הצעה למאבק ציבורי באמצעות קמפיין פרסומי מול המשרד לבט"פ.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הצעה למאבק ציבורי באמצעות קמפיין פרסומי מול המשרד לבט"פ.

על ידי ניר ל » 10 דצמבר 2013, 08:59

אני מרגיש צורך לפנות לכל מי שנוגע בדבר גם דרך במה זו .

1 . ידוע כי רוב הציבור הישראלי מסתייג מאחזקת נשק בידי אזרחים ואת זה לא ניתן לשנות - זהו טבע הישראלי המצוי - "מה שלא מעניין אותי אישית , מצידי שלא יהיה קיים" וזה נוגע אגב לכל תחום ולאו דווקא בנושא כלי נשק. קל להסית את "הציבור" נגד נושאי נשק / רוכבי אופנועים/ נהגי ג'יפים/ נהגי מירוצים.

לכן לא צריך לבזבז אנרגיה ומשאבים בנסיונות שכנוע , שנשק בידי אזרחים זה דבר רצוי, זה בדיוק כמו וויכוח פוליטי.

2. צריך לעומת זאת לשכנע את המשוכנעים - כלומר לפנות לאותם עשרות אלפים שכן מעוניינים להחזיק נשק / שמעוניינים להתאמן בנשק / שמעוניינים לאסוף נשק / שאוהבים נשק ולגייס אותם לתת כתף.

כיום, גם בקרב מרבית מחזיקי הנשק, לא קיימת מודעות. הם מתוודעים לגזירות רק בבואם לחדש רשיון ואז הם מרגישים בודדים מול המערכת ולכן לרוב לא ינסו להיאבק אם אינם עו"דים במקרה או בעלי אמצעים.

3. פנייה לפלח אוכלוסייה זה צריכה להיעשות הן באמצעי התקשורת הציבוריים, הן דרך הרשתות החברתיות (נעשה כבר כיום) והן ע"י גיוס המטווחים וסוחרי הנשק - שפשוט יפנו אותם למקורות.

4. גיוס תומכים משמעותו גיוס כסף . כסף= כוח. זאת בנוסף לכוח אלקטורלי שמהווה ציבור כזה.

5. המשרד לבטחון פנים עסוק במלחמת חרמה בציבור מחזיקי הנשק ברשיון - אזרחים נורמטיבים ושומרי חוק .
חייבים להוריד את הכפפות ולתקוף את המשרד הזה באופן ישיר . חייבים להציג לכלל הציבור את המשרד הזה במערומיו ! להציג את מקרי השוד האלים, האלימות במועדונים ומחוצה להם, תקיפות הבדואים בדרום ובצפון, משפחות הפשע במרכז , הפרוטקשן,הפיגועים, גניבות הרכוש האינסופיות הזוכות להתעלמות מצד המשטרה ומה לא .

להוציא את הציבור מהבועה - להגיש לו את האמת לסלון , לגרום לו לפחד כפי שהוא באמת צריך ולדרוש פתרונות . הקמפיין הזה צריך להיות כללי ולא בשם ציבור מחזיקי הנשק - זו בעיה ציבורית.

אני מאמין שברגע שהמשרד יהיה תחת מגננה, הוא יהיה פחות עסוק במלחמה בשומרי חוק , פחות קשוב לרחשי ליבן של קבוצת הנשים הצעקנית ויותר קשוב למה שיש לנו להגיד בנדון.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

Re: הצעה למאבק ציבורי באמצעות קמפיין פרסומי מול המשרד לבט"פ.

על ידי higt-power » 10 דצמבר 2013, 10:14

הכל טוב ויפה אבל ....
אמרתה נכון אמרתה :כסף =כוח=כסף .
ומה לעשות העמותה נמצאת בראשית דרכה ומופעלת ע"י ועד פועל קטן שעובד (כן עובד,זאת עבודה של הרבה שעות שגם מצריכה לא מעט משאבים מהכיס הפרטי) קשה בהתנדבות מלאה כדי לקדם את הענין .
נכון כמות החברים קטנה מה שמביא לתקציב זעום מה שמאד מגביל את מה שאפשר להוציא לפועל .

עכשו אני קורא את הדברים שלך והכל מנוסח בצורת "צריך לעשות" "לא צריך לעשות " מה שאני לא רואה שם זה "אני ניר מוכן לעשות " "אני מוכן לתרום /לפעול /לעשות א' ב' וג' ".
ולצערי הרב אתה לא יחיד אתה מיצג 99% מבעלי הנשקים בארץ .
לכולם יש דעות מוצקות מה צריך לעשות הבעיה שרק מעטי מעט מוכנים לנקוף אצבע אחת לענין ופה באמת קבור הכלב !

למשל אתה:
ממה שאני מבין מדברך אתה נמצא כרגע בקורס ירי מעשי .
המטווח שבו נערך הקורס -כבר שכנעתה אותו לתמוך בעמותה ובמאבק ?
החברים שלך לקורס כבר נרשמו כחברי עמותה ?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 10 דצמבר 2013, 10:42

ציינתי בראשית דבריי שאני רוצה להשתמש גם בבמה זאת .

ברור שלא רק, כל מה שאמרת מקובל עלי.

לגבי העמותה - כבודה במקומה מונח, אבל כיוון שיש קבוצות מאורגנות גדולות, בעלות יותר אמצעים ואין עדיין שיתוף פעולה עם העמותה, אז לא בהכרח היא זו שצריכה להוביל את המאבק.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 10 דצמבר 2013, 14:36

higt-power כתב:הכל טוב ויפה אבל ....
אמרתה נכון אמרתה :כסף =כוח=כסף .
ומה לעשות העמותה נמצאת בראשית דרכה ומופעלת ע"י ועד פועל קטן שעובד (כן עובד,זאת עבודה של הרבה שעות שגם מצריכה לא מעט משאבים מהכיס הפרטי) קשה בהתנדבות מלאה כדי לקדם את הענין .
נכון כמות החברים קטנה מה שמביא לתקציב זעום מה שמאד מגביל את מה שאפשר להוציא לפועל .

עכשו אני קורא את הדברים שלך והכל מנוסח בצורת "צריך לעשות" "לא צריך לעשות " מה שאני לא רואה שם זה "אני ניר מוכן לעשות " "אני מוכן לתרום /לפעול /לעשות א' ב' וג' ".
ולצערי הרב אתה לא יחיד אתה מיצג 99% מבעלי הנשקים בארץ .
לכולם יש דעות מוצקות מה צריך לעשות הבעיה שרק מעטי מעט מוכנים לנקוף אצבע אחת לענין ופה באמת קבור הכלב !

למשל אתה:
ממה שאני מבין מדברך אתה נמצא כרגע בקורס ירי מעשי .
המטווח שבו נערך הקורס -כבר שכנעתה אותו לתמוך בעמותה ובמאבק ?
החברים שלך לקורס כבר נרשמו כחברי עמותה ?

המהלך הזה לא יכול להתבצע ללא שיתוף פעולה של בעלי המטווחים, שאני לא יודע מדוע הם מסתייגים מכל פעילות אקטיבית בנושא. בסופו של דבר הם יסגרו (מה שקורה בפועל).
לא צריכה להיות שום בעיה להשאיר במטווחים ערמה של טפסי הרשמה לעמותה.
כל טופס מלווה בדף הסבר קצר על המצב היום, מטרות העמותה וכוונותיה.
אני מתערב איתך שתוך חודשיים יש לך 1000 חברים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 10 דצמבר 2013, 14:50

יש מטווחים שכן משתפים פעולה ויש שם טפסי הרשמה.
איתמר, על תתערב. כאשר הדבר כרוך בכסף ישראלי ממוצע לא ממהר. על קיום העמותה ידעים אלפים , ישנם מעל אלף לייקים בדף פייסבוק, אך נרשמים הרבה פחות מזה.
יש בדיחה טובה.
בתחילת המאה ה20 באיזו עיירה יהודית ברוסיה. רב בבית הכנסת אומר: אני הבנתי למה הרוסים לא אוהבים אותנו. הסיבה שאנו לא יודעים לשתות וודקה כמו רוסים. אז במוצ"ש שכל אחד יבוא לבית כנסת עם בקבוק וודקה ואנו נלמד לשתות כמו רוסים.
מוישה חוזר הביתה, חושב לעצמו- זה די יקר. אני אביא בקבוק מיים- אף אחד לא ישים לב.
במוצ"ש כל הגברים של עיירה באים לבית כנסת. לידו נמצא כלי ענק, כל אחד שופך את הבקבוק שהוא הביא לתוכו. אחרי שהכלי התמלא הרב ניגש אל הכלי עם כוס, לוגם, מסתכל על הסובבים ואומר: עכשיו הבנתי בוודאות למה הרוסים לא אוהבים אותנו...
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 10 דצמבר 2013, 16:19

אלדר כתב:יש מטווחים שכן משתפים פעולה ויש שם טפסי הרשמה.
איתמר, על תתערב. כאשר הדבר כרוך בכסף ישראלי ממוצע לא ממהר. על קיום העמותה ידעים אלפים , ישנם מעל אלף לייקים בדף פייסבוק, אך נרשמים הרבה פחות מזה.
יש בדיחה טובה.
בתחילת המאה ה20 באיזו עיירה יהודית ברוסיה. רב בבית הכנסת אומר: אני הבנתי למה הרוסים לא אוהבים אותנו. הסיבה שאנו לא יודעים לשתות וודקה כמו רוסים. אז במוצ"ש שכל אחד יבוא לבית כנסת עם בקבוק וודקה ואנו נלמד לשתות כמו רוסים.
מוישה חוזר הביתה, חושב לעצמו- זה די יקר. אני אביא בקבוק מיים- אף אחד לא ישים לב.
במוצ"ש כל הגברים של עיירה באים לבית כנסת. לידו נמצא כלי ענק, כל אחד שופך את הבקבוק שהוא הביא לתוכו. אחרי שהכלי התמלא הרב ניגש אל הכלי עם כוס, לוגם, מסתכל על הסובבים ואומר: עכשיו הבנתי בוודאות למה הרוסים לא אוהבים אותנו...

אתה צודק בכל.. אבל זה לא מספיק שתהיה ערמה של טפסים במטווחים.
צריך גם לקדם את זה.
אני עשיתי חידוש רשיון לפני כמה חודשים אצל מאיר רוט.
לפני כמה שבועות הצטרפתי לחידוש בתור יורה חופשי.

אף אחד מהמדריכים לא עמד מול הקבוצה ואמר:

"תשמעו חבר'ה זה יכול להיות החידוש האחרון שלכם,
כיוון שלפי איך שנושבת הרוח די יתכן שבעוד 3 שנים כבר לא יהיה לכם רשיון.
אנחנו לא מבטיחים דבר, אבל קמה עמותה שאחת מהמטרות שלה היא למנוע את רוע הגזירה.
רוצים לעזור לעצמיכם - תצטרפו וכמה שיותר מהר!! "

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 10 דצמבר 2013, 16:33

זה נכון.
אבל למדריכים לא תמיד יש זמן\מצב רוח וכו'
האמת פעם שבקרתי במטווח והבאתי טפסי הרשמה גם הייתה קצוצה של 5 איש בחידוש רשיון.
3 מהם לקחו טפסים הביתה בכוונה "לחשוב".
עוד 2 הדבר לא עיניין כלל. לשניהם היה רשיון בתבחין משמר, הם אמרו "זה בסדר לא יקחו ממני. אי אפשר לתקן- אז לא צריך, האקדח שלי עובד".
אחד הוסיף שהוא לא מוכן לממן משכורת של ועד העמותה. גם כאשר אמרתי לו שאף אחד בעמותה לא מקבל משכורת הוא לא האמין לי.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 10 דצמבר 2013, 16:48

אלדר כתב:זה נכון.
אבל למדריכים לא תמיד יש זמן\מצב רוח וכו'
האמת פעם שבקרתי במטווח והבאתי טפסי הרשמה גם הייתה קצוצה של 5 איש בחידוש רשיון.
3 מהם לקחו טפסים הביתה בכוונה "לחשוב".
עוד 2 הדבר לא עיניין כלל. לשניהם היה רשיון בתבחין משמר, הם אמרו "זה בסדר לא יקחו ממני. אי אפשר לתקן- אז לא צריך, האקדח שלי עובד".
אחד הוסיף שהוא לא מוכן לממן משכורת של ועד העמותה. גם כאשר אמרתי לו שאף אחד בעמותה לא מקבל משכורת הוא לא האמין לי.

בגלל זה אמרתי 1000 חברים ולא 100,000.
יש הרבה חוסר אמון ואף אחד לא רוצה להיות הפראייר הבא.
יש במדינה הרבה מאד גופים ועמותות שמנסים להתעלק על חשבון של הכיס שלנו.
זה די ברור שרק המונח הזה "עמותה" מקפיץ לאנשים את הפיוז.
עמותות הוציאו לעצמן שם רע ודי בצדק.
כשאתה אומר "עמותה" כולם מדמיינים לעצמם מנהלים וחברי דירקטוריון עם משכורות שמנות, נסיעות לחו"ל, ניהול לא יעיל ועוד כל מיני שחיתויות.

אתה יודע מי מימן לאולמרט חלק מהנסיעות לחו"ל? אלו"ט.
מה קורה בועד למען החייל כולם יודעים..
גם האגודה למלחמה בסרטן לא בדיוק טלית שכולה תכלת

קיצר.. בנוסף לגזירות של משרד הפנים צריך להלחם גם במפלצת הזו - אבל זה לא שיש לנו ברירה אחרת.

ולגבי אותם מדריכים ש"אין להם חשק או מצב רוח".. תאמין לי שמצב הרוח שלהם יהיה הרבה יותר רע כאשר הם יפוטרו מהעבודה שלהם כי לא יהיה בהם יותר צורך..

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 10 דצמבר 2013, 18:32

אז שכולם יקראו ויפנימו:
איש בעמותה אינו מקבל משכורת.
איש בעמותה אינו מקבל החזר הוצאות.
היו״ר והמזכיר נוסעים לפגישות ברחבי הארץ; הוצאות הנסיעה והדלק ממומנות מכיסם הפרטי.
מספר חברים הוציאו מכיסם 200 שקלים בשלב רישום העמותה. כאשר העמותה נרשמה והתחילה לגבות דמי חבר, ביקשתי להחזיר להם את הכסף העודף מעבר לדמי החבר. כולם הורו להשאיר את הכסף כתרומה לעמותה.
אחד מהחברים רכש מכספו כיבוד לאסיפה הכללית. שלחתי אותו עם הקבלה לגזבר על מנת שיחזיר לו את ההוצאה. הוא סירב ואמר שהוא תורם את הכסף לעמותה.
כל ההוצאות עד היום היו על ציוד משרדי (חותמת, פנקסי קבלות, תעודות חבר, בולי דואר ומעטפות וכו׳), והשכרת ציוד לאסיפה הכללית. האולם לאסיפה נתרם ע״י אחד מחברי הועד המיסדים.
כל מי שרוצה לראות את הדוחות הכספיים מתבקש לפנות אלי בפרטי, ויקבל.
אני מבקש להוסיף שני דברים:
מדמי חבר של 100 ש״ח לשנה כפול מספר החברים הרשומים אי אפשר לחלק משכורות. הבעיה היא גם שאי אפשר לשכור יחצנים ולוביסטים.
כל הנ״ל הוא הוכחה שתרבות ונשק אכן יכולים ללכת יחד.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 11 דצמבר 2013, 11:33

אפרופו תרומתם של מדריכי ירי - הכל שאלה של רצון.
אני מכיר אישית מדריך ירי שמרגע שהוא הצטרף לעמותה הוא כבר רשם כמעט 20 חברים חדשים. כל לאה מרשימת האנשים שהוא מכיר ו/או אנשים באו אליו לחידוש/הדרכה. להגיע ל 1000 חברים זה לא בשמיים אבל כולנו צריכים לתת לכך יד כי זה לא יקרה מעצמו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 11 דצמבר 2013, 11:58

את רוב מחזיקי הנשק זה לא מעניין, רובם נמצאים בקבוצה הזו במקרה ורובם גם יוותרו עליו בהינתן הגזירות החדשות , אם נצליח לצרף 5% זה יהיה הישג ענק. לא יודע גם למה בתי המסחר והמטווחים לא תומכים באופן פעיל , ממה שהבחנתי הם מעדיפים לא להיכנס להסברים, אולי כי זה גורר וויכוחי סרק שמפריעים לעבודתם השוטפת , אולי הם גם סקפטיים ביחס ליכולת של עמותה כזו או אחרת להשפיע ויצטרכו להרוויח את אמונם במעשים.

בכל מקרה, 1000 איש שתורמים כל אחד קופסת תחמושת , זה כסף לא קטן ומשהו שאפשר לעבוד איתו.

דווקא מקרב אלו שמעוניינים להחזיק נשק פרטי ומסורבים בתנאים הנוכחיים אפשר לגייס יותר חברים שירתמו למאבק .

דבר נוסף לאנשי העמותה - יש לרבים סיבות לא להצטרף לעמותה באופן רשמי, גם לי יש כמה ...
האם ישנה אפשרות לתרומה כספית אנונימית בצורה פשוטה ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ramdishon » 11 דצמבר 2013, 12:09

ניר ל כתב:

כן. אתה יכול לשלוח המחאה לת.ד. 131 כרמיאל 2161002.
האם אתה מתכוון לתרומה ללא הצטרפות או ממש אנונימית?
אנחנו מוכנים לקבל תרומה ללא הצטרפות, אבל ללא ידיעת שם התורם- נראה לי לא תקין חוקית.
אם תשלח המחאה, היא תישא מן הסתם את שם התורם.
ישנה אפשרות גם ע״י העברה בנקאית (בנק הפועלים 12, סניף 747, חשבון 30806). במקרה זה אני מבקש שתוסיף הערה עם שם התורם.
רם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 11 דצמבר 2013, 13:26

ניר ל כתב:דבר נוסף לאנשי העמותה - יש לרבים סיבות לא להצטרף לעמותה באופן רשמי, גם לי יש כמה ...

מסקרן אותי מאד...
תן לי דוגמא אחת למה לא?

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 11 דצמבר 2013, 18:04

itamar כתב:
ניר ל כתב:דבר נוסף לאנשי העמותה - יש לרבים סיבות לא להצטרף לעמותה באופן רשמי, גם לי יש כמה ...

מסקרן אותי מאד...
תן לי דוגמא אחת למה לא?

א.

ומה עם הסיבה שלך, איתמר?
אמנם איננו מכירים אישית, אבל הייתי מאד שמח לו הצטרפת!
רם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 11 דצמבר 2013, 22:21

הסיבות לא בהכרח רלבנטיות לכל אדם אחר ואני לא מעוניין לחבל במאמצי הגיוס, לכן מעדיף לשמור אותן לעצמי.

רם, אני אכן מתכוון לתרומה ללא הצטרפות , כמובן שאין בעיה להזדהות ,

תודה
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד