אף אחד מכולכם לא יאבד את רישיון שלו), הגיע הזמן - למרות שנראה לי שמאוחר מדי - שנדאג לתחת שלנו.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 11 ינואר 2015, 20:02

pichinan כתב:Everest - כשם שהעמותה לא התייעצה עם מי שאינו נמנה בין חבריה (בצדק או לא - זה כבר עניין שלהם) אם ההצעות שלה יפגעו בהם, לדעתי יש זכות לכל אדם להקים התארגנות שתגן על האינטרסים שלו. למשל, מה שדובר כאן עומד לפגוע בי קשות - למעשה אני אאבד את הרשיון שלי אם זה ימשיך הלאה. אני אתמוך גם כן כספית באיגוד/אגודה/עמותה (או מה שלא יקראו לזה) שיתמוך באינטרסים שלי. זרקו התבחין המשמר לכלבים, ביטלו אותו, נציגי עמותה שיקרו שהכל בסדר ולא לדאוג, אף אחד לא סיפר לנו על הפרופסור הזה (שאם מדובר בהוא מבר אילן אני כבר מבין במי מדובר) ועכשיו אנשים שאפילו לא היה להם רישיון יוכלו להגיש בקשה ולקבל תחת התנאי לכל האימונים האלה. העמותה שהעלתה את ההצעה הזו מרוצה, המטווחים מרוצים, כולם מרוצים. ואנחנו בשר תותחים. תומך חד משמעית בהתארגנות מקבילה, כולם עד עכשיו דאגו לתחת שלהם (אף אחד מכולכם לא יאבד את רישיון שלו), הגיע הזמן - למרות שנראה לי שמאוחר מדי - שנדאג לתחת שלנו.

תפנה אותי בבקשה לשורה שאמרתי למישהו שלא יקים התארגנות מקבילה אם הוא רוצה.
רק אמרתי, שאם תעשו את זה, בבקשה אל תיהיו פזיזים כמו העו"ד ההוא, כי אז בהכרח כולם יסבלו מזה.
האם איבדת את הרישיון שלך שאתה מרגיש כבשר תותחים שהלך שולל? קיבלת התראה לעמידה בעילה? קרה משהו שפגע בך באיזשהו אופן? ושניה לפני שתדקלם את זה שיש לך תבחין משמר ו"התבחין בוטל", אז תיזכר בבקשה מה קרה 19 שנה אחורה אם היה לך "הגנה עצמית" שהפכה לתבחין מלפני 1996, והאם עשית רעש ונכנסת לפאניקה או שקרה משהו שפגע בך בגלל זה.
ואם התשובה היא שלילית, אז תגיד לי בבקשה מה השתנה עכשיו שפתאום הדליק אצלך נורה אדומה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד