Glock 28
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Glock 28
שלום.
אני מעוניין בחוות דעת על האקדח Glock 28.
הבנתי שיש לו מנגנון נעילה שונה משל אחיו הגדולים, עקב רתע מופחת של התחמושת.
האם כוח העצירה שלו נחות משמעותית מזה של G26 עבור פגיעה זהה?
האם יהיו חלקי חילוף עבורו בהנחה שיהיה צורך בתיקונים?
האם מותר לירות בו תחמושת מוגברת P+ או +P+?
הבנתי שהוא אינו מיובא לארץ, אך ראיתי בנשקיה של הסליק שהוא קיים. האם יש ייבוא לפי דרישה? ואם כן מה מחירו המשוער לחדש?
הסיבה לשאלות היא שאני נושא אקדח 9 מ"מ מדהים אבל ששוקל טון ודי מעיק על עצמות האגן ואני שוקל לעבור לאקדח יותר דיאטטי. קראתי רבות על אקדחי subcompact ואף יריתי ב-G26 כ"ד, אבל יש לו רתע די מעצבן. האם אקדחי 0.38 הם בגדר אופציה להגנה עצמית או שהם ה-0.22 החדש?
אני מעוניין בחוות דעת על האקדח Glock 28.
הבנתי שיש לו מנגנון נעילה שונה משל אחיו הגדולים, עקב רתע מופחת של התחמושת.
האם כוח העצירה שלו נחות משמעותית מזה של G26 עבור פגיעה זהה?
האם יהיו חלקי חילוף עבורו בהנחה שיהיה צורך בתיקונים?
האם מותר לירות בו תחמושת מוגברת P+ או +P+?
הבנתי שהוא אינו מיובא לארץ, אך ראיתי בנשקיה של הסליק שהוא קיים. האם יש ייבוא לפי דרישה? ואם כן מה מחירו המשוער לחדש?
הסיבה לשאלות היא שאני נושא אקדח 9 מ"מ מדהים אבל ששוקל טון ודי מעיק על עצמות האגן ואני שוקל לעבור לאקדח יותר דיאטטי. קראתי רבות על אקדחי subcompact ואף יריתי ב-G26 כ"ד, אבל יש לו רתע די מעצבן. האם אקדחי 0.38 הם בגדר אופציה להגנה עצמית או שהם ה-0.22 החדש?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

אקדחי 380 משמשים בעיקר כאקדחי גיבוי לנשק הראשי.
אין ספק שפגיעתו של זה אינה כמו של אחיו הגדול, אך בהיותו אקדח גיבוי, סביר שיופעל בטווחים קצרים מאאאד.
אקדח גיבוי צריך להיות קטן, וקל להסתרה, הרבה יותר מ G28, לדוגמא וולטר PPK.
ככלי ראשי - לא מציאה גדולה. כמו רבים מאחיו לתחמושת מנגנון הנעילה הוא BLOWBACK, ללא תנועה של הקנה. סביר אם כן להניח שרתיעתו גדולה יותר מזו של G26.
יש לפחות חבר אחד בסליק שמחזיק בכלי כזה. אם ירצה - יחשוף את עצמו.
בגודל הזה יש אפשרויות טובות יותר.
אין ספק שפגיעתו של זה אינה כמו של אחיו הגדול, אך בהיותו אקדח גיבוי, סביר שיופעל בטווחים קצרים מאאאד.
ככלי ראשי - לא מציאה גדולה. כמו רבים מאחיו לתחמושת מנגנון הנעילה הוא BLOWBACK, ללא תנועה של הקנה. סביר אם כן להניח שרתיעתו גדולה יותר מזו של G26.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
תודה לדון על התשובה.
עם מדיניות הרישיונות של משרד הפנים הנשק הראשי הוא גם המשני.
לפיכך אני מבין מתשובתך שה-G28 כלל אינו מועמד לשרת בתפקיד Body Guard.
אני סוחב ביום-יום P7 אותו אני מאד אוהב, אבל האגן ממנו כבר ממש כואב.
אם להחליפו, אז רק במועמד חדש, ראוי ומתאים, כזה שהפער במשקל יהיה שווה לפחות לפער בסנטימנטים.
עם מדיניות הרישיונות של משרד הפנים הנשק הראשי הוא גם המשני.
לפיכך אני מבין מתשובתך שה-G28 כלל אינו מועמד לשרת בתפקיד Body Guard.
אני סוחב ביום-יום P7 אותו אני מאד אוהב, אבל האגן ממנו כבר ממש כואב.
אם להחליפו, אז רק במועמד חדש, ראוי ומתאים, כזה שהפער במשקל יהיה שווה לפחות לפער בסנטימנטים.
- סליקאי זהב

גלוק 28 - 9 קצר.
לא מי יודע מה מלהיב, אבל לא מי יודע מה גרוע.
אם אתה חושב על 9 קצר יש הרבה אפשרויות לכלי נשק קומפקטיים וקלים.
א.
לא מי יודע מה מלהיב, אבל לא מי יודע מה גרוע.
אם אתה חושב על 9 קצר יש הרבה אפשרויות לכלי נשק קומפקטיים וקלים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

שלום איתמר.
השאלה היא האם הם גם אמינים וידעו לתפקד בתנאים קשים כמו הגלוק?
אני מעדיף אקדח עם כמה שפחות בליטות עליו מבחינת נוחות הנשיאה והשליפה.
וכמובן שאלת השאלות היא האם נכון לעשות רגרסיה מ-9 ארוך ל-9 קצר או שזו טעות מרה.
המשקל והגודל מאד חשובים לי ולכן חשבתי שה-28 הוא בעל פוטנציאל (משקל טעון 675 גרם).
עם זאת, אם הירידה ביכולת העצירה היא ניכרת, אולי עדיף שהאגן יסבול בשקט.
המשקל והגודל מאד חשובים לי ולכן חשבתי שה-28 הוא בעל פוטנציאל (משקל טעון 675 גרם).
- סליקאי זהב

קראון,
באיזו קונפיגורציה של מחסנית ניסית את ה G26 ?
(מקורית - 10 כד', עם +2, עם הארכה גדולה יותר של מחסנית 15 כד'+מתאם ? ... )
יש לכך השפעה לא מבוטלת על היכולת לספוג את הרתע של הקנה הקצר.
נועם.
באיזו קונפיגורציה של מחסנית ניסית את ה G26 ?
(מקורית - 10 כד', עם +2, עם הארכה גדולה יותר של מחסנית 15 כד'+מתאם ? ... )
יש לכך השפעה לא מבוטלת על היכולת לספוג את הרתע של הקנה הקצר.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
donduck כתב:אקדחי 380 משמשים בעיקר כאקדחי גיבוי לנשק הראשי.
לתומי חשבתי שמכור ל 1911
יזכיר מוסטנג - איפה טעיתי ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
Re: Glock 28
קראון כתב:...אני נושא אקדח 9 מ"מ מדהים אבל ששוקל טון...
...
...יריתי ב-G26 כ"ד, אבל יש לו רתע די מעצבן...
אני חושב שענית לעצמך. אקדח קל משקל לעולם יבעט יותר חזק מאקדח כבד היורה אותה תחמושת. עוד לא המציאו משהו שמבטל את חוקי ניוטון במהירויות מתחת לרף היחסות...
לדעתי, אתה רוצה אקדח קל - תצטרך להתרגל לרתע. אני מאמין שגם תוכל להתרגל בקלות. המיד אם אתה משווה מיד ירי באקדח כבד וקל - הרתע של הקל יותר יעצבן, תירה כמה מאות כדורים עם הקל ללא הכבד, לא תרגיש את הרתע יותר... אל תנטוש את 9 ארוך...
נערך לאחרונה על ידי spy בתאריך 14 אפריל 2008, 21:15, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי טיטניום

אילן ב כתב:donduck כתב:אקדחי 380 משמשים בעיקר כאקדחי גיבוי לנשק הראשי.
לתומי חשבתי שמכור ל 1911
יזכיר מוסטנג - איפה טעיתי ?
נכון לגבי 1911
אבל רציתי להזכיר כלי שעובד באותו מנגנון BLOWBACK כמו ה G28, בעוד שהמוסטנג הוא אחד היחידים ב 380 עם מנגנון בראונינג.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
קראון כתב:שלום איתמר.
קרוב מאד למשקל הזה אתה מקבל גלוק 26 או אפילו גלוק 19 ב-9X19.
אם הרתע מפריע לך אתה יכול ללכת על 19C.
לגבי הדף - עם קצת אימון אתה יכול להתרגל לזה.
אותי לדוגמא ההדף של ה-P7 יותר מעצבן מאשר של גלוק 26.
ובתכלס, כן הייתי מייעץ לך ללכת על 9X19 אם אתה יכול.
בסופו של דבר כדור יותר חזק.
לגבי אמינות, אני לדוגמא לא מצאתי שום פגם בוולטר PP או PPK (אבל שוב המשקל שלהם מתקרב מאד לזה של גלוק 26) והם בעלי מחסנית חד טורית.
אתה יכול להסתכל גם על ברטה 9 קצר, כמו זה ששימש ברצח רבין זל..
אקדח קומפקטי ומאד נוח לטעמי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

G19 מאד נוח לירי אבל מבחינתי הוא לא נוח לנשיאה.
לא בגלל המשקל (שגדול רק ב-40 גרם מזה של ה-26) אלא בעיקר בגלל אורך הקת.
כשנכנסים לרכב, נמאס לי שעקב הקת נתקעת במושב (לא נוח לישיבה ולא טוב לריפוד)
בכלל,אני לא אוהב שהידית מבצבצת בצורה ניכרת מהחולצה, שכן זה גורם לאקדח להיות בולט.
ה-P7, בשל שטיחותו ניתן להסלקה טובה בנשיאה אחורית. הבעייה שהוא כבד ואחרי יום ארוך מרגישים הקלה כשהוא הולך לישון בכספת.
ב-G26 הבעייה כמעט ולא מורגשת במחסנית של 10 כדורים בנשיאה צידית.
דרך אגב, נועם, יריתי ב-26 עם הארכה של +2.
היו לי ציפיות גבוהות לגבי G28 - גם יותר קל וגם חשבתי לתומי שיותר נשלט מבחינת רתע. אולם ממה שנכתב כאן אני מבין שהרתע אף עשוי להיות רב יותר ואבדן כושר העצירה אינו מבוטל (והרי זו מהות האקדח לעצור תוקף במצב שכל המעצורים האחרים כשלו).
לפיכך אני אאלץ לחכות עד שיוציאו דגם משופר, שכן להתחיל להחליף נשק כל שנתיים זה עסק יקר, וממה שכרגע יש בשוק אני לא מוצא שיפור מובהק המצדיק את עלות ההחלפה (מי כמוכם יודע שבמכירת הכלי הקודם נגרם הפסד לא מבוטל בשל חולשת השוק).
לא בגלל המשקל (שגדול רק ב-40 גרם מזה של ה-26) אלא בעיקר בגלל אורך הקת.
כשנכנסים לרכב, נמאס לי שעקב הקת נתקעת במושב (לא נוח לישיבה ולא טוב לריפוד)
בכלל,אני לא אוהב שהידית מבצבצת בצורה ניכרת מהחולצה, שכן זה גורם לאקדח להיות בולט.
ה-P7, בשל שטיחותו ניתן להסלקה טובה בנשיאה אחורית. הבעייה שהוא כבד ואחרי יום ארוך מרגישים הקלה כשהוא הולך לישון בכספת.
ב-G26 הבעייה כמעט ולא מורגשת במחסנית של 10 כדורים בנשיאה צידית.
דרך אגב, נועם, יריתי ב-26 עם הארכה של +2.
היו לי ציפיות גבוהות לגבי G28 - גם יותר קל וגם חשבתי לתומי שיותר נשלט מבחינת רתע. אולם ממה שנכתב כאן אני מבין שהרתע אף עשוי להיות רב יותר ואבדן כושר העצירה אינו מבוטל (והרי זו מהות האקדח לעצור תוקף במצב שכל המעצורים האחרים כשלו).
לפיכך אני אאלץ לחכות עד שיוציאו דגם משופר, שכן להתחיל להחליף נשק כל שנתיים זה עסק יקר, וממה שכרגע יש בשוק אני לא מוצא שיפור מובהק המצדיק את עלות ההחלפה (מי כמוכם יודע שבמכירת הכלי הקודם נגרם הפסד לא מבוטל בשל חולשת השוק).
- סליקאי זהב

קראון כתב:G19
גלוק לא יוציאו דגם משופר..
ואני במקומך הייתי מנצל את אחד המפגשים כדי להתייעץ עם אחד המדריכים בפורום בקשר לנרתיק/חגורה שלך ולדרך בה אתה נושא את האקדח.
יש פה 2-3 שיש להם את ה-P7 והם נושאים אותו עליהם כל היום. יכול להיות שיש להם מה לייעץ ומה להעיר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר - זה יכול להיות פתרון מצויין, שכן ה-P7 מאד נוח מבחינתי בירי.
פשוט חשבתי שאולי Glock ייצרו אקדח עם קנה של 19 אבל קת של 26.
כבר ראיתי אקדחים כאלה שניסרו להם את הקת, אבל אני לא בקטע של התעללות באקדח.
דרך אגב, האם הקנה בן 88 המ"מ של ה-26 מוריד בצורה ניכרת את יכולת העצירה של הכדור לעומת הקנה בן 102 המ"מ של ה-19? או שההפרש אינו משמעותי בטווחים של עד 50 מ'?
דרך אגב, האם הקנה בן 88 המ"מ של ה-26 מוריד בצורה ניכרת את יכולת העצירה של הכדור לעומת הקנה בן 102 המ"מ של ה-19? או שההפרש אינו משמעותי בטווחים של עד 50 מ'?
- סליקאי זהב

קראון כתב:איתמר - זה יכול להיות פתרון מצויין, שכן ה-P7 מאד נוח מבחינתי בירי.
ודרך אגב,
מדוע אתה כל כך נעול על גלוק או הקלר?
יש לך לדוגמא את ה-P/SW99 בגודל מלא שהוא בערך בגודל של G19, עם קת יותר קצרה וניתנת להתאמה ל-3 גדלים שנוים על ידי החלפת BACKSTRAP.
יש את גירסת הקומפקט שלו שהיא משהו בין G26 לבין G19.
לגבי מהירויות לוע - עזוב זה זניח.
אם היית מתחרה בירי מעשי אז אז אותו הפרש של כמה מטר בשניה בין אורכי קנה שונים עושה את ההבדל אם היית מתחרה בקטגוריה מייג'ור או מינור לגבי אותו סוג תחמושת שאתה יורה.
בשביל הגנה עצמית, ההפרש הזה בין מהירויות הלוע ממש זניח ולא צריך להוות בשבילך שום שיקול.
ההבדלים בין נשק קומפקטי או גודל מלא באים לידי ביטוי בדברים אחרים:
1. רדיוס כוונות: כמה שיותר גדול, ככה יותר מדוייק. אבל בטווחים של 0-15 מ' שאלה הם הטווחים של הגנה עצמית ממש לא משנה.
2. אחיזה ונוחות בירי: שמשפיעים על המהירות בה אתה רוכש מטרה ומוציא כדור מדוייק.
3. רתע: שמשפיע על המהירות בה תוכל להוציא כדור שני ושלישי. לרוב נשק קצר יקפוץ יותר.
4. משקל/נוחות נשיאה/הסלקה: מה לעשות ברטה 0.22 על המותן תעזור לך בחיים הרבה יותר מאשר נשר המדבר 0.5 במגירה.
לגבי קליבר, אורך קנה, כושר עצירה וכו.. אני במקומך לא הייתי מטריד את עצמי. דעתי האישית - כל קוטר החל מ-9 קצר ומעלה הוא קוטר ראוי להגנה עצמית ובלבד שאתה מסוגל לפגוע איפה שאתה מכוון. לא מספיק כדור אחד בשביל לעצור? תירה עוד 2-3...
תמצא לך את הפשרה שנותנת לך את המענה הטוב ביותר בין הנקודות שציינתי תוך דגש על נוחות נשיאה. אתה נושא את הנשק עליך יותר שעות מאשר אי פעם תירה בו. על כל אחת מהנקודות 1-3 אתה יכול להתגבר ולשפר בעזרת אימונים, הדרכה וירי .. על כאבי הגב (סעיף 4) לא.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני חושב שאיתמר סיכם את העניין בצורה המקיפה ביותר.
להלן תרומתי לדיון, בתור מי שהיו לו P7, G19, HKUSP9, FN, SW99C:
לכל אקדח יתרונותיו וחסרונותיו, ואי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. האקדח האידיאלי הוא PPK שיורה 357 מאגנום בלי רתע... חבל שאין כזה אקדח בטכנולוגיה הקיימת.
ה אף אן וההקלר היו הכי כיפיים במטווח, אקדחי לחימה גדולים, אמינים ומדוייקים. אבל הם נשארו, כמו שאיתמר אומר, במגירה.
הגלוק היה גם 9 מ"מ, גם קטן מספיק לטעמי, אבל היה גלוק ולכן הוחלף. יש מי שאוהב גלוק ויש מי שלא, ואני לא הצלחתי מעולם לאהוב גלוק.
ה P7 היה הכי אהוב והכי מיוחד, היה לי הכי קשה בעולם להפרד ממנו. אבל הוא היה כבד יחסית, ואחרי שתי מחסניות התחמם כל כך שלא יכולתי לנהל איתו אימון ירי מסודר.
הסמיט הקטן מפתיע בדיוקו (בטווחים של אקדח קומפקטי כמובן), ובניגוד למה שחשבתי, גם כאשר הזרת שלי מקופלת, כלומר לא אוחזת בקת אלא מונחת מתחת לקת, אין לו שום בעיה להכניס את כל המחסנית - 10 כדורים - במקבץ נאה במרכז מסה. הארגונומיה וההסלקה שלו מעולות, ומבחינתי לא צריך יותר.
אם יכולת הסלקה גבוהה חשובה לך, ולא אכפת לך לרדת ל - 9 קצר, קח סיג סאואר 232, הרבה יותר טוב מ - PPK, ארגונומיה מושלמת והסלקה מעולה. כמו שאיתמר אמר, אם המחבל לא נפל בכדור אחד, תן לו עוד כמה גם אם זה 9 קצר והוא ייפול. לא צריך 25 כדורים בשביל זה, ואל תשכח שאתה לא מאבטח של השב"כ - כל מה שאתה צריך זה להציל את חייך ולנתק מגע כמה שיותר מהר מהאיום.
אם אתה לא מוכן להתפשר וחייב 9 ארוך, האופציות הטובות והזמינות בארץ הן גלוק 26 וסמיט 99 קומפקט, לדעתי לפחות. קליבר טוב, קת קצרה כמו שאתה אוהב, יכולת ניטרול טובה - בכל זאת 9 ארוך. אגב, לא הייתי משתמש בתחמושת חזקה מדי (יעני + למיניהם). האקדחים החדשים אמורים לעמוד בה, אבל צריך להתאמן כדי להתרגל לעוצמה שלה. עדיף שתפגע רק במטרה בכדורים סטנדרטיים מאשר תפזר כדורים אקזוטיים באוויר (או גרוע מכך, בעוברי האורח).
הערה אחרונה: רכישת אקדח, ביחוד בתנאים של ישראל שמגבילים לאקדח אחד בלבד, מכניסה למערבולת של נתונים אנאליים (מהירות לוע, גריין, טבלאות כח עצירה ועוד ועוד) שלא מועילה בכלל. לדעתי, האקדח הכי טוב הוא זה שאתה הולך איתו כל הזמן ולכל מקום בלי הגבלה, ואם מבחינתך זה 7.65, אז זה 7.65. עזוב אותך מהטבלאות, מהמאמרים המלומדים, מבדיקות המומחים וכל היתר - לך עם מה שנוח ונעים לך ביד ועל החגורה ותפסיק לפנטז על מה היה יכול להיות לי על החגורה אם הקליבר/מהירות הלוע/הגריין/קיבולת המחסנית היו שונים.
להלן תרומתי לדיון, בתור מי שהיו לו P7, G19, HKUSP9, FN, SW99C:
לכל אקדח יתרונותיו וחסרונותיו, ואי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. האקדח האידיאלי הוא PPK שיורה 357 מאגנום בלי רתע... חבל שאין כזה אקדח בטכנולוגיה הקיימת.
ה אף אן וההקלר היו הכי כיפיים במטווח, אקדחי לחימה גדולים, אמינים ומדוייקים. אבל הם נשארו, כמו שאיתמר אומר, במגירה.
הגלוק היה גם 9 מ"מ, גם קטן מספיק לטעמי, אבל היה גלוק ולכן הוחלף. יש מי שאוהב גלוק ויש מי שלא, ואני לא הצלחתי מעולם לאהוב גלוק.
ה P7 היה הכי אהוב והכי מיוחד, היה לי הכי קשה בעולם להפרד ממנו. אבל הוא היה כבד יחסית, ואחרי שתי מחסניות התחמם כל כך שלא יכולתי לנהל איתו אימון ירי מסודר.
הסמיט הקטן מפתיע בדיוקו (בטווחים של אקדח קומפקטי כמובן), ובניגוד למה שחשבתי, גם כאשר הזרת שלי מקופלת, כלומר לא אוחזת בקת אלא מונחת מתחת לקת, אין לו שום בעיה להכניס את כל המחסנית - 10 כדורים - במקבץ נאה במרכז מסה. הארגונומיה וההסלקה שלו מעולות, ומבחינתי לא צריך יותר.
אם יכולת הסלקה גבוהה חשובה לך, ולא אכפת לך לרדת ל - 9 קצר, קח סיג סאואר 232, הרבה יותר טוב מ - PPK, ארגונומיה מושלמת והסלקה מעולה. כמו שאיתמר אמר, אם המחבל לא נפל בכדור אחד, תן לו עוד כמה גם אם זה 9 קצר והוא ייפול. לא צריך 25 כדורים בשביל זה, ואל תשכח שאתה לא מאבטח של השב"כ - כל מה שאתה צריך זה להציל את חייך ולנתק מגע כמה שיותר מהר מהאיום.
אם אתה לא מוכן להתפשר וחייב 9 ארוך, האופציות הטובות והזמינות בארץ הן גלוק 26 וסמיט 99 קומפקט, לדעתי לפחות. קליבר טוב, קת קצרה כמו שאתה אוהב, יכולת ניטרול טובה - בכל זאת 9 ארוך. אגב, לא הייתי משתמש בתחמושת חזקה מדי (יעני + למיניהם). האקדחים החדשים אמורים לעמוד בה, אבל צריך להתאמן כדי להתרגל לעוצמה שלה. עדיף שתפגע רק במטרה בכדורים סטנדרטיים מאשר תפזר כדורים אקזוטיים באוויר (או גרוע מכך, בעוברי האורח).
הערה אחרונה: רכישת אקדח, ביחוד בתנאים של ישראל שמגבילים לאקדח אחד בלבד, מכניסה למערבולת של נתונים אנאליים (מהירות לוע, גריין, טבלאות כח עצירה ועוד ועוד) שלא מועילה בכלל. לדעתי, האקדח הכי טוב הוא זה שאתה הולך איתו כל הזמן ולכל מקום בלי הגבלה, ואם מבחינתך זה 7.65, אז זה 7.65. עזוב אותך מהטבלאות, מהמאמרים המלומדים, מבדיקות המומחים וכל היתר - לך עם מה שנוח ונעים לך ביד ועל החגורה ותפסיק לפנטז על מה היה יכול להיות לי על החגורה אם הקליבר/מהירות הלוע/הגריין/קיבולת המחסנית היו שונים.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד