שאלה: אקדחי סרק - BLANK GUNS.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה: אקדחי סרק - BLANK GUNS.
שלום חברים, כתבתי פה בעבר בנושא רישוי נשק מסיבות מאוד מסויימות אשר לא מקובלות מבחינת משרד הפנים - אני יוצא לטיולים רבים במסגרת פרטית באיזורי מדבר ונשיאת נשק היא צורך די בסיסי.
עלה לי רעיון - מה בנוגע לאקדחי BLANK ? אפשרי לרכוש מהם בארץ ולקבל רישיון ? האם התבחינים קשים כמו בנשק רגיל ?
למי שלא מכיר - אקדחי BLANK אלו אקדחים שיכולים לירות אך ורק כדורי סרק מיוחדים ואנם בעלי האפשרות לירי תחמושת בעלת קליע. משתמשים בהם פעמים רבות בתעשיית הסרטים, ואני מניח שאם בתעשייה כזו אפשרי להשיג מהם בארץ - אפשר לקבל גם אישור בתור אזרח בודד ללא ארגון מסויים, היות וזהו אינו נשק עפ"י הגדרת החוק.
ההגדרה המקוצרת עפ"י החוק הישראלי לנשק חם היא "כלי הפולט קלע בכוח גזים ובכוחו להמית אדם." כלי זה אינו פולט כל קלע מכל סוג שהוא ואינו מסוגל לירות תחמישים בעלי קליע, משום שהקנה שלו חסום. מבחוץ הוא נראה מחורר אך יש בו חסימה. בחו"ל כידוע לי כלים אלו כלל לא דורשים רישיון.
במטוח שאני מתאמן בו דרך קבע - כל שבוע כמעט, ראיתי לא מעט כדורי סרק, מה שאומר שכנראה שיש להשיג את אלו בארץ, למרות שמבחינה הגיונית אני לא מבין מדוע יש לירות כדורי סרק במטווח.
בסך הכל גם נתקלתי בלא מעט מקומות בהם השתמשו בבנייה באקדחי מסמרים (אקדחים שמכניסים אליהם מעין רצועת תחמישים (ח"קים) ומחסנית מסמרים וכך הם יורים את המסמר בעצמה רבה וחוסכים הקשות בפטיש במקום שהדבר בעייתי - עוד שימוש בארץ בתחמושת מסוג זה, דבר המבטיח את זמינותה.
הכלים הנ"ל (אקדחי הסרק) בדר"כ עושים שימוש בתחמישי 8 מ"מ אך ישנם גם בעלי קוטר 22 קצר / ארוך / מגנום ובקוטר 9 מ"מ.
דוגמה לתחמישי 9 מ"מ - בסוף ההודעה.
סרטון קצרצר (פחות מדקה) שמראה את התחמיש, מסביר על הכלי ומדגים ירי:
http://www.youtube.com/watch?v=lO6uT7r2-oA
האם מישהו יכול לכוון אותי לגבי קנייה / הגשת בקשת ייבוא / הגשת בקשה לרישיון של כלי כזה ?
מה שאני מחפש היא תחושת הבטחון שבעצם הנשיאה של הכלי והידיעה שיש באפשרותי להרתיע בעזרתו בירי לאוויר.
זה חשוב לי מאוד ואני מחפש כל דרך לשאת נשק / רפליקה של נשק / אקדח סרק שכזה, שלדעתי העדיפות העליונה היא אליו מאשר לכל כלי אחר (פשוט כרגע זה עלה לי לראש), הוא הכי קרוב לדבר האמיתי, נראה ונשמע כמוהו, אי אפשר להגיע למצב של פגיעה באדם כתוצאה מירי לאוויר בנשק כזה, והגיונית, אמור להיות קל בהרבה לרכישה מבחינת החוק והפרוצדורה גם למי שאינו נחשב "זכאי".
אשמח להכוונה, זה מאוד יועיל לי.
תודה לעוזרים - דוד.
דוגמה לתחמישי 9 מ"מ:

עלה לי רעיון - מה בנוגע לאקדחי BLANK ? אפשרי לרכוש מהם בארץ ולקבל רישיון ? האם התבחינים קשים כמו בנשק רגיל ?
למי שלא מכיר - אקדחי BLANK אלו אקדחים שיכולים לירות אך ורק כדורי סרק מיוחדים ואנם בעלי האפשרות לירי תחמושת בעלת קליע. משתמשים בהם פעמים רבות בתעשיית הסרטים, ואני מניח שאם בתעשייה כזו אפשרי להשיג מהם בארץ - אפשר לקבל גם אישור בתור אזרח בודד ללא ארגון מסויים, היות וזהו אינו נשק עפ"י הגדרת החוק.
ההגדרה המקוצרת עפ"י החוק הישראלי לנשק חם היא "כלי הפולט קלע בכוח גזים ובכוחו להמית אדם." כלי זה אינו פולט כל קלע מכל סוג שהוא ואינו מסוגל לירות תחמישים בעלי קליע, משום שהקנה שלו חסום. מבחוץ הוא נראה מחורר אך יש בו חסימה. בחו"ל כידוע לי כלים אלו כלל לא דורשים רישיון.
במטוח שאני מתאמן בו דרך קבע - כל שבוע כמעט, ראיתי לא מעט כדורי סרק, מה שאומר שכנראה שיש להשיג את אלו בארץ, למרות שמבחינה הגיונית אני לא מבין מדוע יש לירות כדורי סרק במטווח.
בסך הכל גם נתקלתי בלא מעט מקומות בהם השתמשו בבנייה באקדחי מסמרים (אקדחים שמכניסים אליהם מעין רצועת תחמישים (ח"קים) ומחסנית מסמרים וכך הם יורים את המסמר בעצמה רבה וחוסכים הקשות בפטיש במקום שהדבר בעייתי - עוד שימוש בארץ בתחמושת מסוג זה, דבר המבטיח את זמינותה.
הכלים הנ"ל (אקדחי הסרק) בדר"כ עושים שימוש בתחמישי 8 מ"מ אך ישנם גם בעלי קוטר 22 קצר / ארוך / מגנום ובקוטר 9 מ"מ.
דוגמה לתחמישי 9 מ"מ - בסוף ההודעה.
סרטון קצרצר (פחות מדקה) שמראה את התחמיש, מסביר על הכלי ומדגים ירי:
http://www.youtube.com/watch?v=lO6uT7r2-oA
האם מישהו יכול לכוון אותי לגבי קנייה / הגשת בקשת ייבוא / הגשת בקשה לרישיון של כלי כזה ?
מה שאני מחפש היא תחושת הבטחון שבעצם הנשיאה של הכלי והידיעה שיש באפשרותי להרתיע בעזרתו בירי לאוויר.
זה חשוב לי מאוד ואני מחפש כל דרך לשאת נשק / רפליקה של נשק / אקדח סרק שכזה, שלדעתי העדיפות העליונה היא אליו מאשר לכל כלי אחר (פשוט כרגע זה עלה לי לראש), הוא הכי קרוב לדבר האמיתי, נראה ונשמע כמוהו, אי אפשר להגיע למצב של פגיעה באדם כתוצאה מירי לאוויר בנשק כזה, והגיונית, אמור להיות קל בהרבה לרכישה מבחינת החוק והפרוצדורה גם למי שאינו נחשב "זכאי".
אשמח להכוונה, זה מאוד יועיל לי.
תודה לעוזרים - דוד.
דוגמה לתחמישי 9 מ"מ:

Life is like a box of ammo - you never want it to run out !
Re: שאלה: אקדחי סרק - BLANK GUNS.
רצ"ב אשכול שיכול להכווין אותך לתשובה:
viewtopic.php?f=1&t=14910&p=123584
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אל תנסה לחפש בארץ הקודש הגיון בשיגעון.
בתכלס כל מוצר פירוטכני, כזה שעובד על אבק שריפה ולו בכמות מיקרוסקופית - אסור בארצנו בתכלית האיסור.
לתוך זה נכנסים משגרי קונפטי, תרסיסי פילפל מעולים של PIEXON, אקדחי הזנקה וכל מה שיעלה ביד הדמיון. כל מוצר כזה משרד התמ"ת ומשרד הפנים ימצאו דרך לאסור את המכירה והשימוש ואם תצטרך אחד כזה - לדוגמא אקדח הזנקה, יוציאו לך את הקישקע.
לגופו של עניין, נשק משמש להגנה עצמית במקרה של סכנת חיים ולא למטרות הרתעה. אתה לא שולף אקדח ומנפנף בו כדי להפחיד וגם לא יורה באויר. במקרה של סכנת חיים אמיתית כדאי שיהיה לך נשק אמיתי או זוג נעלי ספורט טובות, רגליים חזקות וכושר גופני מעולה
א.
בתכלס כל מוצר פירוטכני, כזה שעובד על אבק שריפה ולו בכמות מיקרוסקופית - אסור בארצנו בתכלית האיסור.
לתוך זה נכנסים משגרי קונפטי, תרסיסי פילפל מעולים של PIEXON, אקדחי הזנקה וכל מה שיעלה ביד הדמיון. כל מוצר כזה משרד התמ"ת ומשרד הפנים ימצאו דרך לאסור את המכירה והשימוש ואם תצטרך אחד כזה - לדוגמא אקדח הזנקה, יוציאו לך את הקישקע.
לגופו של עניין, נשק משמש להגנה עצמית במקרה של סכנת חיים ולא למטרות הרתעה. אתה לא שולף אקדח ומנפנף בו כדי להפחיד וגם לא יורה באויר. במקרה של סכנת חיים אמיתית כדאי שיהיה לך נשק אמיתי או זוג נעלי ספורט טובות, רגליים חזקות וכושר גופני מעולה
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ליאור45 כתב:רצ"ב אשכול שיכול להכווין אותך לתשובה:
לא קיבלתי בדיוק תשובה חותכת מהאשכול הנ"ל, חלק אומרים שהכלי טעון רישיון, חלק אומרים שעקב כך שאינו כלי ירייה הוא אינו טעון רישיון.
לאן אני אמור לפנות כדי לקבל תשובה סופית ואמינה ? איך אני מגיש בקשת רישיון לכלי כזה, והיכן (דרך מי) אפשר לקנות אותו ? סוחר נשק מורשה ?
itamar כתב:לגופו של עניין, נשק משמש להגנה עצמית במקרה של סכנת חיים ולא למטרות הרתעה. אתה לא שולף אקדח ומנפנף בו כדי להפחיד וגם לא יורה באויר. במקרה של סכנת חיים אמיתית כדאי שיהיה לך נשק אמיתי או זוג נעלי ספורט טובות, רגליים חזקות וכושר גופני מעולה
א.
בתור אחד שעבר ניסיון דקירה בזמן טיול (ע"י בדואי, השד יודע למה) כשכל מה שהיה עליו זה זוג נעלי ספורט (את האמת לא ממש טובות) - זו ההרגשה הכי מזופתת שאפשר לדמיין. אם היה עלי אפילו אקדח הזנקה זה היה נותן תחושת בטחון לפני התקרית ואפשרות לירות באוויר בזמן התקרית, מה שהיה גורם לחלאה לחזור על עקבותיו ולהיעלם כמו שהופיע.
באותה השניה - הדבר הראשון שעולה לך לראש הוא "איך אני יוצא מהמצב הזה ?!" הדבר השני שעולה לך לראש זה "למה לעזאזל מדינת ישראל לא נתנה לי רישיון לנשק ?!". עכשיו צרף לזה את הלחץ, הסכנה האמיתית והריצה הכי מהירה שאתה מסוגל לבצע פיזית. קיבלת את המצב הכי גרוע שאפשר לסיים בו טיול.
נ.ב. - אני לא מחפש צרות ומטייל בשטחים בעיתיים - המקרה המדובר היה סמוך למעלה אודמים לפני שנתיים, שהיא עיר יהודית מוכרת לכל דבר. אמנם במדבר, אבל עדיין עיר..
הרעיון של אקדח כזה הוא יותר הגנה עצמית בדמות הרתעה כנגד נשק קר. תוקף שחמוש בנשק קר יחזור על עקבותיו או יניח את נשקו ברגע שישמע ירייה ויבין שלנתקף ככל הנראה יש את האפשרות להתגונן, ובצורה טובה יותר ממה שחשב.
להתחשב בזה שרוב התקיפות נעשות בעזרת נשק קר והוא זמין ונוח יותר - אקדח כזה יכול להוות את "ההרתעה שכנגד" בצורה הכי טובה שאפשר, כל עוד נשק אמיתי אינו זמין.
שנית, האפשרות הפיזית שלי לרוץ לעיתים מוגבלת ביותר (זה מצב נזיל, משתנה מהיום למחר) עקב בעיית שרירים (אישרו לי בכל זאת ירי במטווחים באופן שוטף). זה אינו מצב אידיאלי כל כך, ולוותר על הטיולים - איני מסוגל.
דוד היקר,
להלן תשובות לכמה מן הנקודות שהעלית:
1. לגבי מכירת תחמושת ח"ק (תחמיש כפי שקראת לה) - היא עדיין תחמושת ועל פי חוק כלי יריה תחמושת בישראל נמכרת ע"י סוחר נשק לכן היא נמכרת במטווח (תוכל לרכוש תחמושת כזאת אצל כל סוחר נשק אפילו אם אין לו מטווח - בתנאי שיש לו רשיון
למכור נשק/תחמושת ולך יש רשיון לרכוש תחמושת).
2. שימוש בנשק (בין אם שמסוגל לירות קליעים ובין אם לאו) בתעשיית הסרטים מעוגן אף הוא בחוק כלי הירייה - סעיף 10ב'. אם חשקה נפשך בלימוד הנושא תוכל להוריד את חוק כלי הירייה מאתר משרד הפנים.
3. שימוש בנשק הינו אמצעי אחרון ושוב, השימוש בנשק נועד לנטרול איום מוחשי (כאן ועכשיו) על גופו ו/או בריאותו של אדם. נשק לא ניתן "להרתעה" או "להפחדה" או לכל מילה נרדפת אחרת שעולה לך בראש. תתאר לעצמך סיטואציה בה גורם עוין (במקרה שקרה לך בן מיעוטים) בא לתקוף אותך עם נשק קר, אתה יורה באוויר בנשק חם (אפילו שאינו מסוגל לפלוט קליע). לי כאוחז נשק מן הצד אשר רואה את הסיטואציה אין דרך לדעת את מי אני אמור לעצור באותו רגע (האם אוחז נשק הקר הוא הקורבן או אתה כאוחז הנשק החם הוא הקורבן), בכל מקרה אתה מאיים עלי יותר. בהנחה שהייתי בוחר להתערב ייתכן וכל אחד מכם יכל להיות המטרה שלי. - זה ההגיון של אי מתן נשקים כאלה. מקרים כאלה כבר קרו - גם בארצנו.
אם אתה רוצה להיות חמוש כנגד נשק קר - ישנם אמצעים אחרים שעליהם טובים ממני כאן יוכלו להמליץ לך ואינם מצריכים רשיון.
תהנה בטיוליך והזהר לך.
להלן תשובות לכמה מן הנקודות שהעלית:
1. לגבי מכירת תחמושת ח"ק (תחמיש כפי שקראת לה) - היא עדיין תחמושת ועל פי חוק כלי יריה תחמושת בישראל נמכרת ע"י סוחר נשק לכן היא נמכרת במטווח (תוכל לרכוש תחמושת כזאת אצל כל סוחר נשק אפילו אם אין לו מטווח - בתנאי שיש לו רשיון
למכור נשק/תחמושת ולך יש רשיון לרכוש תחמושת).
2. שימוש בנשק (בין אם שמסוגל לירות קליעים ובין אם לאו) בתעשיית הסרטים מעוגן אף הוא בחוק כלי הירייה - סעיף 10ב'. אם חשקה נפשך בלימוד הנושא תוכל להוריד את חוק כלי הירייה מאתר משרד הפנים.
3. שימוש בנשק הינו אמצעי אחרון ושוב, השימוש בנשק נועד לנטרול איום מוחשי (כאן ועכשיו) על גופו ו/או בריאותו של אדם. נשק לא ניתן "להרתעה" או "להפחדה" או לכל מילה נרדפת אחרת שעולה לך בראש. תתאר לעצמך סיטואציה בה גורם עוין (במקרה שקרה לך בן מיעוטים) בא לתקוף אותך עם נשק קר, אתה יורה באוויר בנשק חם (אפילו שאינו מסוגל לפלוט קליע). לי כאוחז נשק מן הצד אשר רואה את הסיטואציה אין דרך לדעת את מי אני אמור לעצור באותו רגע (האם אוחז נשק הקר הוא הקורבן או אתה כאוחז הנשק החם הוא הקורבן), בכל מקרה אתה מאיים עלי יותר. בהנחה שהייתי בוחר להתערב ייתכן וכל אחד מכם יכל להיות המטרה שלי. - זה ההגיון של אי מתן נשקים כאלה. מקרים כאלה כבר קרו - גם בארצנו.
אם אתה רוצה להיות חמוש כנגד נשק קר - ישנם אמצעים אחרים שעליהם טובים ממני כאן יוכלו להמליץ לך ואינם מצריכים רשיון.
תהנה בטיוליך והזהר לך.
מילים כתרמילים...
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
- סליקאי כסף

חבר דוד, הנשק שמשמש בסרטים הוא נשק אמיתי לכל דבר וענין. הכלים האלה מוסבים לירי כדורי ח"ק על ידי ביצוע
מיצר לוע בקנה ובמרבית המקרים הם יורים תחמושת ח"ק בקליבר של הכלי אם זה 9 מ"מ לדוגמא יעשה שימוש בכדור 9 מ"מ ח"ק.
לגבי רישוי נשק מהסוג עליו אתה מדבר, כבר לפני שנים רבות נאסר היבוא של נשק יורה גז מדמיע שבדרך כלל מלווה גם בכדורי ח"ק
וגם אקדחי הזנקה למינהם. האיסור הזה הוא תוצאה של שימוש פלילי שנעשה בכלים אלו, אם זה בשוד בנקים או במקרים שאזרחים ירו אחד על השני בזמן מריבה בכביש.
מיצר לוע בקנה ובמרבית המקרים הם יורים תחמושת ח"ק בקליבר של הכלי אם זה 9 מ"מ לדוגמא יעשה שימוש בכדור 9 מ"מ ח"ק.
לגבי רישוי נשק מהסוג עליו אתה מדבר, כבר לפני שנים רבות נאסר היבוא של נשק יורה גז מדמיע שבדרך כלל מלווה גם בכדורי ח"ק
וגם אקדחי הזנקה למינהם. האיסור הזה הוא תוצאה של שימוש פלילי שנעשה בכלים אלו, אם זה בשוד בנקים או במקרים שאזרחים ירו אחד על השני בזמן מריבה בכביש.
- סליקאי זהב

נוסע מתמיד כתב:חבר דוד, הנשק שמשמש בסרטים הוא נשק אמיתי לכל דבר וענין. הכלים האלה מוסבים לירי כדורי ח"ק על ידי ביצוע
במילים אחרות - אין אפשרות להחזיק כלי שכזה במדינתנו ה*צנזרתי את עצמי*.
האם ישנה אפשרות כלשהי להחזיק כלי קרוב, דומה שאוכל לשאת עלי דרך קבע בטיולים שכאלו .. ?
ושאלה נוספת - בנושא קורס ירי מעשי:
האם גם היום סיום הקורס מקנה לי עילה לבקשת רישיון נשק, או שהתנאים השתנו ?
תודה, דוד.
כנס לחנות לציוד צלילה ודייג ורכוש לעצמך רובה חזק לדייג תת מימי, הפועל על לחץ אוויר.
בהזדמנות הראשונה, שחרר את החבל הקושר את החץ אל הרובה ושגר את החץ.
אני חושב שתופתע לקבל תוצאות מעניינות.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
היי
ניתן לרכוש בארץ רפליקה של אקדח/רובה. כמובן שזה דורש תהליך מסויים.
צור איתי קשר בפרטי ואני אעזור לך בזה.
יהודה
ניתן לרכוש בארץ רפליקה של אקדח/רובה. כמובן שזה דורש תהליך מסויים.
צור איתי קשר בפרטי ואני אעזור לך בזה.
יהודה
- סליקאי ארד

Davidavid6 כתב:שאלה נוספת - בנושא קורס ירי מעשי:
האם גם היום סיום הקורס מקנה לי עילה לבקשת רישיון נשק, או שהתנאים השתנו ?
תשתתף במספר תחרויות (לא זוכר בדיוק כמה) ואז תוכל לבקש ראשיון (ואז משרד הפנים מפליט)
- סליקאי ארד

צריך להיות לפחות שנתיים חבר במועדון ירי מעשי פעיל ולפחות 2 תחריות בשנה.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
דיויד הסברנו לך את המצב באשכול הקודם שפתחתה בענין
אבל שוב בקצרה ובמסודר
נכון להיום יש הסדר בין התאחדות הקליעה למשרד הפנים שיורה פעיל ,כלומר יורה שמשתתף במספר מנימום
של תחרויות בכל שנה בשנתים האחרונות יהיה זכאי לקבל רשיון לאקדח אחד בכל קטגוריה בה הוא יורה בתנאי שראש המועדון
בו הוא יורה ימליץ בפני התאחדות הקליעה וזאת תמליץ בפני משרד הפנים ולמשרד הפנים לא תהיה התנגדות לכך
בקיצור -שום דבר לא אוטומטי פה !
כמו כן אף אחד לא יכול להתחייב לך על כלום כי מחר בבוקר הכל יכול להשתנות שלא לדבר על תוך שנתיים
אם זאת אם אתה תהיה בוגר קורס ותעמוד בתנאי של מינימום תחרויות לשנה סביר להנייח שלא תהיה שום בעיה עם
התהליך הנ"ל .
חשוב גם לציין שהרשיון יהיה תקף כל עוד אתה פעיל בענף במידה ותפסיק את הפעילות בשלב ראשון הרשיון יהפוך לרשיון
אחזקה כלומר שמותר לך להמשיך להחזיק בנשק אבל לא לשאת אותו ,ובשלב שני אם לא תחזור לפעילות תאלץ להיפרד מהנשק .
מקווה שעכשו הענין ברור .
אבל שוב בקצרה ובמסודר
נכון להיום יש הסדר בין התאחדות הקליעה למשרד הפנים שיורה פעיל ,כלומר יורה שמשתתף במספר מנימום
של תחרויות בכל שנה בשנתים האחרונות יהיה זכאי לקבל רשיון לאקדח אחד בכל קטגוריה בה הוא יורה בתנאי שראש המועדון
בו הוא יורה ימליץ בפני התאחדות הקליעה וזאת תמליץ בפני משרד הפנים ולמשרד הפנים לא תהיה התנגדות לכך
בקיצור -שום דבר לא אוטומטי פה !
כמו כן אף אחד לא יכול להתחייב לך על כלום כי מחר בבוקר הכל יכול להשתנות שלא לדבר על תוך שנתיים
אם זאת אם אתה תהיה בוגר קורס ותעמוד בתנאי של מינימום תחרויות לשנה סביר להנייח שלא תהיה שום בעיה עם
התהליך הנ"ל .
חשוב גם לציין שהרשיון יהיה תקף כל עוד אתה פעיל בענף במידה ותפסיק את הפעילות בשלב ראשון הרשיון יהפוך לרשיון
אחזקה כלומר שמותר לך להמשיך להחזיק בנשק אבל לא לשאת אותו ,ובשלב שני אם לא תחזור לפעילות תאלץ להיפרד מהנשק .
מקווה שעכשו הענין ברור .
תעבור לאיזה התנחלות- גם מעלה אדומים או אריאל וגם שכונות מסויימות בירושלים

- סליקאי ארד

ילד,
מבין את צערך לטייל ללא ביטחון. לא נעים כלל.
אך חשבת על כך שמי ששולף נשק קר, יכול גם לשלוף עליך נשק חם אם רק תספק לו סיבה. ואז מה? חשוב על התוצאות של נשק דמה מול נשק אמיתי, ממש אמיתי, כזה שיורה.
זהירות היא מידה טובה. ובמיוחד זהירות מהלהט של עצמנו.
מבין את צערך לטייל ללא ביטחון. לא נעים כלל.
אך חשבת על כך שמי ששולף נשק קר, יכול גם לשלוף עליך נשק חם אם רק תספק לו סיבה. ואז מה? חשוב על התוצאות של נשק דמה מול נשק אמיתי, ממש אמיתי, כזה שיורה.
זהירות היא מידה טובה. ובמיוחד זהירות מהלהט של עצמנו.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

נועם כתב:כנס לחנות לציוד צלילה ודייג ורכוש לעצמך רובה חזק לדייג תת מימי, הפועל על לחץ אוויר.
בתור אחד שצלל ודג הרבה - לא הייתי בונה על זה בתור נשק להגנה עצמית על פני היבשה.
להגנה עצמית בטיול יש הרבה אפשרויות חוקיות.
1. תרסיס פלפל, לא כזה שמחברים למחזיק המפתחות אלא מיכל גדול עם נחיר רציני כמו כזה שיש לשוטרים
2. שוקר חשמלי רציני
3. אלה מתקפלת או אלה משולבת שוקר חשמלי
4. סכין לחימה בנרתיק על המותן - כן כשאתה הולך לבדך בטיול אף שוטר לא ישאל אותך מדוע אתה נושא סכין כזה (וגם הסיבה לך תהיה מוצדקת)
5. מקל חזק - בהרבה מקרים זה האמצעי הטוב ביותר להדוף תוקף עוד לפני שהוא מגיע אליך לידי טווח מגע.
6. כלב גדול - ידידו הטוב של האדם. גם ישמש לך חברה בטיול וגם יעזור לך בשעת הצורך
7. כל שילוב של כמה מהאמצעים שנ"ל
כמובן שכל זה לא יעזור לך אם לדוגמא תותקף ביריות מהמארב, אבל במקרה כזה גם אקדח לא יועיל כי סביר להניח שתהיה כבר מת לפני שתספיק לשלוף ולהשיב באש. לעומת זאת כל מה שהזכרתי למעלה יכול בהחלט להציל את חייך במקרה של תוקף חמוש בנשק קר או חם בטווח מגע - במקרה שאתה מיומן בהפעלת האמצעים האלו. וגם אם היה לך אקדח היית צריך להיות מיומן לא פחות אם לא יותר כדי לתפעל אותו בצורה כזו שהוא לא יחטף מידך ועוד ישמש נגדך.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר