"סינגל אקשן" ו " דאבל אקשן" - הגדרה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
"סינגל אקשן" ו " דאבל אקשן" - הגדרה
בעקבות הדיון הזה :
http://www.haslik.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=16784&sid=75260e59eb4d694a9687620eef2ea7f0
(בעקבות מערכת ההדק ושחרור הנוקר היחודית של גלוק וכל ה"חיקויים" למיניהם אני חושב שיש צורך להגדיר באופן ברור את המושג "סינגל אקשן" ו " דאבל אקשן" .)
יש לי הרגשה שצריך להגדיר את המושגים הללו.
לדעתי האישית :
"סינגל אקשן" דורש ממך לדרוך את הנוקר לפני הלחיצה על ההדק וזאת או ע"י דריכה ידנית של הנוקר (במקרה של נוקר גלוי) או דריכה של הצינה (גריפת כדור לבית הבליעה ודריכה של הנוקר )
ולכן בכדור עקר אין לך את האפשרות לנסות לבצע נקירה של אותו כדור פעם נוספת
ב "דאבל אקשן" ,משיכה של ההדק תגרום לדריכה מלאה של הנוקר ולכן בכדור עקר יש לך את האפשרות לנסות לבצע נקירה של אותו כדור פעם נוספת.
אם למשהו יש הגדרה קולעת יותר אני השמח לשמוע -> לדעתי שווה דיון
http://www.haslik.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=16784&sid=75260e59eb4d694a9687620eef2ea7f0
(בעקבות מערכת ההדק ושחרור הנוקר היחודית של גלוק וכל ה"חיקויים" למיניהם אני חושב שיש צורך להגדיר באופן ברור את המושג "סינגל אקשן" ו " דאבל אקשן" .)
יש לי הרגשה שצריך להגדיר את המושגים הללו.
לדעתי האישית :
"סינגל אקשן" דורש ממך לדרוך את הנוקר לפני הלחיצה על ההדק וזאת או ע"י דריכה ידנית של הנוקר (במקרה של נוקר גלוי) או דריכה של הצינה (גריפת כדור לבית הבליעה ודריכה של הנוקר )
ולכן בכדור עקר אין לך את האפשרות לנסות לבצע נקירה של אותו כדור פעם נוספת
ב "דאבל אקשן" ,משיכה של ההדק תגרום לדריכה מלאה של הנוקר ולכן בכדור עקר יש לך את האפשרות לנסות לבצע נקירה של אותו כדור פעם נוספת.
אם למשהו יש הגדרה קולעת יותר אני השמח לשמוע -> לדעתי שווה דיון
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
Re: "סינגל אקשן" ו " דאבל אקשן" - הגדרה
argra11 שבת שלום !
"סינגל אקשן" - בצורה טבעית אין קשר בין ההדק לפטיש,לכן צריך למשוך במחלק כדי לדרוך את הפטיש רק אז נוצר קשר בין ההדק לפטיש.
" דאבל אקשן" - בצורה טבעית יש קשר בין ההדק לפטיש,וזה נותן את היכולת לדרוך את האקדח להשמיט פטיש ובמקרה הצורך לשלוף ולירות ללא דריכה.
דבר נוסף אתה לא דורך נוקר אתה דורך פטיש: גלוק ,שטייר, וחבריו מנגנון הירי שלהם הוא סינגל אקשן ושם כן הפטיש הוא גם הנוקר.יורם שטיינר
"סינגל אקשן" - בצורה טבעית אין קשר בין ההדק לפטיש,לכן צריך למשוך במחלק כדי לדרוך את הפטיש רק אז נוצר קשר בין ההדק לפטיש.
" דאבל אקשן" - בצורה טבעית יש קשר בין ההדק לפטיש,וזה נותן את היכולת לדרוך את האקדח להשמיט פטיש ובמקרה הצורך לשלוף ולירות ללא דריכה.
דבר נוסף אתה לא דורך נוקר אתה דורך פטיש: גלוק ,שטייר, וחבריו מנגנון הירי שלהם הוא סינגל אקשן ושם כן הפטיש הוא גם הנוקר.יורם שטיינר
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
- סליקאי כסף

אם נשתמש במושג בעברית הכל יהיה ברור מאוד:
"single action" - "פעולה בודדת". לחיצת הדק עושה פעולה אחת בלבד - שחרור הפטיש/הנוקר
"double action" - "פעולה כפולה". לחיצה על ההדק עושה שתי פעולות - דריכת הפטיש/הנוקר ולאחר מכן שחרורו. ישנה גם תת תצורה - "DAO - double action only", בה לא ניתן כלל לדרוך את הפטיש/הנוקר אלא באמצעות הלחיצה על ההדק (הדגם הישן של Sphynx380, Taurus millennium)
מנגנון של גלוק ודומיו אינו מוגדר באחת התצורות הנ"ל, היות ופעולת הדריכה מתבצעת ע"י הצינה (לא ניתן לדרוך נוקר בלחיצה על ההדק), אך לחיצה על ההדק לא רק משחררת את הנוקר, אלא גם עושה "השלמת דריכה". מנגנון קיבל מהיצרן שם "safe action" - פעולה בטיחותית. אין שום היגיון וצורך לנסות להתאים תצורה זו לאחת התצורות הקיימות כי זה פשוט לא זה.
"single action" - "פעולה בודדת". לחיצת הדק עושה פעולה אחת בלבד - שחרור הפטיש/הנוקר
"double action" - "פעולה כפולה". לחיצה על ההדק עושה שתי פעולות - דריכת הפטיש/הנוקר ולאחר מכן שחרורו. ישנה גם תת תצורה - "DAO - double action only", בה לא ניתן כלל לדרוך את הפטיש/הנוקר אלא באמצעות הלחיצה על ההדק (הדגם הישן של Sphynx380, Taurus millennium)
מנגנון של גלוק ודומיו אינו מוגדר באחת התצורות הנ"ל, היות ופעולת הדריכה מתבצעת ע"י הצינה (לא ניתן לדרוך נוקר בלחיצה על ההדק), אך לחיצה על ההדק לא רק משחררת את הנוקר, אלא גם עושה "השלמת דריכה". מנגנון קיבל מהיצרן שם "safe action" - פעולה בטיחותית. אין שום היגיון וצורך לנסות להתאים תצורה זו לאחת התצורות הקיימות כי זה פשוט לא זה.
- סליקאי טיטניום

ערב טוב !
מה לא היה מובן בהסבר פשות , שני בגלוק ההדק רק משחרר את הנוקר ולא דורך אותו . דריכה נוקר עם ההדק נמצאת בהקלר . יורם
מה לא היה מובן בהסבר פשות , שני בגלוק ההדק רק משחרר את הנוקר ולא דורך אותו . דריכה נוקר עם ההדק נמצאת בהקלר . יורם
- סליקאי כסף

spy כתב:מנגנון של גלוק ודומיו אינו מוגדר באחת התצורות הנ"ל, היות ופעולת הדריכה מתבצעת ע"י הצינה (לא ניתן לדרוך נוקר בלחיצה על ההדק), אך לחיצה על ההדק לא רק משחררת את הנוקר, אלא גם עושה "השלמת דריכה". מנגנון קיבל מהיצרן שם "safe action" - פעולה בטיחותית. אין שום היגיון וצורך לנסות להתאים תצורה זו לאחת התצורות הקיימות כי זה פשוט לא זה.
גם אם המנגנון של גלוק הוא "חצי קלאצ'" לדעתי הוא עדיין DA וכך גם לדעת ה-BATF.
SAFE ACTION כמו GLOCK PERFECTION וכו' זה כבר עבודה של אנשי שיווק כדי למתג את האקדח. בתכלס מתחת למכסה המנוע זה הדק שדורך את הנוקר ובסוף משחרר אותו (DA).
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

tacticalshadow כתב:ערב טוב !
הקלר זה משפחה של כלים כך שאתה לא יכול לדבר על כלי אחד.
1. ב-P7, זה SA כי את הנוקר אתה דורך בעזרת המסחט (ולא עם ההדק).
2. USP וכו - יש לך 7 וארינטים החל מ-SA ועד ל-DAO.
3. VP70 - הדק DAO זוועתי
4. P2000 וכו - הדק LEM שהוא DAO עם מהלך קצר
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מה קורה ב- s&w 99?
לא למען המית, נתון הנשק בידינו אלא כדי לשמור על החיים.
יצחק שדה
יצחק שדה
ידידי שלום !
תחום האקדחים אני עוסק בו יום יום, אני הסברתי בצורה הפשוטה והמדוייקת ביותר. אם לא הבנתה אז איתך הסליחה. יורם
תחום האקדחים אני עוסק בו יום יום, אני הסברתי בצורה הפשוטה והמדוייקת ביותר. אם לא הבנתה אז איתך הסליחה. יורם
- סליקאי כסף

Harel כתב:מה קורה ב- s&w 99?
DA
higt-power כתב:Harel כתב:מה קורה ב- s&w 99?
DA
יכול להיות שיש וריאנט של DAO, אבל המודל שאני מכיר הוא SA/DA כשמשמיט הנוקר נמצא בתור לחצן על גבי הצינה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני בדעה של איתמר,
הגלוק הוא DA, הוא אומנם לא כולל פיצ'ר של נקירה חוזרת.
והוא לא בדיוק מבצע משיכה של הפטיש\נוקר כל הדרך, אבל שורה תחתונה :
פעולה בודדת - מבצע שיחרור של נוקר\פטיש דרוך
פעולה כפולה - מבצע X ואז שיחרור.
משיכה מלאה\חלקית מה זה משנה ? שורה תחתונה הוא עושה משהו לפני השיחרור
הגלוק הוא DA, הוא אומנם לא כולל פיצ'ר של נקירה חוזרת.
והוא לא בדיוק מבצע משיכה של הפטיש\נוקר כל הדרך, אבל שורה תחתונה :
פעולה בודדת - מבצע שיחרור של נוקר\פטיש דרוך
פעולה כפולה - מבצע X ואז שיחרור.
משיכה מלאה\חלקית מה זה משנה ? שורה תחתונה הוא עושה משהו לפני השיחרור
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד