רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי argra11 » 28 נובמבר 2014, 08:50

בפוסט "פעילות העמותה לנוכח ההסלמה" רשמתי תגובה ובאחד הסעיפים (7.1) אני מצטט:
7.1 . העמותה ישרה קו עם מדיניות המשרד , היא רק מנסה לרצות את מקבלי ההחלטות ובאופן מעשי מה שהיא מנסה לעשות זה לרכך את גודל הגזרות (דבר טוב בפני עצמו).


בהמשך היה לי דין ודברים בשיחה אישית ובעקבות השיחה הצטרפתי ,גם אני , לעמותה.
הסיבה פשוטה , מעיקרון . כל פעם שהעלתי טענה על מדיניות העמותה ,התשובה הייתה : לא שילמת ,אז על מה אתה טוען? במקום להתיחס לטענה עצמה.
אז נראה לי שאת ה"זכות" לקבל את התשובה הזו , ביטלתי.

לעניניינו:
חבר הסליק הנכבד פותח את הפוסט הזה ובהמשך גם מסביר ואני מצטט שוב:
guyweisz כתב:לאוורסט ורמדישון .....אם יש משהו שלמדתי בשנות חיי המעטות זה שהרשויות (ועו"דים באופן כללי) מעולם לא משנים נוסח של מסמך סתם ללא סיבה.
החל מעכשיו, הרשיון שלנו לא עומד בשום תבחין - התבחין המשמר כבר לא קיים!! וגו'
השינוי הוא מאוד חשוב - תשאלו כל עו"ד (אני שאלתי אתמול וגו').
וכו' וכו' וכו'...
ובגדול! לא, התבחין לא נשמר (שכח מהסעיף האחרון)! הוא בוטל!!


עוד לפני התגובה הזו יש את התגובה של רם דישון:
אני מחזיק בדעתו של Everest. כל מילה שכתובה באתר המשרד, וכל פעולה שננקטת על ידי המשרד, עוברת ביקורת בשבע עיניים של הלשכה המשפטית שם. מה שמפחיד אותם יותר מכל הוא עמידה בערכאות, ויותר מזה- להפסיד שם. לכן כל מי שכיום בעל תבחין משמר יכול להרגע.
_________________
רם
יו"ר העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל.


את החבר Everest אני לא מכיר , ואני בטוח שהוא בן אדם טוב וכוונותיו טהורות והוא מסביר (בלהט ,יש לציין) שהשינוי הזה לא משמעותי.
רם דישון מנסה להגיד לי (בעל תבחין משמר) שאפשר להרגע.
אז זהו , אני לא רגוע , כי לעומתו החבר guyweisz (שגם אותו איני מכיר וגם הוא בטוחני בן אדם טוב וכוונותיו טהורות) פנה לעו"ד ושאל אותו מה המשמעות וקיבל תשובה אותה שיתף אותנו בטובו.

הייתי שמח יותר אם העמותה הייתה מתישרת עם הקו של guyweisz ולא אם הקו של Everest.

נ.ב
לכולם (כולל איתמר :=) ) , 100 שקל ואף אחד לא יכול להגיד לך "לא שילמת ,אז על מה אתה טוען?" .... ואללה , שווה כל שקל.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 1360
הצטרף: 29 ספטמבר 2004, 01:45
מיקום: עוברים את ההר.....

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי גולנצ'יק » 28 נובמבר 2014, 09:01

ramdishon כתב:אני מחזיק בדעתו של Everest. כל מילה שכתובה באתר המשרד, וכל פעולה שננקטת על ידי המשרד, עוברת ביקורת בשבע עיניים של הלשכה המשפטית שם. מה שמפחיד אותם יותר מכל הוא עמידה בערכאות, ויותר מזה- להפסיד שם. לכן כל מי שכיום בעל תבחין משמר יכול להרגע.

זה או שקר, או שהלשכה המשפטית שם גרועה בצורה מחרידה, או שהם פשוט מודעים לכך שהציבור מטומטם ולא איכפת להם לעבור על החוק.

אין שום דבר חוקי בכך שיש רשימת יישובים זכאים אבל אסור להגיד מהם אותם היישובים.

חבל שהעמותה לא באמת מעוניינת לאתגר את המשרד לבטחון פנים על העבריינות שלהם אלא לשחק בנדמה לי.
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 165
הצטרף: 03 נובמבר 2007, 22:11

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי ניר ל » 28 נובמבר 2014, 11:28

argra11 כתב:המסקנה היחידה שלי מכל השרשורים פה היום ובעבר הם שיותר כדאי להיות בעל נשק לא חוקי.
חלאס כאב ראש ...........

לא שאני ממליץ משהו למישהו (חס וחסיסה)... רק הערת אגב.


חשבו על זה 500,000 איש לפניך ... אבל אותם צריך להתאמץ כדי לתפוס.

זה כמו שמעלים מיסים למי שמצהיר על הכנסותיו במקום להעמיק את הגבייה בקרב מעלימי הכנסות ועל הישרים דווקא להקל.
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 28 נובמבר 2014, 12:19, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום
 
הודעות: 2890
הצטרף: 08 יולי 2008, 07:33
מיקום: ת"א

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי ניר ל » 28 נובמבר 2014, 11:41

גולנצ'יק כתב:
ramdishon כתב:אני מחזיק בדעתו של Everest. כל מילה שכתובה באתר המשרד, וכל פעולה שננקטת על ידי המשרד, עוברת ביקורת בשבע עיניים של הלשכה המשפטית שם. מה שמפחיד אותם יותר מכל הוא עמידה בערכאות, ויותר מזה- להפסיד שם. לכן כל מי שכיום בעל תבחין משמר יכול להרגע.

זה או שקר, או שהלשכה המשפטית שם גרועה בצורה מחרידה, או שהם פשוט מודעים לכך שהציבור מטומטם ולא איכפת להם לעבור על החוק.

אין שום דבר חוקי בכך שיש רשימת יישובים זכאים אבל אסור להגיד מהם אותם היישובים.

חבל שהעמותה לא באמת מעוניינת לאתגר את המשרד לבטחון פנים על העבריינות שלהם אלא לשחק בנדמה לי.


לעמותה אין מספיק כסף להילחם בזירה המשפטית עדיין, רצון יש והרבה ובאמת שאני מסיר את הכובע בפני הפעילים.
לצערי ״הסליק״ הוא לא במה מספיק גדולה וגם בפורומים גדולים שניסיתי למצוא בהם תומכים, אין מספיק היענות .
אנחנו כמו עדר של גנו, יכולים להסתער כולנו על האריות ולפרק אותם אבל ממשיכים לאכול עשב עד שניטרף אחד אחד...

מה שבאמת תמוה, זה למה וועדי הישובים שותקים. להם כן יש אמצעים, כוח וסיבה ישירה לדרוש את פרסום הרשימה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום
 
הודעות: 2890
הצטרף: 08 יולי 2008, 07:33
מיקום: ת"א

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי Everest » 28 נובמבר 2014, 17:36

אין בכוונתי ללכלך על עו"ד כזה או אחר גיא, אך מנסיוני האישי, נפל בחלקי להיתקל בעורכי דין שמיתגו עצמם כ"מומחים" בתחום רישוי כלי יריה שהתברר כי הם לא ממש "העיפרון הכי מחודד בקלמר", לרבות חוסר היכרותם עם פסקי דין עקרוניים שבאים לטובת האזרח בתחום.
תשובה של עו"ד אינה סוף פסוק.
בנוגע למה שציינו כאן אודות רשימת היישובים הזכאים.
אז התקשרתי ללשכה של יעקב עמית כדי לקבל תשובה בעניין, ונמסר לי ש"אין בסמכותם" לענות לי האם יישוב מסוים הוא זכאי או לא, ושעליי לפנות לרכז היישוב שאמור להיות מונחה משטרה על מנת לקבל תשובה.
כשנאמר לפקידה הנחמדה כי הרכז מפנה אליהם, מכיוון שהם ה"גורם המוסמך" בעניין, היא פשוט חזרה על דבריה שאין בסמכותה/אסור לה להגיד לי בדבר זכאות של יישוב כזה או אחר.
יש לי את השיחה הזו מוקלטת.
האם ברצון מישהו להגיע עד לבית משפט עם ההקלטה שלי ולנסות לעמוד על כך שזה לא חוקי לא לפרסם את הרשימה? אני מוכן לתרום את ההקלטה לשם כך.
אך כאשר יבוא עו"ד של המשרד לבט"פ ויטען כי פירסום הרשימה עלול להעיד על סיווג יישובים מסוימים כעלי סיכון מטעם גורמי הביטחון, וכפועל יוצא מכך על פריסת כוחות בשטח, אני סבור כי בית המשפט יקבל את עמדת המשרד לבט"פ ולא יחייב אותם לפרסם את הרשימה, בשם "ביטחון המדינה".
אם כי, גם צה"ל בזמנו טען טענה מצוצה מן האצבע שחשיפת הקב"א של חיילים עלול להביא לפגיעה בביטחון המדינה, ובג"ץ לא קיבל את הטענה וחייב את צה"ל לפרסם את נתוני הקב"א של החייל.
שווה אולי לנסות ליצור קשר עם התנועה לחופש המידע ולראות אם יש סיכוי.
אולי בעת הזו של גל טרור ששוטף את ארצנו התנועה לחופש המידע תראה עניין ציבורי בניהול מלחמה מול המשרד לבט"פ על הרשימה הנ"ל.
אני עדיין לא מבין מה הפאניקה בנוגע לתבחין המשמר? כבר לפני יותר משנה ביטלו אותו, וראיתם שממשיכים לחדש את הרישיון לבעלי משמר גם כיום.
אז מה נשתנה?
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1179
הצטרף: 12 מאי 2013, 08:06

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי guyweisz » 28 נובמבר 2014, 20:27

שבת שלום לכולם!
ראשית, חשוב שהדיון הנוכחי לא יהפוך לדיון בעד או נגד העמותה.
אוורסט, אין לי שום בעיה עם מה שאתה אומר, תקרא שחור על גבי לבן מה שרשום. ומה שרשום זה מה שיהיה. לא יותר ולא פחות. אני בטוח שאם מישהו מיושבי לשכות הרישוי קורא בפורום הזה, הוא מחכך ידיו בהנאה. ההונאה הצליחה בגדול.
לגבי האדם אותו הזכרתי, מדובר באדם רציני, שהלוואי ויכולתי לומר עליו יותר אבל לצערי זו לא החלטה שלי. הוא מוכר בשלטון המקומי בעיר בה אני גרתי מרבית חיי ואני מכיר אותו שנים רבות. אילו היה מתאפשר לך לשבת איתו, היית מיד מבין במה מדובר. לא בגלל קול הבס שלו ולא בגלל הידע העצום, אלא בגלל שעל השאלה שבעניינינו הוא ענה מנקודת "אילו הייתי שופט". וה"אילו" הזה הוא לא ערטילאי (ושוב אני אומר יותר מדי). אני מתפתל כי הלוואי ויכולתי לומר "חברים, תכירו את... ותשמעו מה יש לו לומר". רק אומר לך שללא השיחה איתו לא הייתי חוזר ומתעקש וגם לא מדגיש את הדברים (תעבור על פוסטים שלי, לא זכור לי אם אי פעם עשיתי הדגשות בטקסט).
אז שוב, לעניות דעתו מדובר בשינוי מהותי בין מה שהיה עד השבוע למסמך הנוכחי, בו ביצעו שינויים לאחר מחשבה רבה, אף לא אחד מהשינויים נעשה ללא סיבה. והבולט ביותר הוא הסרת ותק הרישיון כתבחין והעברתו לשיקול דעה ערטילאי של פקיד הרישוי בכל חידוש עתידי.
מצד שני, אתב יודע מה? אוטוטו בחירות, ומי יודע מה יביא מחר. כולנו מסכימים שאת הרשיונות של בעלי הותק לא יבטלו בבת אחת וגם לא מהיום למחר, אם זה יקרה זה ייקח זמן רב. או לפחות זו תקוותי. אבל אם אני הייתי בעמדה של שיחה מול קובעי המדיניות, הייתי דבר ראשון דורש לדעת מדוע בוטל התבחין המשמר באופן גורף, ומנסה להבין כיצד ניתן מבחינה חוקית להשיבו על כנו.
כל טוב!
נערך לאחרונה על ידי guyweisz בתאריך 28 נובמבר 2014, 20:46, נערך פעם אחת בסך הכל.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 278
הצטרף: 01 אפריל 2009, 23:56

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי guyweisz » 28 נובמבר 2014, 20:45

ולגבי הרשימה - אני אתכם לגמרי. באיזו עוד מדינה דמוקרטית זה יכול להתקיים? (אולי חוץ מארה"ב, שם תחת האמתלה של National Security אפשר לעשות הרבה)
בינינו אני לא ממש מבין את ההגיון. מה, אנשים יעברו דירה לגבול יו"ש או הצפון או עזה רק ע"מ לקבל רישיון נשק? מה, אין להם חיים? או המחבלים יעברו את קו היישובים הזכאים ויתקפו ביישוב שלא ברשימה?
בכל אופן אין שקיפות ציבורית, ואני חושב שזה לא תקני מבחינה ציבורית, ויכול להיות שגם חוקית.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 278
הצטרף: 01 אפריל 2009, 23:56

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי Everest » 28 נובמבר 2014, 21:13

גיא, אנחנו באותו צד ואין בכוונתי להטעות אף אחד.
אני רק אומר את הדברים מנקודת המבט שלי וניתוח אישי של המצב, לאור ההיכרות שלי עם הנושא.
הסיבה שבגינה בוטל התבחין המשמר היא בגלל שזו המדיניות, נקודה(תחת התירוץ שעשו זאת בעקבות הרצח שביצע איתמר אלון).
זו לא החלטה של יעקב עמית או פקיד כזה או אחר, זו החלטה של אהרונוביץ'(שאגב, מן הסתם שהאקדח שהוא מחזיק הוא תחת רישיון בתבחין 'משמר').
לגבי השאלה שלך איך ניתן חוקית להחזיר את התבחין המשמר, התשובה היא פשוטה:
קובע המדיניות, הלא הוא השר לבט"פ, צריך להחליט שבא לו להחזיר אותו.
הוא יכול גם להחליט שבכוונתו לבטל את כלל התבחינים ולחזור למצב של לפני 1996.
זה כל היופי(או החוסר יופי) בכך שיש כ"כ הרבה כוח לבן אדם אחד.
לדעתי התבחין המשמר לא יוחזר כל עוד אהרונוביץ' הוא השר.
כמו שאמרת, אחרי הבחירות אולי יהיה שונה(בתקווה שאהרונוביץ' לא יהיה השר, והבא אחריו יהיה שר שקול ושפוי בדעתו).
לגבי הרשימה.
אני חושב שמה שהמשרד לבט"פ חושש הוא שבאם הרשימה תפורסם, אז אנשים יעשו חוזי sublet פיקטיביים לדירות ביישובים זכאים, וכך יקבלו רישיון שלא כדין.
אם כי אפשרות זאת די "נעולה" מכיוון שפקידי הרישוי דורשים מסמכים נוספים כמו תשלומי ארנונה, מכתבים מחברות אשראי וסלולר שבאמת מגיעים לכתובת שלך, וכו'.
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1179
הצטרף: 12 מאי 2013, 08:06

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי Everest » 29 נובמבר 2014, 02:46

גלולת הרגעה בנוגע לביטול התבחין המשמר, מצאתי את הציטוט הנדרש מבג"ץ:

רישיון להחזקת נשק שניתן לאדם, יוצר אצלו זכות הראויה להגנה, ובנסיבות אלה המשוכה שעל הרשות המינהלית לעבור על מנת לבטל את הרישיון גבוהה. כך נאמר בעניין זה בפסק דינו של בית המשפט העליון בבג"צ 799/80 שללם נ' פקיד הרישוי לפי חוק כלי הירייה (פ"ד לו(1) 317, בעמ' 329-328):

"הבחנה זו בשיקוליה של הרשות המוסמכת בין מתן רישיון חדש לבין ביטלו של רישיון קיים אינה כתובה במפורש בספר החוקים. היא מהווה חלק מהמשפט המקובל נוסח ישראל ... אין להניח, כי המחוקק, אשר הסמיך רשות ציבורית לבטל רישיון קיים, העניק לה כוח זה, כדי שייעשה בו שימוש על יסוד חשד גרידא. הטעם לכך הוא, שמי שקיבל רישיון, רשאי להניח, כי הבדיקות המוקדמות נעשו ביסודיות הדרושה, וכי החששות שהיו, אם היו כאלה, שוב אינם קיימים. על יסוד הנחה סבירה זו פועל בעל הרישיון ומשקיע מהונו וממרצו. בנסיבות אלה אין זה הוגן ואין זה סביר, כי הרשות המינהלית תפגע באינטרס זה שלו, בלא שיתרחש אירוע חדש, שיש בו לפגוע בהנחות היסוד, אשר שימשו למתן הרישיון, ובכך ליצור סיכון ניכר, היוצר אינטרס ציבורי מיוחד לביטול הרישיון, ובלא שאירוע חדש זה יוכח בצורה משכנעת, באופן שאינו מותיר מקום לספק סביר בדבר התרחשותו ... כאשר הרישיון כבר ניתן, הזכות כבר נרכשה, הפעילות כבר החלה, האיזון הראוי מחייב, כי משקל ראייתי נכבד, המצביע על סיכון ניכר, רק הוא יכריע את הכף".

כשתיתקלו באדם בעל תבחין משמר שלא מחדשים לו את הרישיון סתם ככה, כי התבחין "בוטל" הביאו זאת נא לידיעת הפורום, כמקרה בוחן.
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1179
הצטרף: 12 מאי 2013, 08:06

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי argra11 » 29 נובמבר 2014, 11:39

guyweisz כתב:שבת שלום לכולם!
ראשית, חשוב שהדיון הנוכחי לא יהפוך לדיון בעד או נגד העמותה.


חס וחלילה , שלא ישתמע אחרת , אני בעד העמותה ,מעודד אזרחים (עם או בלי כלי יריה) להצטרף לעמותה ומעריך את פעילות מתנדביה/פעיליה.

בברכת יום טוב.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 1360
הצטרף: 29 ספטמבר 2004, 01:45
מיקום: עוברים את ההר.....

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי argra11 » 29 נובמבר 2014, 11:58

זה לא סתם שהתבחין בוטל ,
עד היום מי שהיה בתבחין מסויים והחזיק כלי יריה בתבחין מסוים החזקה רצופה של 10 שנים הגיע למצב שבו הוא לא היה זקוק יותר להוכיח עילה. (דבר שהומלץ ע"י ועדת כהן)
[url]http://mops.gov.il/Fire_Arms/About/Pages/CommitteesReports.aspx
[/url]

השינוי הוא קריטי גם לדור הבא.
שאישית , חשוב לי יותר ממצבי האישי.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק
 
הודעות: 1360
הצטרף: 29 ספטמבר 2004, 01:45
מיקום: עוברים את ההר.....

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי guyweisz » 29 נובמבר 2014, 14:31

argra11 כתב:זה לא סתם שהתבחין בוטל ,
עד היום מי שהיה בתבחין מסויים והחזיק כלי יריה בתבחין מסוים החזקה רצופה של 10 שנים הגיע למצב שבו הוא לא היה זקוק יותר להוכיח עילה. (דבר שהומלץ ע"י ועדת כהן)
[url]http://mops.gov.il/Fire_Arms/About/Pages/CommitteesReports.aspx
[/url]

השינוי הוא קריטי גם לדור הבא.
שאישית , חשוב לי יותר ממצבי האישי.

הפוך. קודם כל הם באו עם הביטול של העילה המשמרת למי שלא בתבחין משמר זה מכבר. הנחיה זו פורסמה בטבלה עוד שנה שעברה, ואמורה היתה להכנס לפועל בינואר השנה (לפני 11 חודש). אני לא בטוח שבפועל זה באמת התרחש. ככה שדור העתיד של התבחין המשמר נדפק ממילא.

כשזה פורסם הוקמה צעקה והיו כאן דיונים. היה גם מי שאמר שזו התחלה, ואם נקבל את זה כפי שזה הבאים בתור יהיו בעלי התבחין המשמר. אחרי השבוע אפשר לומר "אשר יגורנו". מה שקרה זה שאנשים שכבר יש להם תבחין, לא ממש אכפת להם מאחרים. וישנם גם אלה שאפילו מעדיפים "שלי יהיה ולאחרים לא". לא מבינים שבתחום כזה כולם צריכים לחזק את ידי כולם.

אז באמת מאז פרסום ההנחיות החדשות, כבר אף אחד לא חושב אפילו על אלו שהיו יכולים להכנס עד שנה שעברה בתבחין המשמר. זה כאילו נעלם מהזכרון הקולקטיבי. כולם מרוכזים בגזירות הנוכחיות ולא שמים לב שרק לפני שנה היו גזרות שונות. ובכל אופן אתה צודק, עם משפט "מי שהיה בתבחין משמר עם פרסום ההנחיות הנוכחיות, פקיד הרישוי יוכל תחת שיקול דעתו להאריך את הרשיון לתקופת חידוש נוספת...", ברור ש"הדור החדש" של בעלי עילה זו חדל להתקיים בפועל, גם אם עד עכשיו זה רק היה רשום אבל לא מבוצע.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 278
הצטרף: 01 אפריל 2009, 23:56

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי guyweisz » 29 נובמבר 2014, 14:34

Everest כתב:גלולת הרגעה בנוגע לביטול התבחין המשמר, מצאתי את הציטוט הנדרש מבג"ץ:

רישיון להחזקת נשק שניתן לאדם, יוצר אצלו זכות הראויה להגנה, ובנסיבות אלה המשוכה שעל הרשות המינהלית לעבור על מנת לבטל את הרישיון גבוהה. כך נאמר בעניין זה בפסק דינו של בית המשפט העליון בבג"צ 799/80 שללם נ' פקיד הרישוי לפי חוק כלי הירייה (פ"ד לו(1) 317, בעמ' 329-328):

"הבחנה זו בשיקוליה של הרשות המוסמכת בין מתן רישיון חדש לבין ביטלו של רישיון קיים אינה כתובה במפורש בספר החוקים. היא מהווה חלק מהמשפט המקובל נוסח ישראל ... אין להניח, כי המחוקק, אשר הסמיך רשות ציבורית לבטל רישיון קיים, העניק לה כוח זה, כדי שייעשה בו שימוש על יסוד חשד גרידא. הטעם לכך הוא, שמי שקיבל רישיון, רשאי להניח, כי הבדיקות המוקדמות נעשו ביסודיות הדרושה, וכי החששות שהיו, אם היו כאלה, שוב אינם קיימים. על יסוד הנחה סבירה זו פועל בעל הרישיון ומשקיע מהונו וממרצו. בנסיבות אלה אין זה הוגן ואין זה סביר, כי הרשות המינהלית תפגע באינטרס זה שלו, בלא שיתרחש אירוע חדש, שיש בו לפגוע בהנחות היסוד, אשר שימשו למתן הרישיון, ובכך ליצור סיכון ניכר, היוצר אינטרס ציבורי מיוחד לביטול הרישיון, ובלא שאירוע חדש זה יוכח בצורה משכנעת, באופן שאינו מותיר מקום לספק סביר בדבר התרחשותו ... כאשר הרישיון כבר ניתן, הזכות כבר נרכשה, הפעילות כבר החלה, האיזון הראוי מחייב, כי משקל ראייתי נכבד, המצביע על סיכון ניכר, רק הוא יכריע את הכף".

כשתיתקלו באדם בעל תבחין משמר שלא מחדשים לו את הרישיון סתם ככה, כי התבחין "בוטל" הביאו זאת נא לידיעת הפורום, כמקרה בוחן.

עד כדי כך אנחנו מיואשים שצריך להביא פסק דין משנת 1980, שני עשורים טרם החלת שיטת התבחינים? זו גלולת ההרגעה?
פסק דין שאני לא משוכנע שהיה ניתן אילו השיטה היתה חלה בזמנו?
כבר בפסק דין האחרון בית המשפט קיבל את טענת הרשויות שלא ניתן להחיל מה שהיה לפני שיטת התבחינים על מקרים בהווה.

ולגבי מקרה בוחן - ברור לכולנו שזה לא יקרה מעכשיו לעכשיו. כשזה יקרה, אף אחד כבר לא יזכור את הדיון הנוכחי. באיזו קלות אנחנו משחקים לידיהם. לא להאמין.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 278
הצטרף: 01 אפריל 2009, 23:56

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי guyweisz » 29 נובמבר 2014, 14:43

Everest כתב:גיא, אנחנו באותו צד
כמובן. עדיף ריבוי דעות מאף דעה.
Everest כתב:זו לא החלטה של יעקב עמית או פקיד כזה או אחר, זו החלטה של אהרונוביץ'(שאגב, מן הסתם שהאקדח שהוא מחזיק הוא תחת רישיון בתבחין 'משמר').
אהרונוביץ, כמו אישי ציבור רבים וטובים (או פחות טובים) אחרים, ומפורסמים רבים רבים, הם תחת תבחין אחר ולעולם ישארו תחת תבחין זה. או כפי שקרוי כעת "המלצה פרטנית של משטרת ישראל".
Everest כתב:לדעתי התבחין המשמר לא יוחזר כל עוד אהרונוביץ' הוא השר.
ותראה באיזו קלות קיבלתם את זה, משהו שלפני שבוע אף אחד לא היה מעז לדמיין.
Everest כתב:אני חושב שמה שהמשרד לבט"פ חושש הוא שבאם הרשימה תפורסם, אז אנשים יעשו חוזי sublet פיקטיביים לדירות ביישובים זכאים, וכך יקבלו רישיון שלא כדין.
קרוב לוודאי. כבר אמרנו מגוחך?
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 278
הצטרף: 01 אפריל 2009, 23:56

Re: רשימת התבחינים החדשה - מדאיג??

על ידי Everest » 29 נובמבר 2014, 16:24

אני ממש לא קיבלתי בקלות את ביטול התבחין המשמר, אבל מה כבר אפשר לעשות?
אהרונוביץ' לא יחזיר את התבחין, והאופציה הכי ריאלית בעיני היא שיקבלו את עמדת העמותה בה יהיה תבחין של כשירות בירי שמצריך אימון פעם בשנה במקום פעם ב3 שנים, וככה לא יהיה צורך בתבחין המשמר, ואלו שיהיה להם נשק הם אנשים שבאמת חשוב להם ושהיית רוצה שיהיה להם נשק, מאשר כל אלו שמחזיקים ברישיון רק בגלל ש"אי אפשר" לקחת להם, והם שומרים אותו בכספת ופעם ב-3 שנים הולכים לעשות חידוש כי "חייבים".
זה מזכיר לי את הפעם האחרונה בה ביקרתי במטווח, והגיע אדם לחידוש רישיון והתפאר מול בעל המטווח שיש לו את האקדח של ג'יימס בונד.
ואז בעל המטווח אמר לו: "לא, לך יש וולטר pp, לא ppk כמו של ג'יימס בונד".
בעל הנשק בתמיהה השיב: "אה, שלי זה pp ולא ppk?".
השורה הזו גרמה לי להרים גבה, איך יכול להיות שבעל נשק כלל לא יודע איזה אקדח יש לו?
בעווני הצצתי מבעד לשולחן והסתכלתי על טפסי החידוש של הבחור, הופיע שמה "תבחין משמר".
פה באמת הבנתי כמה המצב דפוק ולצערי, בהכללה אני יכול לומר שלא חסרים אנשים כאלה ששומרים את הנשק בבוידעם ופעם ב3 שנים ניגשים לחדש רישיון, וכלל לא נושאים את האקדח עליהם ביום יום.
זו אחת הסיבות שאני מאוד אשמח ביום שבמקום התבחין המשמר יהיה תבחין "כשירות מבצעית".
כך נוכל לדאוג לרמת מיומנות גבוה מבעלי נשק, וניפוי כל אלו שבעיני לא ראויים להחזיק בנשק.
וביננו, אדם בעל תבחין משמר, מה שאומר שיש לו נשק למעלה מ-10 שנים לכל הפחות, וכלל לא יודע איזה אקדח יש לו, הייתי מעדיף שגם לא יישא אותו עליו, מחשש לשלום הציבור.
מי שכבר יש לו משמר ככל הנראה יישאר לו, אבל ביום שאנשים ראויים שאינם בעלי משמר יוכלו להמשיך לשאת נשק בגלל שהם מיומנים ותורמים לביטחון בגלל שהם בעלי "כשירות מבצעית" ולא בגלל שאי אפשר לקחת להם, זה היום שלא נצטרך יותר את התבחין המשמר כלל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 1179
הצטרף: 12 מאי 2013, 08:06

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד