Glock 28
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
itamar כתב:טריגר כתב:לא שאני מבין גדול ב 9 קצר...
אבל אין הגיון ללכת על גלוק ב 9 קצר כשיש כלים מוצלחים, קטנים וזולים בהרבה..
מה לא מבין...?
כשאתה נדלקת על הפארה, שום שיכנוע או טיעון הגיוני ככל שיהיה לא עזר כדי להוריד אותך מהרעיון. נכון?
א.
איתמר
"או שאתה שרוט על גלוק"
או שאתה עובד אצלם?
או כפי שאומר העו"ד - שני העונשים כאחת.
לא נותר לי אלא לשלוח את תנחומי..............
(מוסטנג כבר אמרתי?)
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אילן,
הסנטימנטים שיש לי לגלוק, שווים בערך לאלו שיש לך לגומיות האלה שמצמידים לעטינים של הפרה במכונת החליבה.
המוסטנג הוא כלי מאד נחמד אבל די עדין.
לפני חודשיים הגיע לקל-וי אחד שנפל לו המוסטנג, המנוף הזה שלוחץ על נצרת הנוקר נשבר.
א.
הסנטימנטים שיש לי לגלוק, שווים בערך לאלו שיש לך לגומיות האלה שמצמידים לעטינים של הפרה במכונת החליבה.
המוסטנג הוא כלי מאד נחמד אבל די עדין.
לפני חודשיים הגיע לקל-וי אחד שנפל לו המוסטנג, המנוף הזה שלוחץ על נצרת הנוקר נשבר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי זהב

קראון כתב:סליחה על הבורות, אבל המוסטנג היחיד שאני מכיר מבקר במוסך ולא בנשקיה.
קולט מוסטנג.
קוטר 9קצר, האקדח היחידי שאני מכיר בקוטר הזה שמשתמש במנגנון נעילה בראונינג במקום בהכבדה של קפיץ קשה ומעצבן.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Webart כתב:itamar כתב:לפני חודשיים הגיע לקל-וי אחד שנפל לו המוסטנג, המנוף הזה שלוחץ על נצרת הנוקר נשבר.
אני גם מכיר אישית אחד שנפל לו הגלוק, על שטיח... נשבר לו המחלק.
אתה מדבר אישית עם בעל גלוק שהנוקר יצא לו החוצה דרך פני הנוקר..
אם תרצה בערב אעלה תמונה.
ואתה מדבר אישית עם אחד ששבר קפיץ הדק בהקלר..
מושלם יש רק בקופת חולים
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

קראון כתב:אבל בשביל זה צריל ללכת עם כדור בבית הבליעה. לא?
בארצנו זה לא כל כך מקובל.
יש לי מן שריטה משונה כזו.. אני מעדיף לעשות מה שמושכל, מה שהגיוני, מה שמתאים ולא מה שמקובל.
לפי ההגיון שלך הייתי צריך אקדח עם ניצרה נצורה, עגיל בפופיק ולראות הדוגמניות. אני לא.
itamar כתב:הצעדן כתב:וגם אם כן זו לא היוקרה של האקדח שתעשה את הבדל כשהאוייב מולך נמצא בתנועה
ומצד שני, אם אתה יודע לנצל פיצ'רים מובנים שמיועדים לתפעול מהיר של הכלי, אתה כבר ביתרון יחסי.
ברי אני מתפלא עליך...
אני מוכן להעמיד את אלירן מלכי עם הגלוק 21 שלו + התוספת של חתיכת קרטון מקופל על הקת מול כל אחד מההקלריסטים שיש פה בתחרות ולראות כמה יתרון הפיצ'רים האלה נותנים.
א.
איתמר, אמנם פה לא מטווח, אבל עם כל הכבוד לחברי מלכי (ויש כבוד, הערכה ופרגון רבים) הדוגמא שהבאת לא דומה לכלום.
אומרים שצריך להשוות תפוח לתפוח ולא תפוח לתפוז. אתה השווית פה תפוח לפלאפל עם חריף.
מה הקשר בין ירי ספורטיבי לירי טקטי (נטו) במקרה הזה שהוא קיצוני לגמרי?
נכון שיש בסיס להשוואה ברמת המיומנות של היורה (ולא מציע לאף אחד לנסות על הג'ינג'י הזה תרגילי "מי מוציא כדור ראשון") בירי ספורטיבי וטקטי אבל עם כל הכבוד, לא ראיתי מטרת נייר מצמצמת מרחק ליורה בתחרות כשהוא משתמש ביד החלשה לחסום את הסכין או לחלופין להדוף מהדרך את המאובטח.
נו באמת. זה לא רציני.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
ברי שלום.
אתה צודק. אבל משום מה במטווח שאני הולך אליו תמיד מזהירים אותי לא ללכת עם כדור בבית הבליעה. בארה"ב הבנתי שהמצב קצת שונה, ושמקובל ללכת "עם" בלי שיסתכלו עליך כאוייב הציבור וסכנה למין האנושי.
אגב יש לך המלצה לנרתיק חיצוני נוח לצעידה ולנסיעה ל-P7?
אני מנסה לאסוף המלצות כדי לצמצם את טווח החיפוש.
ובמקרה שלך, אין חכם כבעל ניסיון.
אתה צודק. אבל משום מה במטווח שאני הולך אליו תמיד מזהירים אותי לא ללכת עם כדור בבית הבליעה. בארה"ב הבנתי שהמצב קצת שונה, ושמקובל ללכת "עם" בלי שיסתכלו עליך כאוייב הציבור וסכנה למין האנושי.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

קראון כתב:ברי שלום.
עגיל בפופיק זה לא משהו סימפטי, ובמקום לראות "הדוגמניות" עדיף לצאת עם דוגמניות.
אתה צועד פה בקוליס עמוק עמוק שרבים עברו בו.
אקסיומה: אחד החסרונות הגדולים (לא אגיד היחיד) של האקדח הזה הנו חוסר האיזון שלו ומרכז כובד שניתן להגדיר במילה ביזארי. על התכונות החיוביות שלו יש trade off וזה אחד גדול.
אני מסתובב איתו בנרתיק צ'יקמוק פנימי מקורדורה.
יש לי נרתיק קיידקס חיצוני וקצת מעצבן, בעיקר מקשה על הסלקה.
יש לי נרתיק חיצוני מעור, בעל ייחוס רב אבל גם סובל מאותה בעיה של חוסר איזון.
יש גם פנימי מעור אבל סובל מהזעה ונקודות חלודה.
לדעתי בחו"ל ישנם נרתיקים טובים ל-P7 אבל קשה לדעת איזה והמחירים של אלו שעל הכוונת כ"כ גבוהים שאין בכוונתי להמר על מחירם ולהזמין.
נראה לי שבסוף אשבר, אלך לקנות מחט עור וחומר עבודה ואתפור נרתיק בעצמי. ממש ממש לא בא לי אבל אני לא רואה ברירה כרגע.
כל הנרתיקים שניסיתי לאקדח הזה היו תמיד בעלי חיסרון משמעותי זה או אחר.
לדעתי, אין לי מנוס מתכנון של נרתיק כזה מאפס. אבל ממש לא בא לי על כאב הראש הזה כרגע.
דרך אגב, התופעה של כאבי גב, צד, מיחושים בגלוטוס מקסימוס ומיני הצקות מהסוג הזה היו מנת חלקי עם כמעט כל אקדח.
בתקופה מסויימת כשהלכתי קרוב לשנה בלי אקדח - אפשר להוריד את הגבות לחצי התורן בחזרה - מיחושי הגב שלי חלפו כלא היו, כחודשיים אחרי שחזרתי לשאת את האקדח חזרו המיחושים.
ברשימה אקדחים רבים שהיו חגורים עלי, קלים, כבדים, ארוכים, קצרים כולם את הגב תופסים.
זה חלק מהעניין. השלמתי עם זה, אבל כנראה שבתוך המגבלה הזו ניתן לשפר ולהקל.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
תודה ברי. עודדת אותי שכל האקדחים עושים כאבי גב/אגן, וגם חסכת לי מקצת מייסורי המצפון על שהשארתי את הגלוק 26 בחלון הראווה ובחרתי ב"שובר האגן".
אצל אנשים ממש רזים כמוני (עור ועצמות) נשיאה פנימית מחייבת מכנסיים גדולים בשני מספרים ואז ללא האקדח זה נראה כאילו אתה אנורקטי משלומפר. חוצמזה שבצעידות ארוכות נוצר חום רב בשרירים העוטפים את האגן הגורם לזיעה שממש לא בריאה לאקדח זה.
לכן אני מחפש נרתיק חיצוני שבו האקדח שקוע עמוק ותפוס במרכז הכובד שלו ולא מתחתיו (כמו במרבית הנרתיקים שקניתי/ניסיתי), מה שיצור מומנט מעצבן על עצם האגן.
אני מקווה שבסוף יהיה מי שירים את הכפפה, ימציא כזה נרתיק ויפתור את הבעייה אחת ולתמיד.
צר לי, אבל אני לא מומחה לתכנון נרתיקים, ולפני שאני קונה אני אוהב לבדוק את הסחורה.
אצל אנשים ממש רזים כמוני (עור ועצמות) נשיאה פנימית מחייבת מכנסיים גדולים בשני מספרים ואז ללא האקדח זה נראה כאילו אתה אנורקטי משלומפר. חוצמזה שבצעידות ארוכות נוצר חום רב בשרירים העוטפים את האגן הגורם לזיעה שממש לא בריאה לאקדח זה.
לכן אני מחפש נרתיק חיצוני שבו האקדח שקוע עמוק ותפוס במרכז הכובד שלו ולא מתחתיו (כמו במרבית הנרתיקים שקניתי/ניסיתי), מה שיצור מומנט מעצבן על עצם האגן.
אני מקווה שבסוף יהיה מי שירים את הכפפה, ימציא כזה נרתיק ויפתור את הבעייה אחת ולתמיד.
צר לי, אבל אני לא מומחה לתכנון נרתיקים, ולפני שאני קונה אני אוהב לבדוק את הסחורה.
- סליקאי זהב

ברי,
יכול להיות שמלכי לא הייתה דוגמא טובה..
אבל הרבה יחידות צבא מובחרות, שירותי ביטחון, יחידות לוט"ר, משטרה מכל הצבעים והסוגים שפשוט חיים משימוש בנשק, ועבורם מטרה חמושה שמקצרת אליהם טווח היא חלק משיגרת יומם לא רואים את הפי'צרים האלה בתור דבר חיוני.
אפילו ה-GSG 9 שעבורם תוכנן ה-P7 זנחו אותו לאנחות.
אני אגיד לך יותר מזה. אם הפיצ'רים האלה היו כל כך להיט ואם הייתה להם דרישה חזקה מהשטח הרבה חברות אחרות היו מאמצות אותם בגירסא כזו או אחרת כדי לרכב על הגל ולנסות לחטוף פלח שוק.
בדיוק כמו שכל החברות הלכו כמו עדר אחרי גלוק ויצרו נשקים עם גוף פולימרי והדק חרא.
רוצה דוגמא? תסתכל בתמונות של דביר כמה הודעות למעלה...
אז מה קורה פה בדיוק? מקרה של בגדי המלך החדשים? כולם טמבלים ורק יחידי סגולה יכולים לראות/להבין מה שכל העולם עיוור מראות?
אולי סתם HK הפסיקו לייצר את הדגם הזה כדי להעלות את הערך האספני שלו.. ואולי סתם ממשיכים כבר כמעט 100 שנה לייצר אקדחי 1911, ואולי סתם ממשיכים לייצר אקדחים מבוססי מנגנון בראונינג.
לא יודע ברי, אבל מה לעשות שלמפגר כמוני נראה שאם ב-150 שנה הצליחו להסתדר יפה מאד ללא הפיצ'רים האלה אז נראה לי שימשיכו להסתדר בלעדיהם גם ב-150 שנה הבאות.
א.
אבל הרבה יחידות צבא מובחרות, שירותי ביטחון, יחידות לוט"ר, משטרה מכל הצבעים והסוגים שפשוט חיים משימוש בנשק, ועבורם מטרה חמושה שמקצרת אליהם טווח היא חלק משיגרת יומם לא רואים את הפי'צרים האלה בתור דבר חיוני.
אני אגיד לך יותר מזה. אם הפיצ'רים האלה היו כל כך להיט ואם הייתה להם דרישה חזקה מהשטח הרבה חברות אחרות היו מאמצות אותם בגירסא כזו או אחרת כדי לרכב על הגל ולנסות לחטוף פלח שוק.
בדיוק כמו שכל החברות הלכו כמו עדר אחרי גלוק ויצרו נשקים עם גוף פולימרי והדק חרא.
אז מה קורה פה בדיוק? מקרה של בגדי המלך החדשים? כולם טמבלים ורק יחידי סגולה יכולים לראות/להבין מה שכל העולם עיוור מראות?
אולי סתם HK הפסיקו לייצר את הדגם הזה כדי להעלות את הערך האספני שלו.. ואולי סתם ממשיכים כבר כמעט 100 שנה לייצר אקדחי 1911, ואולי סתם ממשיכים לייצר אקדחים מבוססי מנגנון בראונינג.
לא יודע ברי, אבל מה לעשות שלמפגר כמוני נראה שאם ב-150 שנה הצליחו להסתדר יפה מאד ללא הפיצ'רים האלה אז נראה לי שימשיכו להסתדר בלעדיהם גם ב-150 שנה הבאות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:ברי,
זה לא משנה מלכי או כל אחד אחר. מה שמשנה זו הקונסטלציה
הרבה יחידות צבא, שירותי בטחון, יחידות לוט"ר (מילת הקסם - לוט"ר אוווווווו), משטרה מהווים ממש אור לגויים.. נו נו..
יש הבדל גדול בין תפיסה של ירי הגנתי, ירי התקפי וירי ספורטיבי.
יש גם שילובים בין השניים הראשונים בעיקר. על speedrock שמעת ? עכשיו תחשוב על זה בהקשר של P7 ולעומת זאת בהקשר של גלוק (DA או SA או באיזה שם שתבחר לו what ever)
סיסמאות זה יפה, ולציין אלף ואחד שמות מגניבים ותארים של יחידות וממלכתיות לא עושה לי את זה בכלל ובמרבית המקרים - ולדעתי בעיני כל מי שבאמת מבין - זה שאצל X או Y יש מסקנה מסויימת לא בהכרח נכון בלשון המעטה ולעתים דווקא להיפך.
לא זה המקום להכנס לדקויות, אבל כמי שמצוי בפרטים אני יכול לומר שלפחות בכמה מקומות שהראש עובד והאגו לא, הצליחו להפנים שאפשר לפתוח את הפרדיגמות לדיון, זה בהשאלה לתפיסות טקטיות ושינויי טכניקה ולא ספציפית בהקשר של הP7 אבל הכלל תופס פה.
בשורה התחתונה, לא משנה לי מי אומר מה. מה שכן משנה לי הן העובדות בשטח והגיון מושכל.
לא מכיר את הפרטים ולא יכול לחוות דעה.
נו, מה אמרת בזה?
שאנשים ימשיכו להשתמש בחלונות של מיקרוסופט?
שאנשים ימשיכו להניע את עצמם ממקום למקום באמצעות נפט במקום באנרגיה ירוקה?
שאנשים מבזבזים זמן יקר ותאי מח בפטפוטי סרק סלולריים?
שאנשים צופים בתוכניות טראש כמו השרדות והדוגמניות? (שק החבטות החדש שלי) תבדוק את הרייטינג.
כל אחד יעשה מה שנכון וטוב לו, אני האחרון שיגיד למישהו מה לעשות ואיך לעשות, אבל בהחלט אביא לידיעת מי שאכפת לי ממנו שיש אולי דרך אחרת יעילה יותר לפעמים שאולי במקרים מסויימים יעשו את ההבדל בין סיפור בעיתון לעדות אישית מאדם חי.
כאמור, לא ממש מעניין אותי מי אומר כמו מה נאמר, ואני לא ראיתי התייחסות עניינית לפיצ'ר המדובר, למה הוא לא מתאים או מסוכן, או לא יעיל וכדומה.
ונסיים בעקיצונת קטנה כדי שלא יהיה משעמם, האם יתכן שאחד מהגופים שהזכרת הוציא את האקדח הזה משירות כי הוא מסוכן והיו איתו פליטות כדור ? (אז מה אם מתחו אזיקונים על מנוף הדריכה, בכל זאת מקצוענים שאקלים ותארים דומים).
וכן, ימשיכו עוד 300 שנים, אז מה ?! ממתי העדר קובע מה באמת טוב ?
אין לי שום דבר רע לומר על 1911 בד"כ (לפחות הכלים הפחות מפונקים), למתוח ביקורת על בראונינג, או להגיד דברים רעים על גלוק (בעצם פה דווקא יש לי למרות הגלוקים שבאמתחתי), יחד עם זאת אני כן יכול לומר דברים בשבחו של מנגנון שנותן יתרון טקטי בנשיאת נשק למטרה הגנתית ולפעמים גם טקטית.
א.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
נו באמת אילן, הייתה חייב לשבת לי ככה על המצפון עם הקולט מוסטנג (5 כד' במחסנית) שמכרתי, היה אקדח פצפון ומדהים במיוחד ביכולת ההסלקה. בשנה האחרונה בעלים של G-26 והיתרון הגדול שלו הוא באפשרות לשנות את תצורת האקדח ע"י בחירת מחסנית הנשיאה: 10, 12, או 15 כד' + מתאם. החיסרון היחיד בגלוק לי באופן אישי, הוא בעצר המחלק, לא נוח לשמאליים למרות שהחלפתי לבולט יותר.
יזהר.
יזהר.
כשהראש דפוק - כל הגוף סובל
כאמור, לא ממש מעניין אותי מי אומר כמו מה נאמר, ואני לא ראיתי התייחסות עניינית לפיצ'ר המדובר, למה הוא לא מתאים או מסוכן, או לא יעיל וכדומה.
ברי,
לא ראית ממני שום התייחסות לפיצ'ר הזה כי אני אדיש לו. בדיוק כמו ששאר ציבור הלקוחות אדיש לו. אני יכול איתו בדיוק כמו שאני יכול בלעדיו.
והבאתי את הדוגמא של כוחות ביטחון למיניהם בתור דוגמא לגופים שערים ואיכפתיים לכל החידושים שיש בשוק. אם יש איזה פיצ'ר שיעניק להם יתרון יחסי משמעותי - הם יהיו הראשונים להצטייד בו.
תראה ברי, פעם בכמה זמן קם איזה יצרן שמעיז לנסות להפוך לנו את תפיסת ההפעלה של המוצרים שאנחנו משתמשים בהם ביום יום. לפעמים זה מצליח ולפעמים זה לא.
אנשים יהיו מוכנים לשנות את ההרגלים שלהם אם החידוש מעניק להם קפיצת מדרגה יחסית למה שיש להם היום.
אני אתן לך כמה דוגמאות:
- בשנות ה-60 חברת NSU יצאה עם מכונית RO-80 מבוססת מנוע וינקל. מנוע חסר בוכנות מהפכני לכל הדעות. היו בעיות, אני מאמין שהיו יכולים לפתור אותן אבל לא בגלל זה הקונספט נפל. הקונספט נפל כי המנוע הזה לא נתן שום קפיצת מדרגה יחסית למנועי הבוכנה שהיו קיימים בשוק.
- ציטרואן. יצאו עם מערכת מתלים הדראולית. חווית נסיעה שלא מהעולם הזה... הרעיון לא תפס כי היתרון שקיבלת לא שווה את הבלגן שבתחזוקת המערכת.
- iphone של אפל: אנשים היו מוכנים לשנות את תפיסת ההפעלה של הטלפונים הסלולריים כי ממשק המשתמש של המוצר הזה נותן פשוט חוויה מעולם אחר.
- Windows שכולנו אוהבים לשנוא. מוצר מחורבן, אבל בסך הכל עושה את העבודה. מאפשר אינטגרציה טובה בין יישומים שונים ביחוד בתחום ה-OFFICE ולכן הוא מצליח. ומה קורה עם ויסטה? כל השוק בקריזה כי המשקל/מחיר של המערכת הזו כבר עבר את היתרון היחסי שהיא מעניקה.
- מיקום דוושות ברכב: שמת לב שבקרטינג מרוץ (ואני חושב שגם בפורמולה1) דוושת הבלם היא ברגל שמאל? יש לזה סיבה שבגללה אנשים יהיו מוכנים לשנות הרגלים. דוושת הבלם + גז משמשת מאוד בסיבובים ונותנת לך יתרון יחסי משמעותי.
- מטוס סילון מול מדחף: מה רע במטוס מדחף? עד היום הם נחשבים לאמינים ביותר מכל המטוסים, תחזוקה נמוכה וזולה, ונותנים לך את מספר שעות הטיסה הגבוה ביותר בין טיפול לטיפול. ובכל זאת אנשים מוכנים לקחת על עצמם את הנטל והעלות שבמטוס סילון בגלל המהירות שהוא נותן.
ברי, תמיד יהיו כמה אנשים שימשיכו ליסוע בציטרואן BX והם צודקים. חויית נסיעה כזו לא תקבל בשום רכב. אבל העדר שאתה כל כך מזלזל בו צודק גם כן.
כי כשהעדר רואה משהו שמדליק אותו -הוא זורם לשם כמו עדר. וכשהוא לא רואה משהו שמדליק אותו - הוא בורח משם כמו עדר.
ועובדה גם שהחברה שייצרה את המוצר הזה הפסיקה להאמין בו והורידה אותו מפס הייצור מדברת בעד עצמה על כישלון הקונספט הזה הכי טוב.
ואם יצא לך פעם לעבוד בחברה חדשנית שמוציאה מוצרים מהפכניים לשוק, היית יודע בדיוק כמה קשה זה להרוג את בן הטיפוחים שלך ומה שחשבת שיהיה מוצר הדגל המוביל של החברה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר שלום
תרשה לי לא להסכים איתך. ברי צודק לדעתי.
העדר של היום והעדר של פעם הוא לא אותו עדר. עדר זה משהו שאיכותו משתנה עם הזמן (לפעמים משתפרת ולפעמים מתדרדרת)
העדר של היום רואה תוכניות ריאליטי בשקל תשעים, בוחר מועמדים אנמיים לנשיאות ארה"ב (מה אין בכל האימפריה מישהו יותר טוב משלושת המוסקטרים?), עושה מוזיקה גרועה (מזמן לא שמעתי משהו חדש ברמה), ומקבל הרבה החלטות לא ריאליות (להיכנס לאוברדרפט בשביל טיולי משפחה בחו"ל כששהשכלה של הילדיםכבר ירדה לטימיון כי אין כסף למחשב או לשיעור פרטי).
לכן אני כבר מזמן לא חלק מהעדר.
אגב מזל שגם גלילאו וקופרניקוס לא הלכו עם העדר, אחרת השמש הייתה ממשיכה להסתובב סביבנו. מה לא?
תרשה לי לא להסכים איתך. ברי צודק לדעתי.
העדר של היום והעדר של פעם הוא לא אותו עדר. עדר זה משהו שאיכותו משתנה עם הזמן (לפעמים משתפרת ולפעמים מתדרדרת)
העדר של היום רואה תוכניות ריאליטי בשקל תשעים, בוחר מועמדים אנמיים לנשיאות ארה"ב (מה אין בכל האימפריה מישהו יותר טוב משלושת המוסקטרים?), עושה מוזיקה גרועה (מזמן לא שמעתי משהו חדש ברמה), ומקבל הרבה החלטות לא ריאליות (להיכנס לאוברדרפט בשביל טיולי משפחה בחו"ל כששהשכלה של הילדיםכבר ירדה לטימיון כי אין כסף למחשב או לשיעור פרטי).
לכן אני כבר מזמן לא חלק מהעדר.
אגב מזל שגם גלילאו וקופרניקוס לא הלכו עם העדר, אחרת השמש הייתה ממשיכה להסתובב סביבנו. מה לא?
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד